Επιλογή Σελίδας

 

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

Μέσα σε μία και κάτι ημερολογιακή χρονιά η ομάδα μπάσκετ Γυναικών της Ανόρθωσης Βόλου κατάφερε πολλά πράγματα, περισσότερα από κάποιους συλλόγους που μπορεί να παλεύουν χρόνια…

Αφού συστήθηκε το καλοκαίρι του 2022, συμμετείχε στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΘ, για να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας, και να πάρει την άνοδο στην Α2 Εθνική, μετά τον νικηφόρο αγώνα μπαράζ με τον ΓΑΣ Κομοτηνής!

Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν θετικό, και πλέον η Ανόρθωση να αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, αλλά η όλη προσπάθεια, δηλαδή το να δημιουργηθεί ένα σύνολο από το μηδέν και να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο, είχε τις δυσκολίες της, όπως αναφέρει και ο προπονητής της, Στέφανος Μπαντίδης. «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Είχαμε ένα πυρήνα Βολιωτισσών παικτριών με εμπειρία στον χώρο του μπάσκετ, και από εκεί και πέρα κλείσαμε το ρόστερ, ακόμη και την τελευταία στιγμή, με κάποιες αθλήτριες με μεταγραφές. Ταυτόχρονα αρχίσαμε και τη δουλειά στα τμήματα υποδομής, δημιουργώντας ομάδα Κορασίδων» σχολιάζει σχετικά, ενώ αναφέρθηκε και στη μορφή του πρωταθλήματος της προηγούμενης χρονιάς.

«Είχαμε να δώσουμε μόλις έξι αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και ακολούθησαν δύο ημιτελικοί και δύο τελικοί. Σύνολο δηλαδή δέκα αγώνες σε πέντε μήνες, με τα χρονικά κενά ανάμεσα στα παιχνίδια να φτάνουν ακόμη και τον έναν μήνα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Μετά, είχαμε ένα κενό περίπου 50 ημερών χωρίς αναμετρήσεις, για να δώσουμε έναν αγώνα μπαράζ που έκρινε την άνοδο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί μία ομάδα για τον αγώνα που κρίνει την άνοδο, με αγωνιστική απραξία τόσων ημερών. Ωστόσο έχοντας εξ αρχής θέσει ως στόχο την άνοδο, αυτή επιτεύχθηκε» εξηγεί.

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών βέβαια, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. «Αρχικός στόχος είναι η παραμονή και η καθιέρωση στις εθνικής κατηγορίες, δίνοντας σε κάθε αγώνα τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουμε στο τέλος όσο πιο ψηλά γίνεται. Η άνοδος στην Α1 Εθνική δεν είναι αυτοσκοπός για φέτος, αλλά κάποια στιγμή θα είναι στόχος η παρουσία μας σ’ αυτή. Αυτό όμως θέλουμε να γίνει με σταθερά και σίγουρα βήματα» καταλήγει ο Στέφανος Μπαντίδης.

«Nα φτάσουμε όσο πιο ψηλά αξίζουμε»

Αρχηγός της Ανόρθωσης είναι η Ραφαέλα Σουλτάνη, η οποία αποτελεί μέλος του συνόλου από την πρώτη ημέρα… δράσης, δηλώνοντας ικανοποιημένη για την επίτευξη του στόχου της ανόδου την προηγούμενη χρονιά, αλλά και τονίζοντας ότι τα νέα παιδιά πάντα χρειάζονται όραμα και κίνητρα για να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

«Μέσα σε μία χρονιά πετύχαμε την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο, με τα συναισθήματα να είναι σίγουρα όμορφα. Δεν ήταν εύκολο, ωστόσο οι αθλήτριές μας είχαν αγωνιστεί στην ίδια ομάδα στο παρελθόν και έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Το ν’ ανέβεις σε εθνική κατηγορία από τοπικό πρωτάθλημα, με εμπειρία και τακτική μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να έχεις και σωστό προγραμματισμό» σημειώνει αρχικά.

Σύμφωνα όμως με την ίδια, που έχει και τον ρόλο της προπονήτριας στα τμήματα υποδομής, τα νέα παιδιά δεν είναι όπως αυτά των προηγούμενων γενεών, που είχαν όνειρο να παίξουν μπάσκετ. «Έχουν ταλέντο αλλά είναι πιο δύσκολο να πει ένα παιδί ότι θέλει να παίξει μπάσκετ σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που βιώνω σε καθημερινή βάση είναι ότι δυσκολεύουν τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Χρειάζεται προσπάθεια και αλλαγές για να δώσουμε όραμα στα νέα παιδιά» αναφέρει σχετικά.

Όσον αφορά την ευχή της για φέτος, είναι λιτή και περιεκτική. «Εύχομαι υγεία, να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς στην ομάδα μας, και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά αξίζουμε στη βαθμολογία» σημειώνει!

«Κίνητρο να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά»

Από τις πλέον έμπειρες παίκτριες της Ανόρθωσης δεν είναι άλλη από την Ασημίνα Κουτσουνούρη, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, τονίζοντας τη σημασία το να υπάρχουν ομάδες από πόλεις της περιφέρειας σε εθνική κατηγορία.

«Ακόμη και για το ίδιο το άθλημα είναι σημαντικό, αφού αυτό προβάλλεται περισσότερο στην τοπική κοινωνία, και έτσι δίνεται το κίνητρο περισσότερα κορίτσια ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ Γυναικών» αναφέρει η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι δυσκολίες υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. «Είναι να σταθεί μία ομάδα Γυναικών από την περιφέρεια, με την έννοια ότι δύσκολα μπορούν να βρεθούν παίκτριες από την περιοχή για να τη στελεχώσουν. Πρέπει να έρθουν κορίτσια από άλλες περιοχές, και έτσι τα έξοδα αυξάνονται, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται» σημειώνει.

Η Ασημίνα Κουτσουνούρη πάντως προβλέπει ότι το μέλλον της Ανόρθωσης θα είναι και μακρύ και λαμπρό. «Είναι μία πολλά υποσχόμενη ομάδα και με την πορεία μας έχουμε δείξει ότι διψούμε να μείνουμε στην κατηγορία και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This