Επιλογή Σελίδας


Την ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζει ο Πιερικός, ο οποίος με γκολ των Σαχινίδη, Μπενίσκου και Μηλιώτη “υπέταξε” και τον Θησέα Αγριάς με 3-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και πλέον βρίσκονται στο +11 από τη δεύτερη θέση. Οι Κατερινιώτες άνοιξαν το σκορ στο 22′ με ανάποδο ψαλίδι του Σαχινίδη, με το 1-0 να είναι και σκορ ημιχρόνου. Στο β’ μέρος τα γκολ των Μπενίσκου στο 70′ και Μηλιώτη στο 77′ “σφράγισαν” το “τρίποντο” για την ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου που έχασε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Κριεμάντι στο 76′. Ο Θησέας είχε εξ αρχής δύσκολο έργο το οποίο έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά την αποβολή του Πέτση στο 29′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Πιερικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε τον ρυθμό του όμως δεν έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνος μέχρι το 22′ οπότε και ο Σαχινίδης με μία “έμπνευση” του έστειλε με ανάποδο ψαλίδι τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βαν Ντε Γουίχε, ανοίγοντας το σκορ. Οι Θεσσαλοί δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τα καρέ του Γουναρίδη μέχρι το 27′ οπότε και ο Κοτζαθανάσης με έξυπνη εκτέλεση φάουλ πήγε να αιφνιδιάσει, όμως η μπάλα “έγλειψε” τη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Πιερικού.

Η αποβολή του Πέτση στο 29′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα απλοποίησε τα πράγματα για τον Πιερικό που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και έφτασε σε ένα ακόμη “τρίποντο”.

Στο 42′ ο Σαχινίδης επιχείρησε να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ και πάλι με ψαλιδάκι, με το 1-0 να παραμένει έως το τέλος του α’ μέρους.

Στο β’ ημίχρονο ο Πιερικός μπήκε αποφασισμένος να “καθαρίσει” το παιχνίδι, περιορίζοντας τον Θησέα σε παθητικό ρόλο (με εξαίρεση μια φάση στο 51′ που ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να πασάρει αντί να σουτάρει ο ίδιος), οι παίκτες της κατερινιώτικης ομάδας έχασαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι στο 69′ με τον Κριεμάμντι και έφτασαν στο 2-0 με γκολ του Μπενίσκου, έπειτα από ατομική ενέργεια και πάσα του Μηλιώτη. Στο 77′ ακολούθησε και το 3-0 με τον Μηλιώτη να μετατρέπεται από δημιουργός σε εκτελεστή ενώ έως το τέλος ο Πιερικός είχε κι άλλες επικίνδυνες στιγμές που δε μπόρεσε να μετουσιώσει σε έναν τέταρτο γκολ. Ο Θησέας “άγγιξε” το γκολ της τιμής στο 79′ με τον Γαλανόπουλο όταν η κεφαλιά του Κατερινιώτη κεντρικού αμυντικού του Θησέα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη. 

Στα αξιοσημείωτα ήταν η πρώτη συμμετοχή του Ίτσιου με τη φανέλα του Πιερικού, ο οποίος μπήκε στο 80′ στη θέση του Μπενίσκου και έδειξε δραστήριος, έχοντας μάλιστα δυο καλά σουτ.

Επόμενο παιχνίδι για τον Πιερικό είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ηρακλή Λάρισας.

Το “φιλμ” του αγώνα

8′ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυπαρίσση, Σαχινίδης και Τακίδης δε μπόρεσαν να βρεθούν στην πορεία της μπάλας η οποία πέρασε άουτ.

16′ Εκτέλεση φάουλ του Ιβανίδη από δεξιά, κεφαλιά του Τακίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.

22′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Σαχινίδης με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, μετά από γέμισμα του Ιβανίδη από δεξιά, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ν. Βαν Ντε Γουίχε, ανοίγοντας το σκορ για τον Πιερικό.

