Επιλογή Σελίδας

Εντός έδρας ήττα με 2-3 από τον ΑΟ Νέας Αρτάκης υπέστη ο Πιερικός στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Κατερίνης προηγήθηκε με τον Μαυρίδη στο 7′, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με γκολ του Τσούπρου στο 27′, με το 1-1 να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο, η Νέα Αρτάκη μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Χατζηστάμου στο 63′ αλλά ο Κατσιαμήτας στο 73′ “απάντησε”, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τον Πιερικό.

Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 78′ από τον Παυλίδη.

Δε θα πρέπει να παραλειφθεί η αναφορά στον κομβικό ρόλο που έπαιξε στην έκβαση του αποτελέσματος η διαιτησία, καθώς, ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Πιερικού στις καθυστερήσεις του α’ μέρος με τη δικαιολογία ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ, το 2-3 της Νέας Αρτάκης σε πρώτο χρόνο ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τη βοηθό Παπαδοπούλου αλλά στη συνέχεια ο διαιτητής “πήρε πάνω του τη φάση” και το μέτρησε, ενώ ερωτηματικά για οφσάιντ που δεν δόθηκε υπάρχουν και στη φάση από την οποία προήλθε το κόρνερ της Νέας Αρτάκης που απέφερε το 0-1.

Έτσι, ο Πιερικός παρέμεινε στους 55 βαθμούς και στην 4η θέση, έχοντας πλέον “συγκάτοικο” και τη Ζάκυνθο.

Όσο για τη Νέα Αρτάκη, έφτασε τους 72 βαθμούς, παρέμεινε στο -2 από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου τον οποίον υποδέχεται την Τετάρτη και με νίκη θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Super League 2.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Μαυρίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μουζάκη, κάνοντας το 1-0.
19′ Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, ο Δεληγιάννης έκοψε με προβολή το γυριστό σουτ του Σαλπιγγίδη.
26′ Ο Μπαλάφας απέκρουσε σε κόρνερ κοντινό σουτ του Σαλπιγγίδη.
27′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ταυταρίδη, ο Τσούπρος με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τη Νέα Αρτάκη.
35′ Σουτ του Σαλπιγγίδη από καλή θέση εντός περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
37′ Κεφαλιά του Τσούπρου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδάκη, μπλόκαρε ο Μπαλάφας.
40′ Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδάκη, ο Τσούπρος πήρε την κεφαλιά, ο Μπαλάφας απέκρουσε με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού και εν συνεχεία ο Παυλίδης έκανε το σουτ που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μαυρίδης.
45′ Μετά από σέντρα του Ρέντζα ο Παυλίδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’+2′ Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Χατζηπουργάνης έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα της Νέας Αρτάκης, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Πιερικού.
53′ Σουτ του Ματζαλλάκού από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μουζάκης.
55′ Μακρινό σουτ του Στραβογιάννη, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μουζάκης.
59′ Κοντινό σουτ του Παυλίδη, απέκρουσε ο Μπαλάφας, ο Παπαδάκης πήρε το ριμπάουντ και έστιελε τη μπάλα προς την εστία του Πιερικού αλλά ο Μαυρίδης έδιωξε με “ψαλιδάκι”.
62′ Πλασέ του Σαλπιγγίδη εν κινήσει, μετά από σέντρα του Παπαδάκη, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
63′ ΓΚΟΛ! 1-2: Μετά από σέντρα του Παυλίδη, ο Χατζηστάμου με κεφαλιά έκανε το 1-2 για την Νέα Αρτάκη.
73′ ΓΚΟΛ! 2-2: Ο Κατσιαμήτας με εκπληκτική ενέργεια από αριστερά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για να γίνει το 2-2.
78′ Ο Στόιος έδιωξε σε κόρνερ επικίνδυνη σέντρα του Παπαδάκη.
78′ ΓΚΟΛ! 2-3: Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Στασινόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Παυλίδης την έστειλε στα δίχτυα. Η βοηθός Παπαδοπούλου υπέδειξε οφσάιντ, ωστόσο, μετά από διαβούλευση με τον διαιτητή Αναστασόπουλο, το γκολ κατακυρώθηκε, ξεσηκώνοντας εκ νέου διαμαρτυρίες της πλευράς του Πιερικού.
90′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό με τον Ματζαλάκου να δέχεται την πάσα από τον Χατζηπουργάνη και να κάνει το διαγώνιο σουτ που βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Νέας Αρτάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αναστασόπουλος της ΕΠΣ Χαλκιδικής με βοηθούς τον Φράγιο και την Παπαδοπούλου, της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Μπαλάφας, Μαυρίδης, Κωνσταντινίδης Β., Δεληγιάννης (76′ Ματσούκας), Μυρωτής, Μπαλτάς, Στόιος, Χατζηπουργάνης, Αλεξίου (46′ Κατσιαμήτας), Ματζαλάκου, Στραβογιάννης.
ΑΟ Νέας Αρτάκης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Μουζάκης, Ρέντζας, Στασινόπουλος, Τσούπρος, Μπιμπισίδης, Λάμπρου, Παπαδάκης, Ταυταρίδης (56′ Χατζηστάμου), Παυλίδης, Ιορδανίδης, Σαλπιγγίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This