Επιλογή Σελίδας

Στο γερμανικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα της η Σταματία Κυπαρίσση. Η Ελληνίδα ακραία ανακοινώθηκε από την ομάδα της Δρέσδης και θα κάνει το βήμα στο εξωτερικό για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η Δρέσδη είναι από τις σταθερές δυνάμεις του γερμανικού πρωταθλήματος, που θεωρείται από τα πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κυπαρίσση είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στην ομάδα της Δρέσδης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dresdner Sportclub (@dscvolley)

«Η Δρέσδη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή της Σταματίας Κυπαρίσση, της πρώτης Ελληνίδας παίκτριας στην ιστορία του συλλόγου! Με την ενίσχυση αυτή ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός του προσωπικού για τη νέα σεζόν 2024/25.

Ενθουσιασμένος ο προπονητής του συλλόγου Αλεξάντερ Γουέιμπλ τονισε: «Η Σταματία είναι αθλήτρια με επιθετικές αρετές. Έχει καλή φυσική κατάσταση και αγωνίζεται με πάθος.»

Έχοντας ήδη παίξει με ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, την Ουγγρική KNRC Kaposvár, η Σταματία διαθέτει εντυπωσιακή εμπειρία. Τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2021 και αρκετά βραβεία MVP σε αγώνες μικρότερων ηλικιών.

Είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος από το 2015 και έχει συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022. Αυτό το καλοκαίρι θα αγωνιστεί στην εθνική της ομάδα, και για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2026.

Από την πλευρά της η Κυπαρίσση δήλωσε: «Ανυπομονώ για την ερχόμενη σεζόν. Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτής της καταπληκτικής ομάδας, και ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά και να πετύχω όλους τους στόχους μας.

Καλώς ήρθες Σταματία», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας της Δρέσδης για την απόκτηση της Σταματίας Κυπαρίσση.

Η Σταματία Κυπαρίσση γεννήθηκε το 2002 και ξεκίνησε το βόλεϊ στην ομάδα του Αρχέλαου Κατερίνης. Το 2018 μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ όπου διέπρεψε στα ηλικιακά πρωταθλήματα κατακτώντας τίτλους αλλά και ατομικές διακρίσεις. Ήταν μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το Κύπελλο το 2021, το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ γυναικών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το καλοκαίρι το 2022, σε ηλικία 20 έκανε για πρώτη φορά το βήμα στο εξωτερικό, όταν συμφώνησε με την ουγγρική Κασποβάρι. Ωστόσο, η Σταματία Κυπαρίσση στάθηκε άτυχη αφού τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί όσο θα ήθελε. Την περασμένη αγωνιστική σεζόν έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών.

Πηγή: Sportal

Pin It on Pinterest

Shares
Share This