Επιλογή Σελίδας

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Οκτωβρίου 1995, ημέρα Σάββατο και ο Αιγινιακός αντιμετώπιζε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής μέρας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας τον νεοφώτιστο ΜΑΣ Παλιαμπέλων στο τοπικό ντέρμπι, τον οποίο κέρδισε με 4-1.

Η ομάδα του Σωτήρη Χατζηγιοβανάκη τη σεζόν αυτή ήταν ασυναγώνιστη και διατηρώντας το αήττητο (25 νίκες και 5 ισοπαλίες), αναδείχθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια και ανέβηκε στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Πρόκειται για ένα ρεκόρ μεγάλο που παραμένει ακατάρριπτο έως και σήμερα στην ένωσή μας.

Η τελική βαθμολογία βρήκε τον Αιγινιακό με 80 βαθμούς πρώτο έναντι 74 του Ποσειδώνα Νέων Πόρρων και συντελεστή τερμάτων 84 ενεργητικό στην επίθεση και 13 παθητικό στην άμυνα.

Στο συγκεκριμένο μάτς οι γηπεδούχοι ήσαν ανώτεροι και έφτασαν εύκολα στη τελική επικράτηση.

Πάντως το παιχνίδι παραλίγο να μη διεξαχθεί, γιατί η ομάδα των Παλιαμπέλων αμφισβήτησε τον ορισμό της διαιτησίας.

Λόγω αποχής των διαιτητών επιστρατεύτηκαν μόνο οι αξιολογήμενοι ρέφερυ να διευθύνουν τις αναμετρήσεις και ως βοηθοί διαιτητές θα όριζαν οι ομάδες από ένα φίλαθλο, κάτι που έπραξε ο Αιγινιακός, αλλά όχι οι φιλοξενούμενοι.

Ο Διαιτητής κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, που διεύθυνε τον αγώνα ήθελε να κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητά τους.

Τελικά με καθοριστική παρέμβαση του ανθρώπου “σύμβολο” για το πιερικό ποδόσφαιρο, προέδρου του Αιγινιακού, Βασιλείου Κόντου – αείμνηστος εδώ και 8 μήνες – ο διαιτητής πείστηκε να τον πραγματοποιήσει κανονικά, βάζοντας ο Αιγινιακός και δεύτερο άτομο να εκτελέσει χρέη επόπτη γραμμών τότε, έστω και με καθυστέρηση, αφού πρώτα εξήγησε τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές του ΜΑΣ ότι η ματαίωση του θα ήταν καταστροφική γι’ αυτούς.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι οι μετέπειτα πρωταθλητές είχαν στο εξαιρετικό ρόστερ τους πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές και ορισμένες σημαντικές προσθήκες από την ευρύτερη περιοχή.

Τη πετυχημένη αυτή χρόνια αγωνίστηκαν:
Ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μπαμπέτας, ο αρχηγός Κώστας Κοντόπουλος, ο Αντώνης Παπαργυρίου, ο Νίκος Παππάς, ο Αποστόλης Κοντούλης, ο Σάκης Καραγεώργος, ο Σπύρος Βελισιώτης, ο Βαγγέλης Ζαλοκώστας, ο Μπάμπης Αδαμαντιδης, και ο Πασχάλης Γιαγκίδης, όλοι από το Αιγίνιο.

Οι εκτός συνόρων: ο Δημήτρης Κουτσιμάνης από τον Δίον, ο Παντελής Ηλβανίδης από τον Κούκο, ο Στέφανος Παπουτσής από τον Κολινδρό, ο Θάνος Τόλιος και ο Κώστας Σερδάρης (έχει φύγει από τη ζωή), αμφότεροι από τα Παλιαμπέλα (έπαιξαν αντίπαλοι με τη γενέτειρα τους, ο Παύλος Προβατίδης και ο Πάνος Κουτσουράς, και οι δύο από το Παλιό Ελευθεροχώρι, ο Ιωακείμ Μαυρίδης από τον Μακρύγιαλο, ο Βασίλης Παντελίδης από τα Αλώνια και ο πολύπειρος Πολυχρόνης Τσαλκιτζής από τα Γιαννιτσά, άπαντες συγκροτούσαν ένα σύνολο τεραστίων δυνατοτήτων.

Στην αντίπερα όχθη, αρκετοί Αιγινιώτες φορούσαν τη φανέλα του ΜΑΣ Παλιαμπέλα: Ο Μιχάλης Κισσούδης, ο Νίκος Τσάρας, ο Χρήστος Μαγούδης, ο Πάρης Μηλκούδης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος (ο αδερφός του Τάσος ήταν στον Αιγινιακό), ο Στέλιος Ακρίβος, και ο αρχηγός Τόλης Αργυρόπουλος.
Ακόμα, στο έμψυχο δυναμικό μετείχαν οι: Γιώργος Παντερμαλής από Λιβάδι, Ιορδάνης Ελευθεριάδης από Καταχά, Δημήτρης Θεοχαρόπουλος από Καστανιά, Αντώνης Παρασχόπουλος από Μεγάλη Γέφυρα, και από Παλιαμπέλα ο Γιώτης Γερμανίδης και ο Γιάννης Μαντίκος, ο Δήμος Δημάδης, ο Ανδρόνικος Αβραάμ και ο Παντελής Καλτέκης και οι τρείς από Κολινδρό κ.α.

Προπονητής στους “οράνιε” ήταν ο Αντώνης Μανωλόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννης Μαντίκος.

Σήμερα πολλά σωματεία έχουν αδρανοποιηθεί, όπως και ο ΜΑΣ Παλιαμπέλων.

Τελευταία συμμετοχή του ήταν στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας τη σεζόν 2000-01 .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20220809_111201

Ο Αιγινιακός, όπως παρατάχθηκε στον αγώνα με τον ΜΑΣ Παλιαμπέλων την 5η αγωνιστική μέρα της αγωνιστικής περίοδου1995-96 (4-1)

20231013_134105

Το φύλλο αγώνα του ανωτέρω παιχνιδιού

Pin It on Pinterest

Shares
Share This