Επιλογή Σελίδας

Πόλος έλξης – το τετραήμερο 19 & 22 Σεπτεμβρίου – για εκατοντάδες παλαιστές όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο «World Series Beach Wrestling» έγινε η Παραλία Κατερίνης.

Σε μία αγωνιστική… πανδαισία οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και με πολλές διακρίσεις και μετάλλια για τα εθνικά μας χρώματα. Την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων είχαν: η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Αθλητισμού, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τα Ολύμπια Εν Δίω και η Ουκρανική Ομοσπονδία -beach Wrestling.

Κορυφαία αθλητική διοργάνωση

Απονομές στους νικητές έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος σημείωσε σε δήλωσή του: «Ο Δήμος μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει στην Παραλία μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο. Εκατοντάδες αθλητές από όλες τις γωνιές του κόσμου συμμετείχαν σ’ αυτή την τετραήμερη μεγάλη αθλητική γιορτή η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικά και μετέφερε παντού εικόνες του τόπου μας. Εκατοντάδες ήταν και οι συνοδοί των αθλητών που είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, να δουν τους αγώνες που, από την περασμένη Πέμπτη, διεξάγονταν δίπλα στο κύμα, να απολαύσουν τον ήλιο και τις ομορφιές των ακτών μας. Μαζί με αθλητικούς και άλλους παράγοντες, φίλους, δημότες και επισκέπτες, είχα τη χαρά να παρακολουθήσω τους αγώνες και μου δόθηκε η ευκαιρία να απονείμω μετάλλια στους νικητές.

Συγχαίρω τους διοργανωτές και συνδιοργανωτές, καθώς επίσης και την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου μας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που προετοίμασαν και έφεραν σε πέρας, με επιτυχία, αυτή τη μεγάλη γιορτή. Αυτής της εμβέλειας διοργανώσεις τιμούν την Κατερίνη, την προβάλλουν, την αναδεικνύουν διεθνώς και συμβάλλουν όχι μόνο στη διάδοση του αθλήματος αλλά και στην τουριστική μας ανάπτυξη».

Παράλληλα, απονομές στους διακριθέντες έκανε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Δημοτικού Ωδείου, Γιώργος Κοκαβίδης, ο οποίος καλωσόρισε στον τόπο μας αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς, από κάθε γωνιά της γης, ενώ έκανε λόγο για μία μεγάλη αθλητική γιορτή στην Παραλία Κατερίνης. «Στηρίζουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας τον αθλητισμό σε κάθε επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο περιθώριο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, μία σημαντική προσωπικότητα του αθλήματος της πάλης. Τον πρόεδρο της ουκρανικής ομοσπονδίας πάλης στην άμμο, καθώς και των πολεμικών τεχνών της φίλης χώρας, Magomed Magiev. Παρουσία και του αντιδημάρχου αθλητισμού, Γιώργου Κοκαβίδη, συζήτησαν για την εποικοδομητική συνεργασία τους, στη συνδιοργάνωση της σημαντικής αυτής αθλητικής γιορτής, που ανέθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδίας Πάλης και διερεύνησαν προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων σε πολιτιστικό, αθλητικό επίπεδο κ.ά. Παράλληλα, συνομίλησαν για τους διαχρονικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Οδησσό, τόπο καταγωγής του κου Μagiev, καθώς και για τον ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν βόλεϊ, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που κολυμπούν και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει βόλεϊ, πλήθος και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Pin It on Pinterest

Shares
Share This