Επιλογή Σελίδας

Συζήτηση για τις οικονομικές εκκρεμότητες αλλά και την εφεξής οικονομική σχέση της ΕΠΟ με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έγινε την περασμένη Πέμπτη, μετά το πέρας της σύντομης έκτακτης ΓΣ, που έγινε στην Αττική με θέμα τον ορισμό τακτικών δικαστών στα όργανα της ομοσπονδίας.

Μεταξύ του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου και των προέδρων των ενώσεων ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής ομάδας ανδρών στην τελική φάση του EURO στα ταμεία της EΠΟ θα μπουν από την UEFA 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ ήταν τα μισά από αυτά, περίπου 4,5 εκάτ. ευρώ να μοιραστούν στις ΕΠΣ.

-Σχετικά με το 3% από τις εισπράξεις των αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τα εισιτήρια, που πρέπει να αποδίδεται στις ΕΠΣ και κατά παράβαση του καταστατικού η διοίκηση της ΕΠΟ δεν τα αποδίδει με αποτέλεσμα να γίνει λόγος για “υπεξαίρεση”, ο Μπαλτάκος είπε ότι το υπολειπόμενο ποσό είναι 1,7 εκάτ. ευρώ. Το ποσό αυτό έχει ως στόχο να το καταβάλλει σταδιακά στις ενώσεις έως την τακτική ΓΣ του προσεχούς Ιουνίου.

– Όσον αφορά την έκδοση των δελτίων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών υπήρξαν διάφορες προτάσεις που όλες ήταν υπέρ των ΕΠΣ σε σχέση με την αναλογία που υπάρχει σήμερα. Από το να κρατούν το 100% των χρημάτων όπως εν τοις πράγμασι συμβαίνει τουλάχιστον με αρκετές ή να κρατούν το 80% και το 20% να πηγαίνει στην ΕΠΟ.

-Τέλος, σχετικά με την ετήσια τακτική επιχορήγηση στις ΕΠΣ η οποία από τη γενική συνέλευση του 2021 (Ζαγοράκης – Φιλιππούσης) και μετά έπαψε να προβλέπεται σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αποφασίστηκε να εισαχθεί στην τακτική ΓΣ του Ιουνίου ποσό της τάξης 30 έως 40 χιλιάδων ευρώ το οποίο ετησίως θα δίνεται σε κάθε ΕΠΣ, πέραν των όσων θα προβλεφθούν με να δίνονται με άλλες αφορμές (διοργανώσεις, αριθμός σωματείων κλπ).

Πηγή: soccerplus.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This