Επιλογή Σελίδας

Ο Χάρης Καλαμπαλίκης γεννήθηκε το 1982 στην Κατερίνη, όπου μεγάλωσε και διαμένει.

Από μικρός έπαιξε ποδόσφαιρο στον Βατανιακό για να τον αποκτήσει ο Αιγινιακός το καλοκαίρι του 2001, επί προεδρίας Κώστα Παραλυκίδη στο ΔΣ του συλλόγου και αφού προηγήθηκε μεγάλη μάχη στις μεταγραφές – ήταν το “μήλο της έριδας” για πολλές ομάδες-.

Το γεγονός ότι την προηγούμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ πετυχαίνοντας 45 γκόλ με τα χρώματα του Βατανιακού αποτέλεσε τον κύριο λόγο που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον τους.

Η ομάδα του Αιγινίου παρότι αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία της ένωσής μας, έκανε την υπέρβαση από πλευράς οικονομικών ανταλλαγμάτων και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Ήταν μια “θορυβώδης” μεταγραφή που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του πιερικού ποδοσφαίρου.

Την περίοδο 2001-02 η ομάδα της βόρειας Πιερίας, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας Πιερίας και μετά από τρείς αγώνες μπαράζ με τον Εθνικό Κατερίνης ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία (έβγαιναν δύο ομάδες – ο Ατρόμητος Κατερίνης πήρε το άλλο εισιτήριο), με προπονητή τον Σωτήρη Χατζηγιοβάνακη.

Στη σειρά των αγώνων με την ομάδα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, ο Αιγινιακός έφερε τα εξής αποτελέσματα:

  • Α’ αγώνας: Αιγινιακός – Εθνικός 0-0
  • Β’ αγώνας: Εθνικός – Αιγινιακός 2-0
  • Γ’ αγώνας: Αιγινιακός – Εθνικός 3-0

Ο νεαρός επιθετικός έχοντας μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους του αιγινιώτικου συλλόγου, αφού στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στο Αιγίνιο ουκ ολίγες φορές “τίναξε” τα αντίπαλα δίχτυα και είχε ουσιαστική συμβολή στον Αιγινιακό, τόσο σε αυτή τη σεζόν, όσο και στις τρείς επόμενες που ακολούθησαν στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2005 με τον υποβιβασμό της ομάδας των “κυανολεύκων” στο τοπικό, μετακομίζει στον Εθνικό Κατερίνης, που “θυσιάζει” επίσης ένα μεγάλο ποσό, συνεχίζοντας την αγωνιστική του αξιόλογη παρουσία σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια παίρνει μεταγραφή στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και επιστρέφει εντός πιερικών ορίων για να κλείσει αργότερα την σπουδαία καριέρα του.

Ο Χάρης Καλαμπαλίκης υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής “κόσμημα” μέσα και έξω από τα γήπεδα και η επιλογή της αναφοράς μας, που κάναμε σήμερα για αυτόν μόνο τυχαία δεν ήταν.

Εμείς το θεωρούμε “υποχρέωσή” μας, για την προσφορά του στο αιγινιώτικο ποδόσφαιρο.

aiginiakos01

Ο Χάρης Καλαμπαλίκης καθήμενος δεύτερος από δεξιά σε φωτογραφία του Αιγινιακού της περιόδου 2002-03 από την εφημερίδα “Μετροσπόρ”, σ άρθρο του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα

aiginiakos02

Ο εξαίρετος σέντερ φορ του Αιγινιακού Χάρης Καλαμπαλίκης την ίδια χρονιά, πάλι σε δημοσίευμα του υπογράφοντα στην ίδια εφημερίδα

IMG_20230420_110757

Το φύλλο αγώνα του τρίτου και τελευταίου τελικού με τον Εθνικό Κατερίνης (3-0) στα μπαράζ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2001-02, με τον Χ. Καλαμπαλίκη, με το νούμερο 9 στην αρχική ενδεκάδα

IMG_20230420_110028

Το φύλλο αγώνα της σεζόν 2003-04 του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας Αιγινιακός – Μελιτέας Μελίτης 3-0 με τον Χ. Καλαμπαλίκη βασικό

IMG_20230420_130029

Η δεύτερη σελίδα του παραπάνω φ.α., που αναγράφει τον Χάρη Καλαμπαλίκη να έχει πετύχει το πρώτο τέρμα, στο 9′

Pin It on Pinterest

Shares
Share This