Επιλογή Σελίδας

Ο Φόρης Αργυριάδης γεννήθηκε το 1969 και υπήρξε από τους πολυτιμότερος παίκτες του Αιγινιακού στη “χρυσή εποχή” του συλλόγου της δεκαετίας το 1980, στο τέλος της οποίας και συγκεκριμένα το 1989 έφτασε στην μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του, ανεβαίνοντας στην επαγγελματική Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 χρόνων την περίοδο 1984-85 στο σύλλογο Αιγινίου και γρήγορα καθιερώθηκε στην ομάδα όταν αυτή κινούταν μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι που την ποδοσφαιρική χρονιά 1986-87 όταν με προπονητή τον Γιάννη Κωνσταντινίδη σε διπλούς αγώνες μπαράζ με την Πετρούσα Δράμας (2-0 κέρδισε στο Αιγίνιο και 0-1 έχασε στην Δράμα), πήρε το εισιτήριο για τη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Φυσικά ο Αργυριάδης έδωσε το παρών του στην αρχική ενδεκάδα τότε, όπως επίσης και στο νικηφόρο μπαράζ παραμονής στο Πολύκαστρο της επόμενης σεζόν κόντρα στο Αχιλλέα Τριανδρίας (1-0), που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “τίτλος” λόγω της σημαντικής σημασίας του, αφού έπεφταν οι 14 από τις 20 ομάδες του 1ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας εξαιρετική απόδοση.

Ο Αργυριάδης αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της άμυνας της αιγινιώτικης ομάδας δεξιός μπακ, στόπερ και λίμπερο και πέρα από το ταλέντο του και τις ικανότητες του τόσο στο χαμηλό όσο και στο ψηλό παιχνίδι, το στοιχείο εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν η ηρεμία από το πιο εύκολο ματς έως το πιο δύσκολο.

Πιστεύω ότι διέθετε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα μπορούσε κάλλιστα να μεταπηδήσει σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας γιατί πραγματικά το άξιζε.

Έπαιξε στη ομάδα της καρδιάς” του έως τα μέσα της δεκαετίας το 1990, στο σύνολο περίπου 10 χρόνια, ήταν αναντικατάστατο στέλεχος και από τους ελάχιστους ντόπιους παίκτες που δεν “αλλαξοπίστησε” σωματειακά, γι’ αυτό και οι φίλαθλοι τον θυμούνται ακόμα και σήμερα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Κλείνοντας επειδή έζησα από κοντά την ποδοσφαιρική του διαδρομή ως αθλητικός συντάκτης, σε εφημερίδες πανελληνίου κυκλοφορίας πιστεύω ότι ο Φόρης Αργυριάδης προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο αιγινιώτικο ποδόσφαιρο και ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας που έγραψε την δική της ιστορία.

IMG-428eb1dbc0706e76933f63faea920d01-V

Ο Αιγινιακός στο μπαράζ του Πολυκάστρου, που είχε αίσιο τέλος στην υπόθεση της παραμονής στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Ο Φ. Αργυριάδης όρθιος τρίτος από αριστερά

IMG_20230221_132548

Ανταπόκριση της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” για το μπαράζ στη Πετρούσα. Ο Αιγινιακός παρά την ήττα (0-1), ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία, αφού στον αγώνα του πρώτου αγώνα κέρδισε με 2-0.

IMG_20221010_114042_1 (1)

Ο Φόρης Αργυριάδης δεύτερος όρθιος από αριστερά στην ομάδα του Αιγινίου στην έναρξη της προετοιμασίας της σεζόν 1990-91.

02

Ο Αιγινιακός με την ενδεκάδα που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία (1988-89). Ο Αργυριάδης είναι όρθιος τέταρτος από αριστερά.

aiginiakos01

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Φως των σπορ”, όπου αναφέρεται στη επιστροφή του Φ. Αργυριάδη για το αγώνα με τη Λαμία στην περίοδο 1988-89.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This