27′ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κοτζαθανάση, η μπάλα “έγλειψε” το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη και έφυγε άουτ.

29′ Αποβολή του Πέτση με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δει την πρώτη στο 6′). Ο Θησέας με δέκα ποδοσφαιριστές.

42′ Ο Μακρής τροφοδότησε τον Σαχινίδη κι αυτός από δύσκολη θέση επιχείρησε να σκοράρει ξανά με ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στη διάρκεια του α’ μέρους αντίκρυσαν κίτρινες κάρτες ο προπονητής του Θησέα, Λάκης Μπακάλης καθώς και ένα μέλος του τιμ της φιλοξενούμενης ομάδας.

47′ Μετά από σέντρα του Ιβανίδη από δεξιά, ο Σαχινίδης έπιασε την κεφαλιά, ανενόχλητος, αλλά ο Βαν Ντε Γουίχε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

51′ Ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Πιερικού από δεξιά και έκανε το σουτ, όμως ο Γουναρίδης μπλόκαρε.

62′ Σουτ του Σαχινίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε κόρνερ.

63′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά στην “καρδιά” της θεσσαλικής άμυνας αλλά ο τερματοφύλακας Βαν Ντε Γουίχε μπλόκαρε.

69′ Γυριστό μακρινό σουτ του Κριεμάντι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

70′ ΓΚΟΛ! 2-0: Δεύτερο γκολ για τον Πιερικό με τον Μπενίσκο. Ο Μηλιώτης έκανε κούρσα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκοψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή όπου ο υψηλόσωμος φορ του Πιερικού με πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της Κατερίνης.

76′ Μοναδική ευκαιρία του Σαχινίδη να κάνει το 3-0 αλλά από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

76′ Σουτ του Κριεμάντι, η μπάλα κόντραρε στα σώματα.

77′ ΓΚΟΛ! 3-0: Τρίτο γκολ για τον Πιερικό με τον Ιβανίδη να σεντράρει και τον Μηλιώτη να “τσιμπάει” τη μπάλα προ του Βαν Ντε Γουίχε και να τη στέλνει στα δίχτυα.

79′ Ο Γαλανόπουλος μετά από σέντρα από δεξιά στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού, “αγγίζοντας” το γκολ για τον Θησέα.

82′ Σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα ψήλά άουτ.

90’+2′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Ίτσιου από αριστερά, έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Θησέα.

90’+3′ Σουτ του Ίτσιου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπουρλούτσκι με βοηθούς τους Κεσίσογλου και Σηπάκη (ΕΠΣ Πέλλας).

Εκτός από τις δυο κίτρινες που είδε ο Πέτσης του Θησέα Αγριάς (6′ και 29′) και αποβλήθηκε, κίτρινη κάρτα είδε ακόμη ο Μακρής του Πιερικού (45′) ενώ κίτρινες κάρτες είδαν ακόμη ο προπονητής του Θησέα, Λάκης Μπακάλης καθώς και ένα ακόμη άτομο που βρισκόταν στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις από το Πιερικός – Θησέας Αγριάς
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Ιβανίδης, Χαρτσιάς (85′ Β. Τουλίκας), Γιαλαμίδης, Τακίδης, Μακρης, Μπενίσκος (80′ Ίτσιος), Δεμηρτζόγλου (68′ Μηλιώτης), Σαχινίδης, Κριεμάντι, Κυπαρίσσης (59′ Παπαδόπουλος).
Θησέας Αγριάς (Λάκης Μπακάλης): Ν. Βαν Ντε Γουίχε, Ιωαννίδης (80′ Λίτσος), Διαμαντόπουλος (63′ Οικονόμου), Νιαώτης, Έ. Ν. Βαν Ντε Γουίχε, Μπόρας, Πέτσης, Γαλανόπουλος, Σιώμος (63′ Βλάχος), Κοτζαθανάσης, Κυρίτσης (80′ Ζαχαράκης).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This