Επιλογή Σελίδας

Συνεχίζοντας τις αναφορές μας για τον Διγενή Αιγινίου, με την σημαντική βοήθεια του κ. Τάκη Γεωργιάδη, ο οποίος μας παραχώρησε σχετικά έγγραφα της ομάδας του Αιγινίου της δεκαετίας του 1960, θα σας παρουσιάσουμε σήμερα το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Διγενή Αιγινίου και τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος, που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Αιγινίου και έληξε με νίκη των Αιγινιωτών και σκορ 2-1.

Το συγκεκριμένο ματς έγινε στις 24 Απριλίου 1960 και ο Διγενής, που απαρτίζονταν από ποδοσφαιριστές ντόπιους και Θρακιώτες του Αιγινίου έφτασε δίκαια στη φιλική νίκη έχοντας σκόρερ τους Τάκη Κυριακόπουλο και Σάββα Αχλατλή, που σημειωτέον μετά από μεγάλη καριέρα σε Διγενή, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Εθνικό Αιγινίου, Αιγινιακό, ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, Ποντιακή Νεολαία Αράχου Ημαθίας, Αριστοτέλη Καταχά και Μ. Αλέξανδρο Μεγάλης ομάδας, τα τελευταία 46 χρόνια ασχολείται ως αθλητικογράφος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.

Διαιτητής ο Χαράλαμπος Μπρουσκέλης

Η σύνθεση του Διγενή: Τσεκούρας Ρούλης, Καραγεωργίου Κώστας, Μερσίνης Γιώργος, Λουτζανιώτης Τάκης, Κυριακόπουλος Τάκης, Κρυσταλλόπουλος Γιώτης, Χνούδας Κώστας, Αχλατλής Σάββας, Σταμκόπουλος Μίμης, Αργυρόπουλος Στέργιος, Μυλοβιανός Κώστας.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Στη φωτογραφία: ο Σάββας Αχλατλής (δεξιά), επί το έργω στην Κυριακάτικη φιέστα τίτλου του Αιγινιακού, με τον Προπονητή των Αιγινιωτών, Λεωνίδα Μπίλη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This