Επιλογή Σελίδας

H Μαρία Σάκκαρη κοίταξε στα μάτια το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Naomi Osaka, αλλά “λύγισε” στα 3 σετ και αποχαιρέτησε το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Η Σάκκαρη ηττήθηκε από την Osaka έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς με 6-1, 4-6, 6-3, για τον 1ο γύρο του Birmingham Classic, στον πρώτο αγώνα και για τις δυο παίκτριες στο γρασίδι για φέτος.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει κερδίσει στο παρελθόν την Osaka, δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση. Έχασε 2 ευκαιρίες για να προηγηθεί με break στο 2ο game και μετά απ’ αυτό έχασε 5 games στη σειρά, με αποτέλεσμα να χάσει γρήγορα το 1ο σετ με 6-1.

Τα πράγματα άλλαξαν στο 2ο σετ, στο οποίο η Μαρία κατάφερε να ισορροπήσει. Όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε έδαφος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία έκανε break στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων ισοφάρισε σε 3-3, αλλά η Μαρία ανέκτησε άμεσα το πάνω χέρι, κάνοντας κι άλλο break για το 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και στο 10ο game ολοκλήρωσε το σετ, με love service game.

Στο αποφασιστικό σετ η Σάκκαρη είχε τις ευκαιρίες της να αναλάβει τα ηνία, έχασε όμως 6 break point στο 5ο game, στο οποίο είχε προηγηθεί με 0-40. Η Osaka κατάφερε να απαντήσει σε όλες τις ευκαιρίες της Ελληνίδας και να κρατήσει το σερβίς της, για να προηγηθεί με 3-2.

Ήταν το game που έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάληξη του 3ου σετ, καθώς η Osaka αμέσως μετά έκανε το break και “ξέφυγε” με 4-2. Με love service game ενίσχυσε το προβάδισμά της η 22χρονη Γιαπωνέζα (5-2), η οποία σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στο 9ο game.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για τη Σάκκαρη στο γρασίδι για το 2019, αφού την προηγούμενη εβδομάδα αναγκάστηκε να δώσει και τους 3 αγώνες της σε κλειστό γήπεδο στο Νότιγχαμ, εξαιτίας της βροχής.

Θα έχει πάντως κι άλλη ευκαιρία πριν από το Wimbledon η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία θα αγωνιστεί στο Eastbourne International την επόμενη εβδομάδα.

Η Osaka από την πλευρά της θα συνεχίσει στον 2ο γύρο του Birmingham Classic, όπου θα αντιμετωπίσει τη Yulia Putintseva. Η Καζάκα κέρδισε τη Harriet Dart με 6-1, 6-4.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This