Επιλογή Σελίδας

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 περίπου (για να είμαι αντικειμενικός δεν θυμάμαι καν ότι ο Αιγινιακός είχε τμήμα ενόργανης γυμναστικής, καθώς και το πότε διεξήχθησαν), έγιναν στο Αιγίνιο οι Γ’ Αιγινιακοί αγώνες ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγινίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Αιγινίου.

Δεν είμαι γνωστης της αγωνιστικής γυμναστικής – αν το λέω σωστά – και είναι η μοναδική φορά από το 1979, που γράφω κάτι σχετικό, μετά φυσικά από την τότε ανταπόκριση μου στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

Γι’ αυτό προκειμένου να μην υποπέσω σε καμμιά γκάφα θα γράψω μόνο… δύο τρεις-γραμμές .

Το μόνο που μου έρχεται στη μνήμη είναι ότι τα χρόνια εκείνα στο νεότευκτο Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγινίου οι εκάστοτε καθηγητές φυσικής αγωγής επιδίδονταν στην εκμάθηση διαφόρων αθλημάτων, όπως π.χ. είχε συμβεί με το μπάσκετ, που δειλά δειλά παρομοίως ξεκίνησε η μεγάλη διαδρομή του.

Έτσι λοιπόν άρχισαν από γυμναστές τα πρώτα βήματα στο δύσκολο αυτό άθλημα.

Και υπήρξε συνέχεια εκείνη την εποχή, για κάποιο χρονικό διάστημα με δημιουργία ομάδας ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, που ανήκε στον Αιγινιακό (επίσημα-ανεπίσημα; δεν γνωρίζω…).

Φυσικά εδώ και αρκετά χρόνια δεν υφίσταται στην περιοχή μας το αντίστοιχο τμήμα και αυτό είναι λυπηρό.

Θα παρακαλούσα αν κάποιοι παλιοί αθλητές- αθλήτριες θέλουν να “ξαναζωντανέψουμε”… στιγμές από το παρελθόν, ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

Ο Σάκης Τερζής, ο Σάκης Προβατίδης, ο Στράτος Δένης, η Μαρία Παυλοπούλου Τασούλα Τερζή, ας με συγχωρέσουν οι οι κυρίες και οι κύριοι, που δεν αναφέρω είναι αναμφίβολα… μέλη εκείνης της σπουδαίας προσπάθειας, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα δυναμικά, μιας και το ταλέντο περίσσευε αλλά δεν συνεχίστηκε μελλοντικά!

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

20230518_070928

Αναφορά της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” στην διεξαγωγή των Γ’ ΑΙΓΙΝΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, από τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This