Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Σκουντή

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα στο Game 1 έγραφα εδώ για το πετσόκομμα με τους νυχοκόπτες, αλλά χθες (2/5) οι λεγάμενοι ξεπέρασαν (και) τους εαυτούς τους!

Έπιασαν την Μπαρτσελόνα από τον λαιμό, τη στραγγάλισαν με μανία και αυτή τη φορά δεν την πετσόκοψαν με τους νυχοκόπτες, αλλά με τα γιαταγάνια διαπράττοντας ένα φρικαλέο, στυγερό και ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα!

Βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις (των playoffs) οι διαφορές δεν παίζουν κανέναν ρόλο: είτε με 34 πόντους νικήσει μια ομάδα, είτε με έναν, το ίδιο και το αυτό κάνει!

Οι ατάκες του Γκέρσον και του Μάλκοβιτς

Εάν ήμουν στη θέση του Ρότζερ Γκριμάου θα ανέσυρα δίκην παρηγοριάς τις σχετικές δηλώσεις δυο επιφανών προπονητών που πέρασαν κιόλας από το ελληνικό μπάσκετ και οι οποίες τείνουν να καταστούν αποφθεγματικές και ασφαλώς κολλάνε γάντι στην περίσταση…

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1994, όταν η Ρεάλ αιχμαλώτισε τη Λιμόζ με 81-36, o Μπόζινταρ Μάλκοβιτς σχολίασε τη συντριβή της ομάδας του με περίσσια ψυχραιμία και με μια κυνική ατάκα…

«Είναι καλύτερα να χάνεις μια φορά με 40 πόντους, παρά τέσσερις φορές με δέκα»!

Μερικά χρόνια αργότερα ο Πίνι Γκέρσον έδωσε τη δική του εκδοχή σε αυτή την υπόθεση…

«Είναι καλύτερα να χάνεις μια φορά με 40 πόντους, παρά 40 φορές με έναν».

Σωστά και τα δυο, μαθές…

Ο Μπαρτζώκας, η αφέλεια και οι δόσεις Κωτσόβολου!

Οι δηλώσεις είναι για να λέγονται, αλλά οι πράξεις μετρούν κι αυτό ξέρει καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος χθες ήταν ο πωλών τοις μετρητοίς και την Τετάρτη δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να ξεπουλήσει με δόσεις… Κωτσόβουλου!

Ο νοών νοείτω…

Προφανώς οι Πειραιώτες δεν διέπονται-ούτε κινδυνεύουν να κυριευθούν-από την αφέλεια που θα μπορούσε να κυοφορήσει το όντως εντυπωσιακό αποτέλεσμα του τέταρτου αγώνα στον οποίο οι Καταλανοί δεν εμφανίσθηκαν ποτέ.

Ο Ολυμπιακός τους ποδοπάτησε, αλλά ελόγου τους διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας και –όπως έγραφα και χθες σε σχέση με το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Μακαμπί,, επί συνόλου 18 σειρών playoffs που έχουν κριθεί σε πέμπτο αγώνα, όλεςτις φορές προκρίθηκαν οι οικοδεσπότες!

Δηλαδή προκρίθηκαν οι… Μπαρτσελόνες αυτού του κόσμου, αλλά, διάβολε, οι παραδόσεις, τα ρεκόρ και τα σερί κτίζονται για να γκρεμίζονται κάποια στιγμή και αυτή η πρόκληση διαποτίζει τον Ολυμπιακό που θα επιδιώξει να βαδίσει στα χνάρια του Άρεως (1988, 1989, 1990) και του Παναθηναϊκού (1994, 1995-1996) και να πετύχει το τρίτο ελληνικό three-peat στα FinalFour.

Ασέλγεια επί πτώματος!

Χθες οι Πειραιώτες ασέλγησαν (SIC) επί πτώματος, αλλά, διάβολε, η Μπαρτσελόνα δεν είναι τόσο κακή, όσο την έκαναν να φαίνονται ελόγου τους και αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Μπαρτζώκα να το επαναλαμβάνει.

Ως γνωστόν, είμαι λάτρης της σημειολογίας, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή εκπορεύεται από εικόνες που αξίζουν όσο χίλιες λέξεις και από τιςπολλές τέτοιες που γεννήθηκαν προχθές το βράδυ στο ΣΕΦ, ανθολογώ τρεις…

Αμαρτίαν ουκ έχει ο Παπανικολάου

  • Όταν ο (απών στα προηγούμενα τρία ματς) Κώστας Παπανικολάου το μάτωσε για πρώτη φορά στη σειρά, ευστοχώντας σε ένα τρίποντο για το 66-45 σήκωσε τα χέρια ψηλά σαν να απευθύνεται στον Πανάγαθο και να τον ευχαριστεί που του έλυσε τα δεσμά!

Αποθεούμενος από τον κόσμο ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε τρεις φορές από τα 6μ.75 και δεν ξέρω εάν… νηστεύει το κρέας αυτές τις άγιες μέρες,. αλλά συγχωρείται να τρώει ό,τι θέλει, καθόσον, ως γνωστόν, «ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει»!

ΜακΚίσικ, μια κόπια του Μάξι

  • Τα σλάλομ, τα ρήγματα και η κάθετη κίνηση του Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος πέτυχε το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ πόντων της καριέρας του στη EuroLeague, συνιστούν μια μορφή περιπτωσιολογίας όχι μόνο στα… ήθη και τα έθιμα του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα στη διοργάνωση: τηρουμένων των αναλογιών και υπερβάλλοντας εν γνώσει μου, τολμώ να γράψω πως το εκρηκτικό πρώτο βήμα του και ο ηλεκτρισμός τον οποίο παράγει σε κάθε κίνηση του παραπέμπουν ευθέως στον σταρ των Σίξερς, Ταϊρίς Μάξι!

Η Μεγάλη Παρασκευή του Ναβάρο

  • Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ματς, όταν ο Αϊζέια Κάναν σκόραρε με τρίποντο για 90-54, μια κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης ζούμαρε στον συνοφρυωμένο, σκασμένο και σοκαρισμένο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που-όπως το απαιτεί η πένθιμη θρησκευτική συγκυρία-ήταν όντως σαν τη… Μεγάλη Παρασκευή!!!

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν απλώς κυριαρχική, αλλά τρομακτική: δεν του προσπορίζει βεβαίως την πρόκριση, αλλά τον κράτησε ζωντανό, τον ανασήκωσε μετά την ήττα της περασμένης Τρίτης και ασφαλώς συνιστά ένα βροντώδες statement ενόψει του Game 5, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

Το τι θα συμβεί την Τετάρτη δεν το ξέρει κανείς, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός ρέφαρε το breakτης Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε σε 2-2 και θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να πουλήσει ακριβά το τομάρι του!

Πηγή: Sport24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This