Επιλογή Σελίδας

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Αιγινιακός, ο οποίος επιβλήθηκε με 1-0 της Βέροιας στο «Γιάννης Παραλυκίδης» και θα προσπαθήσει την επόμενη Κυριακή στην Ημαθία να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τους «32» του θεσμού. Το γκολ για τους Αιγινιώτες πέτυχε ο Ζούρκος στο 58’ με «κεραυνό» έξω από την περιοχή.

Ήταν ένα παιχνίδι με αντικειμενικές δυσκολίες για τους δυο αντιπάλους, με τον μεν Αιγινιακό να μετράει μόλις μερικές ημέρες προετοιμασίας απέναντι σε μια Βέροια που παρατάχθηκε χωρίς αναπληρωματικούς, έχοντας δώσει ως τώρα μόνο δυο φιλικά παιχνίδια. Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με την πολλή ζέστη δεν επέτρεψαν στις δυο ομάδες να δείξουν πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο και να φέρνει τον πιερικό σύλλογο ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους.

Η Βέροια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο ήλεγχε το ρυθμό, με τους γηπεδούχους να ισορροπούν και να αναλαμβάνουν τα «ηνία», ανεβαίνοντας ακόμη περισσότερο στο β’ μέρος, όπου εκτός του γκολ της νίκης, έχασαν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έφερνε σε ακόμη ευνοϊκότερη θέση εν όψει της ρεβάνς.

Το «φιλμ» του αγώνα

10’ Ο Λιόλιος πρόλαβε να ανακόψει έξυπνα τον Ρούνεϊ, ο οποίος έμπαινε επικίνδυνα στην περιοχή του Αιγινιακού και να παραχωρήσει κόρνερ.
22’ Ο Βλάχος έκοψε επικίνδυνη επέλαση του Ρούνεϊ.
23’ Σέντρα του Λεφίδη από αριστερά με τον Σουλιώτη να διώχνει σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει σε ποδοσφαιριστή του Αιγινιακού.
28’ Σέντρα του Παπαδόπουλου, η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Δωματά ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ.
32’ Πολύ ωραία μπαλιά του Πολύζου στον Γιαζιτζόγλου, ο οποίος από αριστερά έκανε του σέντρα με τον Ζούρκο να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, από μισό μέτρο.
42’ Σουτ του Λεφίδη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σοϊλεμέζογλου.
50’ Μετά από βαθιά μπαλιά του Τόλιου προς τον Δωματά, ο τερματοφύλακας Σοϊλεμέζογλου έκανε έξοδο για να τον εμποδίσει, με τον ποδοσφαιριστή του Αιγινιακού να επιχειρεί να «κρεμάσει» τον πορτιέρε» των «κυανέρυθρων» αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την άδεια εστία της Βέροιας.
58’ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Ζούρκος έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία πέρασε τη γραμμή του τέρματος της Βέροιας, για να γίνει έτσι το 1-0.
80’ Εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου, έδιωξε με υπερένταση ο Σοϊλεμέζογλου.
86’ Πολύ καλή στιγμή για τον Αιγινιακό με τον Δωματά να αποφεύγει τον Δαμιανάκη και να βρίσκεται τετ α τετ με τον Σοϊλεμέζογλου όμως το πλασέ που επιχείρησε ο παίκτης του Αιγινιακού δεν προβλημάτισε τον τερματοφύλακα της Βέροιας που μπλόκαρε τη μπάλα.
90’+3’ Ανάποδο ψαλίδι του Ρούνεϊ, όμως κανείς ποδοσφαιριστής της Βέροιας δε μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) με βοηθούς τους Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και Σάββα (Σερρών).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Δωματάς και Μενικάλι του Αιγινιακού και οι Λίταινας και Καψάλης της Βέροιας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αιγινιακός (Κώστας Νικολαϊδης): Τόλιος, Παπαδόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Γκατζολάρι, Στεργίου (61’ Μενικάλι), Λεφίδης (77’ Στόικος), Δωματάς, Ζούρκος (83’ Ταουσάνης),  Πολύζος.

Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σοϊλεμέζογλου, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Δόρης, Ράδης, Λάσκαρης, Λίταινας, Μπαστιάνος, Ρούνει, Ζυγκερίδης.

ρεπορτάζ: Σάββας Αχλατλής

Pin It on Pinterest

Shares
Share This