Επιλογή Σελίδας

Στο απομακρυσμένο 1985 ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Πιερίας, επί Προεδρίας Κυριάκου Μαραντίδη, είχε δημιουργήσει ομάδα ποδοσφαίρου, που έδινε αγώνες φιλανθρωπικού σκοπού καθώς και παιχνίδια με γειτονικούς αντίστοιχους συνδέσμους με σκοπό την σύσφιξη σχέσεων των μελών τους.

Ήταν κάτι πρωτοποριακό για την τότε ρομαντική εποχή και αναμφίβολα είχε θετικό αντίκτυπο στο φίλαθλο κοινό της Πιερίας, που έβλεπε τους “άρχοντες” των γηπέδων να αφήνουν την σφυρίχτρα και τα σημαιάκια τους και να ξεδιπλώνουν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί, που είχαν ταλέντο και είτε έπαιξαν μπάλα σε κάποια ομάδα παλαιότερα, είτε κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνίζονται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Θυμάμαι στην δεκαετία του 1980 αγωνίζονταν στην ομάδα του Συνδέσμου αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μετά έγιναν διαιτητές ο αείμνηστος τερματοφύλακας του Όλυμπου Κατερίνης, Νίκος Αθανασιάδης (Τζέμαν), οι αδελφοί Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος (Αναγέννηση Σφενδάμης), ο Γιάννης Ζωγραφίδης (Μέγας Αλέξανδρος Παλιού Ελευθεροχωρίου) που εκτελούσε χρέη προπονητή, ο Σάκης Μιάουρας (Κεραυνός Μακρυγιάλου), ο Σάββας Πολιτίδης (Θερμαϊκός Κορινού), ο Στέλιος Μάρκογλου (Νέα Έφεσος) ο Γιάννης Πετρίδης και ο Ισαάκ Μπουρούτζογλου (Αναγέννηση Σφενδάμης) και άλλοι, που μου διαφεύγουν τα ονόματα τους και ας με συγχωρέσουν.

Ο τελευταίος είχε μεγάλη σπουδαία διαδρομή ως διαιτητής Α’ εθνικής κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1985 στο Δημοτικό Γήπεδο Κατερίνης, που είχε έδρα ο τότε θρυλικός ΑΟΚ Κατερίνης από τον οποίο αναδείχθηκαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Στέφανος Τερζόπουλος, ο Σάκης Κωτσιόπουλος (Μπόνιεκ), ο Θωμάς Αναγνώστου κ.α.

Στην προαναφερθείσα συνάντηση, που έληξε με 3-0 υπέρ των Θεσσαλονικέων με τον Βουρνέλη (πατέρας) να κάνει… πάρτι.

Ο υπογράφων Γιώργος Καρανικόλας, ο οποίος διετέλεσε διαιτητής για τρία χρόνια στον Σύνδεσμο Πιερίας έπαιξε ως αλλαγή από το 20′ και του συνέβη το εξής παράξενο.

Ο Προπονητής του Συνδέσμου Πιερίας κ. Ζωγραφίδης την στιγμή της αλλαγής μου έδωσε εντολή να εξουδετερώσω τον ταχύτατο Βουρνέλη, που λίγο μετά πέτυχε δύο γκολ.

Αφού πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να ακουμπήσω την μπάλα και μου έβαλε τις φωνές πολλάκις για την κάκιστη απόδοση μου, προφασιζόμενος τον τραυματία βγήκα από τη φιλική συνάντηση λίγα λεπτά αργότερα και έκπληκτος τον ρώτησα στον πάγκο «κόουτς γιατί πιστεύατε ότι θα γυρίσω το ματς;» και μου απαντά «εσύ έπαιξες στην Καρίτσα και στον Απόλλωνα Λιτοχώρου και δεν μπορείς να αγωνιστείς εδώ;» .

Η συνωνυμία Καρανικόλας ήταν ο λόγος της παρεξήγησης, που πάντως έκανε όλους τους συμμετέχοντες να ξεσπάσουν σε γέλια.

Αυτά συνέβαιναν στα ωραία χρόνια του ερασιτεχνικού πιερικού ποδοσφαίρου της δεκαετίας του ’80, όπου οι σχέσεις των εμπλεκομένων ήταν πιο αγνές στο μεγαλύτερο ποσοστό του.

IMG_20230416_075717

Οι δύο ομάδες πρίν την έναρξη του αγώνα Σ.Δ.Π.Ν.Πιερίας.- Σ.Δ.Π.Μακεδονίας. στο Δημοτικό γήπεδο Κατερίνης ο Γιώργος Καρανικόλας διακρίνεται καθήμενος δεύτερος από αριστερά.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This