Επιλογή Σελίδας



Ο προηγούμενος τελικός της Λίβερπουλ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ακριβώς είκοσι χρόνια πριν, ήταν και πάλι κόντρα σε ιταλική ομάδα (Γιουβέντους), και είχε τραγική κατάληξη, με τον θάνατο 39 φιλάθλων στο «Χέιζελ» των Βρυξελλών.

Η μοίρα, όμως, θέλησε ο επόμενος τελικός των Κόκκινων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να είναι απολαυστικά συγκλονιστικός. Στις 25 Μαΐου του 2005, η Λίβερπουλ έζησε κόντρα στην Μίλαν μια από τις πιο συγκλονιστικές στα 127 χρόνια ιστορίας της. Μια στιγμή που μνημονεύεται 15 χρόνια μετά και θα μνημονεύεται εσαεί.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι Ροσονέρι, στον τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης (έδρα και του φετινού τελικού), προηγήθηκαν μόλις στο 50ό δευτερόλεπτο, με τον Πάολο Μαλντίνι να σημειώνει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League.

Η Μίλαν δεν έμεινε σε αυτό το γρήγορο τέρμα και, κόντρα σε μια παθητική Λίβερπουλ, σημείωσε άλλα δύο γκολ μέχρι την ανάπαυλα, με τον Ερνάν Κρέσπο (39′, 44′) να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Στα αποδυτήρια, όμως, κάτι άλλαξε. Η ομιλία του Ράφα Μπενίτεθ; Ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ; Όπως και να’ χει, οι Κόκκινοι μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και, με τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (54′ Τζέραρντ, 56′ Σμίτσερ, 60′ Τσάμπι Αλόνσο), έφεραν το συγκλονιστικό ματς στα ίσα (3-3).

Ο Γέρζι Ντούντεκ φρόντισε στη συνέχεια να αρνηθεί επανειλημμένως το γκολ της νίκης στην Μίλαν, η οποία είχε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες στα 60 αγωνιστικά λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και την λήξη της παράτασης.

Στα πέναλτι, ο Πολωνός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ μιμήθηκε τον Μπρους Γκόμπελααρ το 1984, οι Ιταλοί έχασαν τρία (τα δύο τα έπιασε ο Ντούντεκ) και η Λίβερπουλ, με 3-2, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον πιο συγκλονιστικό τελικό όλων των εποχών.

Λίβερπουλ – Μίλαν 3-3 (3-2 πέν.)

(54′ Τζέραρντ, 56′ Σμίτσερ, 60′ Τσάμπι Αλόνσο – 1′ Μαλντίνι, 39′, 44′ Κρέσπο)

Τα πέναλτι: Σερζίνιο (άουτ) 0-0 / Χάμαν (γκολ) 0-1 / Πίρλο (απόκρουση) 0-1 / Σισέ (γκολ) 0-2 / Τόμασον (γκολ) 1-2 / Ρίισε (απόκρουση) 1-2 / Κακά (γκολ) 2-2 / Σμίτσερ (γκολ) 2-3 / Σεβτσένκο (απόκρουση) 2-3

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντούντεκ – Φίναν (46′ Χάμαν), Κάραγκερ, Χίπια, Τραορέ – Τσάμπι Αλόνσο – Λουίς Γκαρθία, Τζέραρντ, Ρίισε – Κιούελ (23′ λ. τρ. Σμίτσερ) – Μπάρος (85′ Σισέ).

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα – Καφού, Σταμ, Νέστα, Μαλντίνι – Γκατούζο (112′ Ρουί Κόστα), Πίρλο, Ζέεντορφ (86′ Σερζίνιο) – Κακά – Σεβτσένκο, Κρέσπο (85′ Τόμασον).

Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γονθάλεθ (Ισπανία)

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This