Επιλογή Σελίδας

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Γιάννης Σταυρίδης, σχολιάζοντας το πέναλτι που δόθηκε στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ στάθηκε και στη σύγχυση που δημιουργείται σε ίδιες ή παρόμοιες διαιτητικές αποφάσεις ανά αγώνα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Εδώ βλέπουμε τη χρήση του VAR η οποία είναι σωστή, γιατί ενώ η μπάλα παιζόταν σε άλλο μέρος του γηπέδου και έγινε μια φάση στη πλάτη του διαιτητή. Μόλις η μπάλα βγήκε πλάγιο, πήγε και είδε στο VAR την φάση.

Ήταν μια καθαρή περίπτωση πέναλτι, αλλά εδώ βλέπουμε επιλεκτικά κάποιοι να πηγαίνουν. Σε κάποια παιχνίδια το VAR δεν ασχολείται και μπορεί να παίρνει πάνω του μια απόφαση ο διαιτητής χωρίς να το δει, ενώ είναι λανθασμένη. 

Θα πρέπει η ΚΕΔ να κάνει σεμινάρια για να περάσει στους διαιτητές ποια είναι η χρήση του VAR, γιατί έχουν γίνει επανειλημμένα σοβαρά λάθη. Και η ΚΕΔ δεν βγαίνει να πει αν είναι σωστή ή όχι μια φάση,  γιατί βλέπεις σε ορισμένα παιχνίδια κάποιες φάσεις να σημειώνονται και άλλες να μην σημειώνονται. Αυτό γίνεται επανειλημμένα και υπάρχει διχασμός.

Αν ανοίξω μια εκπομπή Κυριακή βράδυ, ακούω πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν είμαι αγενής αλλά θέλω να είμαι πάντα ευθύς. Στην ουσία κάποιοι διαιτητές είναι «αγράμματοι» στον κανονισμό, μάλλον δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν πάντα με την λογική εξήγηση. Όταν ένα πράγμα συνεχίζεται, σημαίνει πως αυτός που μπαίνει στο γήπεδο να απονείμει δικαιοσύνη, δεν ξέρει τον κανονισμό».

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This