Επιλογή Σελίδας

Η Σταυρούπολη επικράτησε με 66-62 του Άργους Ορεστικού, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης Λάζαρος Παπαδόπουλος, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Αν και δεν τα πήγε τόσο καλά στο πρώτο ημίχρονο, η Σταυρούπολη βρήκε πολλούς πρωταγωνιστές στο δεύτερο κερδίζοντας με ανατροπή το Άργος Ορεστικό και προκρίθηκε στην 3η αγωνιστική, όπου θα ταξιδέψει στον Αλμυρό.

Με τον Δήμου να κάνει από νωρίς τη διαφορά με εννέα πόντους (4/6 σουτ, 3/5 δίποντα) και τρία ριμπάουντ, το Άργος βρήκε τις λύσεις κόντρα στην πολύ καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων (που τους ανάγκασε σε πέντε λάθη σε είκοσι πέντε κατοχές, την ίδια στιγμή που έδωσε στον αντίπαλο έξι πόντους στο ανοιχτό γήπεδο μετά από τρία κλεψίματα) και ευτύχησε να είναι διαρκώς μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη του πρώτου δεκαλέπτου.

Βέβαια, ακόμα και αν είδαν τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν ακόμα και με 22-31 στο 14′ και αν και δε βρήκαν ποτέ λύσεις για το μαρκάρισμα του Δήμου των δεκατριών πόντων με 5/8 σουτ, οι Θεσσαλονικείς έβαλαν στην εξίσωση εκτός του Χατζημιχαηλίδη των εννέα πόντων με 3/3 δίποντα και τον πολύπειρο Δασκαλόπουλο (έξι πόντοι, πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ σε εννιά καλάθια), με αποτέλεσμα σταδιακά να ροκανίσουν τη διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας πίσω με πέντε πόντους (33-38).

Ο έμπειρος φόργουορντ συνέχιζε να τα κάνει όλα για την ομάδα του και μετά την ανάπαυλα (δεκατέσσερις πόντοι, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ) κι έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Παπασάβογλου (έντεκα πόντοι) και Χατζημιχαηλίδη (δεκατρείς πόντοι) ώθησε την ομάδα του να προσπεράσει (52-47 στο 30′) και μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ.

Ο Γιαμούζης ήταν αυτός που όμως έφερε το ματς στα ίσια με ένα τρίποντο και φάουλ στο 39′ (60-60) ωστόσο αστόχησε στη βολή αποτυγχάνοντας να δώσει το προβάδισμα στο Άργος, κάτι που οι φιλοξενούμενοι θα πλήρωναν λίγο αργότερα με 1/2 βολές του Χατζημιχαηλίδη αλλά και με 1/2 του Φόρογλου 15” πριν το τέλος (62-60), με τον Γιαμούζη να αστοχεί σε τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα.

Διαιτητές: Νέδογλου, Τοπαλίδης, Αναστασιάδης Π. 

Δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 52-47, 63-60.

Σταυρούπολη ΕΚ (Χριστοφορίδης):Τσαμπαζλής 4, Ταβλαρίδης 2, Φόρογλου 5, Φωτιάδης 2, Παπασάβογλου 11 (3), Κυλαντωνίδης 4, Καρακαλίδης, Σαββίδης, Χατζημιχαηλίδης 14, Μαυρομιχάλης, Δασκαλόπουλος 15, Γκαβέζος 6.

ΑΣ Άργος Ορεστικό (Κίτσιου): Φωτιάδης, Μπέλλος, Σπυρόπουλος, Τσουμάνας, Δήμου Θ. 23 (4), Σαρρής 6, Γιαμούζης 5 (1), Μαλιούρας 2, Δήμου Π. 14 (2), Παράσχος 4, Σεμερτζίδης, Κόττας 6 (1).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This