Επιλογή Σελίδας

O “γερόλυκος” των γηπέδων, Νίκος Παππάς “κρέμασε” τα παπούτσια του, αφού το κυριακάτικο νικηφόρο παιχνίδι του Αιγινιακού στην Κατερίνη με την τοπική ΠΑΕ Ποντίων ήταν τελευταίο της σταδιοδρομίας του και αποτέλεσε το “κύκνειο άσμα” μιας τεράστιας διαδρομής 28 χρόνων, που έφθασε αισίως στο τέλος.

Ο αρχηγός των κυανολεύκων, επέστρεψε πέρυσι τον Ιανουάριο στην ομάδα που “ανδρώθηκε” ποδοσφαιρικά για να τη βοηθήσει και να κλείσει την πλούσια καριέρα του.

Οι λόγοι της αποχώρησης του από την ενεργό δράση είναι η άμεση (την Δευτέρα 3 Απριλίου) μόνιμη εγκατάσταση του Παππά στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους.

Ο προσωπικός του φίλος, Μιχάλης Καρέκλας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης στο Νταχάου Μονάχου θα τον έχει πλέον κοντά του.

Ο “γρανιτένιος” αμυντικός – μέσος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 14 ετών στον Αιγινιακό την περίοδο 1995-96, όταν οι Αιγινιώτες ανέβηκαν αήττητοι στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Mάλιστα υπάρχει και μια ευτυχής συγκυρία, αφού έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο με τους Πόντιους Κατερίνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (3-2), όπως συνέβη και στο αποχαιρετιστήριο της Κυριακής 26 Μαρτίου στο πλαίσιο 25ης αγωνιστικής μέρας, όπου ο 42χρονος άσσος είπε το “αντίο”.

Αναμφίβολα η απουσία του στις περαιτέρω αναμετρήσεις της ομάδας του Αιγινίου αποτελεί μεγάλο πλήγμα και ευελπιστούμε να μη… στοιχίσει.

Γρήγορα “έλαμψε το άστρο” του και όχι μόνο καθιερώθηκε στην ομάδα, αλλά και έγινε στόχος μεγάλων ομάδων με συνέπεια να κάνει το μεγάλο άλμα στον Πιερικό της Β’ Εθνικής κατηγορίας που ήταν ο κερδισμένος της μεταγραφικής μάχης.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένα τζέντλεμαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, γι’ αυτό όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου τον εκτιμούν απεριόριστα τόσο για την αγωνιστική του παρουσία, όσο και το ακέραιο ήθος του.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Παππάς αποβλήθηκε μόνο μια φορά στην πολυετή πορεία του στα γήπεδα, δείγμα της ισχυρής προσωπικότητας και του σπουδαίου χαρακτήρα του.

Η ηγετική φυσιογνωμία του από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν ένα στοιχείο που τον διέκρινε πάντα και τον καθιστούσε ποδοσφαιριστή “κόσμημα” για τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο μεταξύ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι παρότι ήταν από τη φύση του αμυντικογενής παίκτης, είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα, αφού πέτυχε στις… συχνές προωθήσεις του περίπου 100 γκόλ, πολλά από τα οποία έδιναν βαθμό η βαθμούς στις εκάστοτε ομάδες που έπαιξε.

Το βιογραφικό του

Εξαιρετικό από κάθε άποψη είναι το “ποδοσφαιρικό οδοιπορικό” του Νίκου Παππά. Κοντά για μια τριακονταετία έπαιξε μ’ επιτυχία ποδόσφαιρο σε αρκετές ομάδες στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο, προσφέροντας σ’ όλες πολύτιμες υπηρεσίες, από τη Β’ τοπική κατηγορία έως τη Β’ εθνική κατηγορία (μόνο στην Α’ Εθνική κατηγορία δεν αγωνίστηκε).

Αναλυτικά οι σεζόν και οι αντίστοιχες ομάδες, που αγωνίστηκε είναι οι παρακάτω:
1995-98: Αιγινιακός ( Α’ κατηγορία τοπική,  Δ’ Εθνική κατηγορία)
1998-00: Πιερικός (Β’ Εθνική)
2000-03: Λύκοι ( Γ’ – Β’ Εθνική )
2003-05: Εθνικός Κατερίνης (Δ’ Εθνική)
2005-06: Πιερικός (Γ’ Εθνική)
2006-09: Εθνικός Κατερίνης (Γ’ Εθνική)
2009-11: Αιγινιακός (Α’ κατηγορία τοπική )
2011-13: Εθνικός Κατερίνης (Α’ κατηγορία τοπική)
2013-16: ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Α’ κατηγορία τοπική)
2016-19: Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Α’ κατηγορία τοπική, Γ’ Εθνική)
2019-20: Άρης Κοκκινοπλιτών (Α’ κατηγορία τοπική)
2020-21: ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Α’ τοπική)
2021 (Ιανουάριος)-23: Αιγινιακός (Β’ κατηγορία, Α’ κατηγορία τοπικές).

Το “ευχαριστώ” του Νίκου Παππά

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκα στην καριέρα μου: Παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές συμπαίκτες των σωματείων, που αγωνίστηκα, αλλά και αντιπάλους.

Επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου πρός τους διαιτητές, που πάντοτε έδειχνα σεβασμό στις αποφάσεις των, τους ανθρώπους των αθλητικών αρχών (ΕΠΟ, FOOTBALL LEAGUE, ΕΠΣ Πιερίας κ.α.), παρατηρητές, δημοσιογράφους και τους φιλάθλους .

Αν κάποιον πίκρανα δεν το έκανα σκόπιμα, κα με υστεροβουλία, αλλά χωρίς να το θέλω και ίσως εν άγνοια μου.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και για μένα ήρθε αυτή στιγμή και πήρα την δύσκολη, αλλά πιστεύω σωστή απόφαση ν’ αποσυρθώ από την ενεργή ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας να ευχηθώ στον Αιγινιακό να υλοποιήσει τους υψηλούς τους στόχους του”.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Παππά για την ανεκτίμητη προσφορά στην ομάδα μας και γενικά στο ποδόσφαιρο και να του ευχηθούμε στα καλύτερα σε ότι κάνει από δω και
πέρα. Εξυπακούεται ότι η πόρτα του Αιγινιακού θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν και σε όποιο πόστο θέλει να συμμετάσχει.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG-bf3c1b4b48a204eb5caac0b7ea97fe59-V

Ο κ. Μιχαλης Καρέκλας (αριστερά) με τον Νίκο Παππά

PAPPAS03

Ο Νίκος Παππάς (πρώτος όρθιος από τα δεξιά), με τον Αιγινιακό αρχηγός στη σεζόν 2009-10 .

Ο αρχηγός σε πρόσφατο αγώνα του Αιγινιακού.

PAPPAS02

Ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας (αριστερά) με τον Νίκο Παππά σ’ εκδήλωση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου το 2003 .

PAPPAS01

Ο Νίκος Παππάς (αριστερά), σε φάση αγώνα των Λύκων την περίοδο 2000-01 .

IMG_20230329_102709
IMG_20230329_102627

 

Παιχνίδια της “στρογγυλής θεάς”, τα φύλλα αγώνων του πρώτου και του τελευταίου αγώνα του Νίκου Παππά με τον ίδιο αντίπαλο τους Πόντιους Κατερίνης, με τους οποίους είχε αγωνιστεί σε δύο θητείες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This