Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Το Κύπελλο Αγγλίας επιστρέφει και η Τσέλσι συναντά τη Μάντσεστερ Σίτι στο Wembley, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, στο όποιο λέω πως οι «μπλε» έχουν αποδείξει πως όσο καλύτερο είναι το ματς, τόσο πιο ανταγωνιστικοί είναι. Αν δεν είχε παίξει την παράταση η Σίτι  στο ματς με την Ρεάλ, θα μπορούσα να πω πως είναι ξεκάθαρο φαβορί, τώρα όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα αυτά. Η Τσέλσι έχει ευκαιρία και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα κερδίσει χρόνο και πίστη σε ένα πλάνο, που διαρκώς εξελίσσεται, όποτε ο κόσμος θα κληθεί να δείξει υπομονή. Το επίτευγμα αν πάρει την πρόκριση και κατακτήσει το FA Cup θα είναι σπουδαίο,!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Το Κύπελλο Αγγλίας με τον πρωτο από τους δύο ημιτελικούς είναι εδώ. 

Η Τσέλσι παίζει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ζευγάρι ιδιαίτερα αμφίρροπο, που προφανώς και δεν συγκρίνεται με αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κόβεντρι. Διότι δίχως να αποκλείω τίποτα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι το απόλυτο φαβορί για να φτάσουν στον τελικό αν και η Κόβεντρι είναι βέβαιο πως θα αποδειχτεί σκληρό καρύδι. Στο άλλο ματς όμως, όλα είναι ανοιχτά.

Επειδή πολλοί θα βιαστούν, θα πω κάτι… προφανές. Εννοείται πως η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μία εξαιρετική ομάδα. Ακόμη και φέτος που δεν είναι τόσο αποδοτική όσο πέρυσι, έχει καταφέρει να βρίσκεται εντός στόχων. Πρώτη στο πρωτάθλημα, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Φυσικά και είναι εκτός Champions League, αλλά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ουδείς μπορεί να της προσάψει κάτι, αλλά αν αντιστρέψουμε τα πράγματα και τα αναλύσουμε από την «σκοπιά» της Τσέλσι, μοιάζει να έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία. Συναντά μία κουρασμένη Μάντσεστερ Σίτι, με τα σημερινά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για τις αμφιβολίες του Πεπ, αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Απολύτως λογικό. Η κούραση είναι μεγάλη, τα συνεχόμενα παιχνίδια πολλά, υπάρχει και η απογοήτευση. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά της. Δεν είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι, δείχνει διαρκώς να βελτιώνεται ματς με ματς, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της κόντρα στην Έβερτον, όπου επικράτησε με 6-0.

Είναι προφανές πως ο Κόουλ Πάλμερ είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας και μία από τις πιο επιδραστικές μεταγραφές του καλοκαιριού. Παράλληλα, έχει βρει μία ισορροπία στην ανασταλτική της λειτουργία, δείχνει να «δένει» όλο ένα και περισσότερο το δίδυμο του Έντσο Φερνάντες με τον Καϊσέδο στα χαφ και υπάρχει καιξ ο Κόνορ Γκάλαγκερ που «ζει» για μεγάλα παιχνίδια και συνηθίζει να διακρίνεται.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά πως η Τσέλσι βιώνει το εξής… οξύμωρο φέτος: κάθε καλό της παιχνίδι είναι απέναντι σε ομάδα του Big 6, ή κόντρα σε υπολογίσιμο αντίπαλο. Δυσκολεύεται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Μπέρνλι, αλλά είναι πάντα εκεί για να «ζορίσει» και να κόψει βαθμούς από τους μεγάλους. Το απέδειξε με τις δύο της ισοπαλίες κόντρα στη Σίτι, με το ματς απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Άρσεναλ στο ίδιο γήπεδο, αλλά και απέναντι στην Τότεναμ.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αποτέλεσε το παιχνίδι με αντίπαλο τους «κόκκινους» στο «Άνφιλντ». Αλλά αν έχουμε μόνο ένα παιχνίδι ως επιχείρημα για το αντίθετο από αυτό που συζητάμε, τότε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σίγουρα κάτι κάνει καλά. 

Της πηγαίνουν επίσης τα «μονά» παιχνίδια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Προφανώς και αναφέρομαι στον τελικό του Champions League προ τριετίας, με το γκολ του Κάι Χάβερτς. Η Τσέλσι δεν είναι αουτσάιντερ σήμερα, αλλά μία ιδιαίτερα υπολογίσιμη αντίπαλος.

Αντιμετωπίζει το FA Cup σαν Champions League! Και η Μάντσεστερ Σίτι το θέλει, αλλά κακά τα ψέματα. Στόχος της είναι το πρωτάθλημα… Από την άλλη πλευρά, αν η Τσέλσι προκριθεί, θα γίνει το φαβορί, όποιον και αν αντιμετωπίζει, για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα είναι σπουδαίο για τους «μπλε». Διότι τότε, θα πιστοποιήσει και εμπράκτως ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πως γίνονται βήματα μπροστά. Χρειάζεται απλώς επιμονή και πίστη στο πλάνο. Ο Τοντ Μποέλι φαίνεται να την έχει. Με ένα Κύπελλο Αγγλίας θα την… αποκτήσει και ο κόσμος της ομάδας!

Πηγή: England365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This