Επιλογή Σελίδας

Το κουβάρι των αναμνήσεων ξετυλίχθηκε με τον ιδιαίτερα ιδανικό τρόπο στην εκδήλωση αφιέρωμα στην εξηνταπεντάχρονη διαδρομή του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου Κατερίνης «Ο Αρχέλαος», του φορέα της πόλης που εκφράζει τα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερα σε εθνικό και διεθνές στερέωμα.

Η ιστορική διαδρομή με αναφορές στο ξεκίνημα, στο διάβα και στις δράσεις των χρόνων ίσα με το σήμερα, αποτέλεσε το περίγραμμα της αφιερωματικής βραδιάς στον πολυνίκη σύλλογο που ανέπτυξε διαχρονικά όλα τα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» με συνδιοργανωτή το Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης. Ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Αικατερινείων 2022».

Ο Περικλής Χατζηγιάννης που επιμελήθηκε τη ροή των  κειμένων με την καταγραφή γεγονότων και προσώπων, αλλά και συντόνισε και παρουσίασε το αφιέρωμα, στην εισηγητική του αναφορά επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τούτη τη βραδιά θα συνταξιδέψουμε νοερά και θα γνωρίσουμε την πολύχρονη διαδρομή του Αρχελάου.

Από το δημιουργικό ξεκίνημα, τις αθλητικές επιτυχίες των αθλητριών, αθλητών και ομάδων, τις συγκινήσεις που μοναδικά και απλόχερα προσφέρει ο υγιής αθλητισμός, την περηφάνεια που χάρισαν στον τόπο μας τα αγωνιζόμενα παιδιά του Αρχελάου τόσο σε Ελληνικό όσο και διεθνές επίπεδο, αλλά και θα αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που σημάδεψαν, εδραίωσαν και καταξίωσαν τον εκφραστή της Πιερίας στο εκτός του ποδοσφαίρου αθλητικό μετερίζι.»

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΓΑΣ «Ο Αρχέλαος» Κατερίνης, Αλκίνοος Τασόπουλος, στο καλωσόρισμά του, τόνισε: «Η αποψινή μας εκδήλωσή σκιαγραφεί την ιστόρηση της εξηνταπεντάχρονης δράσης και διαδρομής του συλλόγου μας, με έμφαση στην παρουσίαση των  προσώπων που στελέχωσαν τη  διοίκηση, την προπονητική ευθύνη και τους πρωταγωνιστές σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.  

Η γνωστή πανδημία της τελευταίας και πλέον διετίας, με τα προκύψαντα προβλήματα, δυστυχώς μας οδήγησε στην ακύρωση της επίσης αποψινής προγραμματισμένης παρουσίασης του ιστορικού λευκώματος με την επωνυμία «Αρχέλαος-65 χρόνια διαδρομής». Όμως το λεύκωμα  βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας και σύντομα να ολοκληρωθεί και θα είναι διαθέσιμο σε όλους μας, μιας και θα αποτελεί την ιστορική μας παρακαταθήκη.

Σε αυτά τα χρόνια όπως όλα στη ζωή, έτσι και ο σύλλογος μας έζησε στιγμές έπαρσης και σε στιγμές συρρίκνωσης. Αλλά ποτέ δεν υπέστειλε την αγωνιστική του παρουσία, δεν εγκατέλειψε και δεν απουσίασε  από τις προσκλήσεις και προκλήσεις στον αθλητικό ορίζοντα.

Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε απόψε, στη γιορτή του αθλητισμού, στη γιορτή των συγκινήσεων της μνημοσύνης και  της τιμητικής επιβράβευσης των πρώτων από του καλύτερους.»

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, αφού πρώτα καλωσόρισε την Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας την ως τον Γκάλη του στίβου, είπε: «Όταν αναφέρομαι στον Αρχέλαο, είναι σαν να μιλάω για το σπίτι μου. Αποτέλεσα και εγώ μέλος του συλλόγου, ο οποίος πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Πραγματικά ο Αρχέλαος έχει πολλές ανάγκες τις οποίες πρέπει με κάθε τρόπο να καλύψουμε. Φέτος η οικονομική στήριξη από το Δήμο θα είναι τόσο έμπρακτη, όσο ποτέ. Θα το διαπιστώσετε άμεσα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Είμαστε δίπλα σας και στο πλευρό σας.»

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Αρχελάου που τιμήθηκαν ως οι κορυφαίοι στην εξηνταπεντάχρονη διαδρομή του συλλόγου, εκάστου των τμημάτων με τη χρονική τους ίδρυση, είναι:

Ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος (κλασσικός αθλητισμός), ο Θεόδωρος Σφήκας με πολύχρονη συμβολή στην καλαθοσφαίριση, Σταματία Κυπαρίσση (βόλεϊ), Χρήστος Λυμπανοβνός (ενόργανη γυμναστική), Σάββας Καρυπίδης (χειροσφαίριση), Μαρία Φάκα (σκοποβολή), Νικόλαος Ζαμάνης (πάλη), Ευαγγελία Σαλτσίδου (κολύμβηση), Ευάγγελος Χαρίσης (τοξοβολία).

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Ελευθέριος Αυγενάκης, μέσω βιντεοεπικοινωνίας, απηύθυνε συγκινητικό χαιρετισμό για την προσφορά του Αρχελάου στον Ελληνικό και όχι μόνο αθλητισμό, καθώς επίσης μέσω επιστολής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γεώργιος Καραμπέτσος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This