Επιλογή Σελίδας

Με γκολ των Γιαλαμίδη στο 8′ και Μουράτη στο 80′ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου κέρδισε με 2-0 τον Πιερικό, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δε συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στον Πιερικό, με το τελικό σκορ να τους αδικεί καθώς δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα με τους Κόλα (18′ και 34′) και Παπαδόπουλο (75′).

Αντίθετα, ο Πιερικός ήταν σα να μη βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση. Το βέβαιο είναι πως αν το σημερινό παιχνίδι ήταν κριτήριο… αξιολόγησης του δυναμικού του Πιερικού εν όψει της νέας σεζόν, όπως είχε προαναγγείλει και η ομάδα της Κατερίνης, η βαθμολογία ήταν… στα τάρταρα.

Τα ευχάριστα νέα για τον Εθνικό δε σταμάτησαν στο “τρίποντο” του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης αλλά συνδυάστηκαν με το ισόπαλο 0-0 ανάμεσα στη Νέα Αρτάκη και τον Σβορώνο που έφερε τους Κεραμιδιώτες στο +2 από την ομάδα της Εύβοιας και στο +3 από τους Σβορωνιώτες.

Όσο για τον Πιερικό, έμεινε στους 49 βαθμούς υποχωρώντας στην 5η θέση του πίνακα.

Την Κυριακή ο Πιερικός αγωνίζεται εκ νέου εντός έδρας, υποδεχόμενος την προτελευταία Λευκίμμη ενώ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ταξιδεύει στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Πετριτή που βρίσκεται στην 9η θέση.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Σέντρα Λαμπίρη από αριστερά, έκοψαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Πιερικού.
8′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα από αριστερά, η άμυνα του Πιερικού δε μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, επωφελήθηκε ο Γιαλαμίδης που με συρτό γυριστό σουτ έκανε το 0-1 για τον Εθνικό. Ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων δεν πανηγύρισε το γκολ, σε ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του.
18′ Συρτό διαγώνιο σουτ του Κόλα λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλάφα.
30′ Ο Δ. Κωνσταντινίδης με κεφαλιά έκοψε τη μπάλα προ του Λαμπίρη, μέσα στην περιοχή του Πιερικού, σε σέντρα των φιλοξενούμενων από δεξιά.
32′ Πρώτη επιθετική προσπάθεια του Πιερικού μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη και σουτ του Κραγιόπουλου που δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και δεν είχε καμία τύχη.
34′ Συρτό σουτ του Κόλα μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαλάφα.
37′ Σουτ του Κόλα μέσα από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία σε σώματα παικτών του Πιερικού και κατέληξε κόρνερ.
61′ Συρτό, χλιαρό σουτ του Παπαδόπουλου μέσα από την περιοχή του Πιερικού, μπλόκαρε ο Μπαλάφας.
75′ Σέντρα του Κόλα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του αφύλακτου Παπαδόπουλου, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαλάφα.
76′ Σουτ του Παπαϊωάννου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.
80′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Μουράτη εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα του Πιερικού και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή “εκτέλεσε” τον Μπαλάφα, κάνοντας το 0-2.
90’+3′ Χλιαρό σουτ του Ματζαλλάκου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Πατσιογεώργος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπούτσικος με βοηθούς τους Τσεχελίδη και Φράγιο, της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ματσούκας (24′), Χατζηκωνσταντίνου (45′), Δ. Κωνσταντινίδης (59′) και Καρατάσιος (79′) του Πιερικού και οι Κρυεμάδι (44′) και Γιαλαμίδης (53′) του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Μπαλάφας, Κωνσταντινίδης Δ., Χατζηκωνσταντίνου (46′ Χατζηπουργάνης), Μακρίδης, Κούλαλης, Καλαϊτζής (83′ Μπαλτάς), Κατσαβάκης (46′ Κατσιαμήτας), Ματσούκας (46′ Παπαϊωάννου), Καρατάσιος, Κραγιόπουλος (65′ Μαυρίδης), Μαντζαλλάκου.
Στον πάγκο: Τσακνάκης, Στόιος, Κωνσταντινίδης Β., Στραβογιάννης.
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Λαμπίρης (65′ Μηλιώτης), Χατζής, Παπαδόπουλος (80′ Ζουκάν), Ιντζόγλου, Κρυεμάδι (65′ Μουράτη), Γιαλαμίδης (70′ λ.τ. Κυριακίδης), Κλιγγόπουλος, Μετάι (80′ Τουλίκας Γ.), Τουλίκας Β..
Στον πάγκο: Γκιώνης, Καρασαρίδης, Κουρτίδης, Τσιομήτας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This