Επιλογή Σελίδας

Σαν σήμερα 4 Μαρτίου το μακρινό 2004, ημέρα Σάββατομ έγινε στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ο αγώνας της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας μεταξύ του Αιγινιακού και του Πιερικού.

Οι γηπεδούχοι του Βεροιώτη προπονητή Κώστα Αραμπατζή κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, με επίθεση διαρκείας και από το 0-2, που έχαναν γύρισαν το ματς στο τελικό αποτέλεσμα 4-3 .

Έτσι οι Αιγινιώτες πήραν επική πρόκριση στον τελικό του θεσμού που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου 2004 στο γήπεδο του Σβορώνου.

Όμως στον τελικό η ομάδα του Αιγινίου για δεύτερη φορά στην ιστορία της δεν κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος.

Παρότι οι φιναλίστ αγωνιζόταν σε διαφορετικές κατηγορίες – ο μέν Αιγινιακός στη Δ’ Εθνική κατηγορία, ο δε Γεωργάκης Ολύμπιος Λόφου στην Α’ τοπική Πιερίας – και υπήρχε αρκετή διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων, εν τούτοις έγινε η μεγάλη έκπληξη και ο “Δαυίδ” κέρδισε τον “Γολιάθ”, αφού οι ποδοσφαιριστές του Λόφου ανέτρεψαν τα προγνωστικά και μετά από το ισόπαλο 1-1 στα 120′ του κανονικού αγώνα και της παράτασης έφτασαν στην κατάκτηση στη διαδικασία των πέναλτι, με τελικό σκορ 5-2.

Η πίκρα από την απώλεια εκείνη παραμένει ακόμα στους ανθρώπους του αιγινιώτικου συλλόγου.

Τελικά το πρώτο και μοναδικό έως τώρα τρόπαιο ήρθε για τους κυανόλευκους την περίοδο 2011-12, όταν ο Αιγινιακός κέρδισε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης την ΑΕ Περίστασης με 1-0.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι1) Ο Νίκος Μπαμπέτας του Αιγινιακού (αριστερά), κάνει δηλώσεις στον υπογράφοντα για την εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” . Ο δυναμικός δεξιός πλάγιος μπακ αγωνίστηκε στον άτυχο τελικό του 2004.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "nazDa AΠOAAE ΣΙΑΟΕ ガ수시 TONE스 HONEAS Σκόρερ στο παιχνίδι της ΕΠΣ Πιερίας ήταν οι Γιάννης φιρινίδης (αριστερά) και Γιάννης Βούρας (δεξιά), αμφότεροι βασικά στελέχη του Αιγινιακού"

2) Ο γκολκίπερ Γιάννης Φιρινίδης (αριστερά) και ο μέσος Γιάννης Βούρας, βασικά στελέχη της ομάδας του Αιγινίου και είχαν ενεργή συμμετοχή σ’ όλους τους αγώνες του Κυπέλλου Πιερίας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This