Επιλογή Σελίδας

Ανίκανος να εκμεταλλευτεί τις ήττες των Σβορώνου και Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ο Πιερικός δε μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Καστοριά, μένοντας στο 1-1, στην αναμέτρηση του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η Καστοριά προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Κόκκα στο 13′ ενώ για τον Πιερικό ισοφάρισε στο τελικό 1-1 ο Κατσαβάκης στο 48′.

Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά όταν μια ομάδα που σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων και του προπονητή, “κυνηγάει” την άνοδο, αδυνατεί να κερδίσει εντός έδρας έναν αντίπαλο που στα τελευταία επτά παιχνίδια μετρούσε 1 ισοπαλία και 6 ήττες με 7-18 γκολ.

Το γεγονός ότι χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες από πλευράς των παικτών του Πιερικού δεν αποτελεί δικαιολογία (εξάλλου μεγάλες ευκαιρίες έχασε και η Καστοριά) για ένα ακόμη αποτυχημένο αποτέλεσμα (3 ισοπαλίες και 1 ήττα στα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος και αποκλεισμός στο Κύπελλο) που ουσιαστικά θέτει τον Πιερικό εκτός στόχων για τη συνέχεια.

Κι αυτό γιατί ενώ η απόσταση από την κορυφή μειώθηκε στους 8 βαθμούς (39 ο Πιερικός έναντι 47 του ΓΑΣ Σβορώνου) και στα 13 παιχνίδια υπάρχουν οι ευκαιρίες για να καλυφθεί, το πρόβλημα για τον Πιερικό είναι ότι η εικόνα της ομάδας δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Την Κυριακή ο Πιερικός αγωνίζεται στην Πτολεμαΐδα με τον Εορδαϊκό που επίσης μάχεται για την παραμονή του ενώ η Καστοριά υποδέχεται στο γήπεδό της τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ Μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων ο Σαββόπουλος έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλάφα.
8′ Ο Χατζηκωνσταντίνου έκανε τη σέντρα σουτ όμως Ματσούκας και Καλαϊτζής δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στην πορεία της μπάλας.
12′ Ο Μανακίτσας έβγαλε κάθετη πάσα για τον Πάλλα που βγήκε τετ α τετ με τον Μπαλάφα με τον γκολκίπερ του Πιερικού να διώχνει σε κόρνερ.
13′ ΓΚΟΛ! 0-1: Το κόρνερ εκτελέστηκε γρήγορα και ο Κόκκας με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1 για τους “γουναράδες”.
16′ Ο Σαββόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Ιρινιμπαμπάζι δε μπόρεσε να διώξει καλά και η μπάλα έφτασε στον Κόκκα που έκανε το γυριστό σουτ το οποίο έφυγε άουτ.
23′ Ο Τσάνι έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπαλάφας απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.
27′ Σουτ του κατσιαμήτα, πέρασε άου.
31′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οικονομίκου, η κεφαλιά του Ιρινιμπαμπάζι πέρασε άουτ
31′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικονομίκου, ο Πιερικός ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού, με τον διαιτητή να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
36′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οικονομίκου, ο Μακρίδης πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά… κατόρθωσε να αστοχήσει, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Πιερικό!
45′ Σουτ του Οικονομίκου μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και στη συνέχεια το νέο σουτ του Οικονομίκου πέρασε άουτ.
48′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Ματσούκας βρήκε με πάσα τον Κατσαβάκη μέσα στην περιοχή των Καστοριανών και αυτός με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Πιερικό.
52′ Μετά από σέντρα του Κατσαβάκη η μπάλα χτύπησε σε χέρι ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, ωστόσο και πάλι ο διαιτητής δεν είδε παράβαση.
61′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη, η μπάλα κόντραρε στο τείχος των παικτών της Καστοριάς, άλλαξε πορεία και ο Κράτσιος έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία. Μετά την εκτέλεση, ο Καλαϊτζής με τακουνάκι προσπάθησε να απειλήσει αλλά οι αμυντικοί της Καστοριάς παραχώρησαν νέο κόρνερ.
71′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Κατσαβάκη να σουτάρει από πολύ κοντά άουτ.
72′ Ο Κατσιαμήτας από αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα σουτ που έφυγε μόλις άουτ
77′ Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Πιερικό, όταν πρώτα το σουτ του Χατζηπουργάνη έκοψαν οι αμυντικοί και στη συνέχεια το σουτ του Δεληγιάννη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα πάνω στη γραμμή.
80′ Εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη, μπλόκαρε ο Κράτσιος.
84′ Μεγάλη φάση για την Καστοριά όταν σε αντεπίθεση ο Σαββόπουλος έκανε το σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κατσαβάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζίκας, με βοηθούς τους Χολάνη και Μπόλη, της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ματσούκας (30′), Καλαϊτζής (49′), Οικονομίκος (62′) και Ιρινιμπαμπάζι (65′) του Πιερικού και οι Αντωνιάδης (30′), Μωυσιάδης (50′) και Κράτσιος (90′) της Καστοριάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός: Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης (87′ Ματζαλάκου), Μακριδης, Καλαϊτζης, Καρατασιος (87′ Στόιος), Κατσαβακης, Ματσουκας (62′ Κούλαλης), Οικονομίκος (62′ Φράγκος), Κατσιαμήτας (72′ Χατζηπουργάνης), Ιρινιμπαμπάζι.
Καστοριά: Κράτσιος, Διγκόζης, Μωυσιάδης, Σαββόπουλος Κ., Αντωνιάδης, Παπαγεωργίου, Μανακίτσας, Πάλλας (69′ Κυριζάκης), Κόκκας, Τσάνι, Σαββόπουλος Ε..

Pin It on Pinterest

Shares
Share This