Επιλογή Σελίδας

Ήταν μια εύστοχη ανάρτηση; Ο καθένας μπορεί να κρίνει. Ήταν μια ανάρτηση που σχετίζεται με τη δολοφονία του Άλκη, δύο μήνες μετά;

Κατά κανένα τρόπο και νομίζω τούτο είναι ή πρέπει να είναι κοινός τόπος.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, την ανέσυρε και την παρουσίασε στα ΜΜΕ με στόμφο ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, ο κύριος Αλέξης Κούγιας; Αυτό το γνωρίζει ο ίδιος.

Προσωπικά δεν βλέπω, όχι μόνο πώς σχετίζεται αλλά και πώς μπορεί να βοηθήσει την υπόθεση αυτή η τακτική. Εκτός αν το ζητούμενο δεν είναι η τιμωρία των ενόχων, μα η σπίλωση του ΠΑΟΚ και της οικογένειας Σαββίδη.

Βεβαίως δεν είμαι δικηγόρος. Μπορώ όμως να παρατηρήσω , όπως όλοι μας, ότι οι γονείς του Άλκη, κάθε φορά που μιλούν, δείχνουν να βρίσκονται αιώνες μακριά από τέτοιες πρακτικές. Οι άνθρωποι θα είχαν κάθε δικαίωμα να εκτοξεύουν μίσος και προς τους δολοφόνους του γιου τους μα και προς οποιονδήποτε άλλο θεωρούν υπεύθυνο για το κακό που τους βρήκε. Δηλαδή, αν, μέσα στον πόνο τους, τα έβαζαν με τον ΠΑΟΚ, ποιος θα μπορούσε να τους ψέξει; Αντ’ αυτού, κηρύττουν αγάπη και κατανόηση με μια στωικότητα στα όρια της ανθρώπινης κατανόησης (ή τέλος πάντων της δικής μου κατανόησης – στο δικό μου μυαλό η στάση τους είναι σχεδόν αδιανόητη και ο θαυμασμός μου απέραντος).

Σε γενικές γραμμές και μέχρι αυτήν την εβδομάδα, θα έλεγα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΜΜΕ, ομάδες, οργανωμένοι οπαδοί) είχαν τηρήσει μια ψύχραιμη και μετρημένη στάση.

Ευχής έργον θα ήταν όλοι να παραδειγματιστούν από την οικογένεια Καμπανού και να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Ο κ. Κούγιας για τους δικούς του λόγους, προφανώς κρίνει ότι το να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενδεχομένως να είναι χρήσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει αναλάβει. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος έχει λόγο να τσιμπάει, εκτός κι αν θέλει – επιδιώκει, η κατάσταση να εκτραχυνθεί. Πιστεύω ότι ακόμα και οι πιο πολεμοχαρείς, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περίστασης.

Να πούμε, ωστόσο κι αυτό: αν ο ΠΑΟΚ, ως ΠΑΕ, έχει την παραμικρή ευθύνη για την δολοφονία του Άλκη, αυτή η ευθύνη ασφαλώς και ΠΡΕΠΕΙ να διερευνηθεί. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από μια άσχετη ανάρτηση.

Εκτός κι αν θέλετε να ανοίξουμε τη συζήτηση για τις δηλώσεις, αναρτήσεις, τοποθετήσεις των Ελλήνων παραγόντων και να την τοποθετήσουμε στο πλαίσιο της ηθικής αυτουργίας. Μαζί σας, να την ανοίξουμε. Αλλά μαζί με τον Γιώργο και τον Ιβάν, θα συμπεριλάβουμε και Μαρινάκη και Καραπαπά και Καρυπίδη και Μελισσανίδη και Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους Αγγελόπουλους και πολλούς ακόμα, μαζί φυσικά με πληθώρα «δημοσιογράφων» ή και δημοσιογράφων. Δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά ουδείς είναι αμέτοχος.

Εγώ λέω, λοιπόν, ότι αυτή η κουβέντα θα έχει μεγάλη χρησιμότητα αν διεξαχθεί με ειλικρίνεια, αυτοκριτική και πραγματική διάθεση αλλαγής.

Όχι στο πλαίσιο μιας εκστρατείας πόλωσης που προσβάλει τη μνήμη του Άλκη πρωτίστως και την στάση των γονιών του, δευτερευόντως.

Υ.Γ. Τον ΠΑΟΚ ουδείς Κούγιας μπορεί να τον σπιλώσει έτσι κι αλλιώς.

Όμως ανεξάρτητα από αυτό, ο οργανισμός οφείλει αθόρυβα και αποφασιστικά να πράξει όσα πρέπει, σε σχέση με τους συνδέσμους του και το ξεκάθαρο πρόβλημα που υπάρχει εκεί. Χωρίς να τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Όχι για να «κλείσει στόματα». Μα για το καλό το δικό του, για τους χιλιάδες ανθρώπους που τον αγαπούν αληθινά, για τον Άλκη, για τον Νάσο, για όσους χάθηκαν πρόωρα και άδικα.

Πηγή: sdna.gr