Επιλογή Σελίδας

Η πιο… συγκλονιστική ημέρα των Παράκτιων Μεσογειακών ήταν η σημερινή, καθώς οι Ελληνες αθλητές έγραψαν Ιστορία. Κατά την δεύτερη ημέρα οι Ελληνες παλαιστές κατέκτησαν επτά μετάλλια (2 χρυσά- 3 ασημένια -2 χάλκινα).

Η συγκομιδή αυτή αποτελεί ρεκόρ για την ελληνική αποστολή, καθώς οι Ελληνες παλαιστές έχουν ανέβει 9 φορές στο βάθρο.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν το 1-2 σε δύο κατηγορίες, στα +70κ. με δύο πολύ καλές φίλες τη Στεφανία Ζαχείλα και την Κατερίνα Πιτσιάβα και στα -90κ. των ανδρών με τους Χρήστο Σαμαρτσίδη και Άγγελο Κουκλάρη.

Ο Σαμαρτσίδης ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς ήταν ο παλαιστής που πέτυχε τελευταίος πόντο στον τελικό, που έληξε ισόπαλος 1-1. Μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισε μαζί με τον Κουκλάρη που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στον μικρό τελικό, ο Κροάτης Τόμισλαβ Χάντερ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να υποτάξει τον Τυνήσιο, Σάμπρι Μνασριά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 4-0.

Μόνο Ελληνίδες αθλήτριες είχε και ο τελικός των +70 κιλών των γυναικών, που επίσης έληξε ισόπαλος 1-1. Η Στεφανία Ζαχείλα ήταν αυτή που πέτυχε τελευταία πόντο και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Έπειτα αγκάλιασε τη φίλη της Κατερίνα Πιτσιάβα (αργυρό μετάλλιο) και έκαναν μαζί το γύρο του θριάμβου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γαλλίδα Ανζελίκ Γκονζάλεζ που νίκησε τη 3-2 την Ισπανίδα, Μαρία Χοσέ Ραμίρεθ Περδόμο.

Στα -70 κιλά των γυναικών Μεσογειονίκης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Λιδιά Πέρεθ Τουρίνο, η οποία είναι αθλήτρια της Ολυμπιακής πάλης και επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας, Μανόν Κουρί. Το χαλκινό μετάλλιο κατέκτησε η Λυγερή Αθανασία που νίκησε 3-0 τη Γαλλίδα Ματίλντ Γκεντεόν.

Στον τελικό των +90 κιλών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σύριος Ομάρ Σάρεμ, ο οποίος επικράτησε 3-2 του Απόστολου Τσιόβολου. Ο Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση.

Στον μικρό τελικό Αχιλλέα Χρυσίδης ευνοήθηκε της ισοπαλίας 2-2 με τον Γάλλο, Ταριέλ Λάσκι και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This