Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Καρύδα

Η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου μπορεί να αποδειχθεί η δεύτερη σημαντικότερη από τις επτά εκτός έδρας νίκες που έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Στην ουσία είναι μια νίκη που του επιτρέπει πλέον να διαφεντεύει την τύχη του τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Με απλά λόγια και ακόμη απλούστερα μαθηματικά: Εφόσον ο Παναθηναϊκός κάνει 4 νίκες δεν μπορεί με κανένα τρόπο και κανένα συνδυασμό να μείνει εκτός τετράδας και το πιθανότερο είναι ότι εφόσον πετύχει αυτό το στόχο θα είναι όχι απλά στην τετράδα αλλά και δεύτερος πίσω από τη Ρεάλ! Γεγονός που σημαίνει για παραπάνω από ένα λόγους ότι ο αυριανός εντός έδρας αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι τελικός για την τετράδα. Τυπικά, ο Παναθηναϊκός εκτός από τη νίκη χρειάζεται και διαφορά 9 πόντων αλλά αυτό δεν είναι προαπαιτούμενο εφόσον κερδίσει και τους υπόλοιπους τρεις αγώνες της κανονικής περιόδου. Ο αγώνας Παναθηναϊκού – Μπαρτσελόνα ξεκλειδώνει όλες τις ισοβαθμίες αφού είναι ο τελευταίος μεταξύ των ομάδων που έχουν αυτή τη στιγμή 19 ή 20 νίκες!

Σε ένα υποθετικό σενάριο ότι οι συγκεκριμένες ομάδες κερδίζουν όλους τους υπόλοιπους αγώνες τους με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα θα προκύψει μια τετραπλή ισοβαθμία στις 23 νίκες. Σε αυτή την περίπτωση χάρη στο 2-0 επί της Μονακό ο Παναθηναϊκός είναι 2ος, ενώ εκτός τετράδας θα μείνει η Μπαρτσελόνα! Για αυτό ακριβώς ο αυριανός αγώνας είναι τελικός. Εάν ο Παναθηναϊκός σκοντάψει κάπου και κάνει 3 νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια, χρήσιμο θα ήταν να μην πάθει αυτή τη ζημιά απέναντι στους Καταλανούς γιατί μετά η πιθανότερη κατάληξη θα είναι η 5η θέση για τους ‘’πράσινους’’. Η για να το θέσουμε λίγο διαφορετικά: Δε θα κρατάει πια την τύχη του στα χέρια του αλλά θα εξαρτάται πλέον και από άλλα αποτελέσματα και διάφορους συνδυασμούς ενώ στις τελικές ισοβαθμίες θα εμπλακούν πιθανότατα και ομάδες που ακολουθούν και κυρίως ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στις 18 νίκες αλλά έχει την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό.

Εάν ο Παναθηναϊκός κάνει το 4Χ4 μπορεί όπως γράψαμε να είναι 2ος, μπορεί να είναι τρίτος (σε απλές ισοβαθμίες με Μπαρτσελόνα εφόσον δεν την κερδίσει με +8 πόντους ή Φενέρμπαχτσε) ή 4ος σε τριπλή με Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε. Η τετράδα λοιπόν κατ΄αρχήν περνάει από το ΟΑΚΑ και τον αυριανό τελικό με την Μπαρτσελόνα.

Πηγή: Nova Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This