Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Εγιναν πολλά… απίστευτα σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ασφαλώς μετά από πολλά χρόνια δύο θα μείνουν στη μνήμη όλων των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο είναι ότι ο τρομερός Γιάννης Κώτσιρας αγωνίστηκε σε τέσσερις θέσεις, αλλά ποτέ στη θέση του, αυτή του δεξιού μπακ! Ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Συνέχισε από το 67′ (Ζέκα – Ρουμπέν αντί Βιλένα – Μπερνάρ) ως «8-10άρι». Με μια υπέροχη κάθετη πάσα στον Βαγιαννίδη και με ένα απίθανο τακουνάκι – ασίστ στον Σπόραρ που σούταρε πάνω στον Πασχαλάκη! Και στην παράταση αγωνίστηκε κατά διαστήματα και ως δεξιός εξτρέμ μπροστά από τον Βαγιαννίδη και ως αριστερός εξτρέμ, μπροστά από τον Μλαντένοβιτς!

Το δεύτερο που… δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί είναι ότι μετά τον τραυματισμό του Σπόραρ στο 105′, ο νεοαποκτηθείς στόπερ, Σαμέτ Ακαϊντίν, αγωνίστηκε ως φορ, καθώς ήταν νοκ άουτ και ο Ιωαννίδης και ο Γερεμέγεφ! Οχι, πέναλτι δεν.. πρόλαβε να εκτελέσει ο πανύψηλος Τούρκος, ο οποίος… έκανε ό,τι μπορούσε σε πολύ άχαρο ρόλο.

Κατά τα λοιπά;

  • Ο Αράο αγωνίστηκε και ως στόπερ και ως χαφ.
  • Ο Αϊτόρ και ως εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός.
  • Ο Μαντσίνι και ως εξτρέμ και ως «δεκάρι».

Και ο Παναθηναϊκός στα 136 λεπτά αγωνίστηκε κατ’ εντολήν του Φατίχ Τερίμ, σε 4-2-3-1, σε 4-3-3 και σε 3-5-2. Αλλά τα κατάφερε, σε μια ιστορική βραδιά, την πρώτη στο θεσμό Κυπέλλου που κρίνεται στα πέναλτι πρόκριση (όχι τελικός) από την άσπρη βούλα.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This