Επιλογή Σελίδας

Ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Σπόραρ απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που ξέρει ότι πρέπει να πάει σε μια εβδομάδα στη Λεωφόρο και να κερδίσει για να περάσει αυτός στον τελικό.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διαφοροποίησε τα πλάνα και την προσέγγιση του ούτε στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ρουμάνος προπονητής, που δεν μπορούσε να υπολογίζει στην παρουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια, επέλεξε να πάει σε ένα σχήμα με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

Έτσι, είδαμε τον Μάρκος Αντόνιο να ξεκινάει σε ρόλο επιτελικού μέσου, με Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς να παίζουν μαζί στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού ο Γιόνι Ότο, με τον Ισπανό να ξεκινάει στο δεξιό άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου».

Από την πλευρά του ο Φατίχ Τερίμ, μετά το ολοκληρωτικό ροτέισον στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, επανέφερε τους βασικούς του για τον κρίσιμο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ αλλάζοντας τα 8/11 του αρχικού σχήματος. Στο βασικό σχήμα διατηρήθηκαν μόνο οι Παλάσιος, Μπερνάρντ και Σπόραρ ενώ οι 9/11 είναι ίδιοι με τους βασικούς του νικηφόρου ντέρμπι επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με 2-0.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντραγκόφσκι. Στο κέντρο της άμυνας οι Γεντβάι και Αράο ενώ στα άκρα της, δεξιά ο Κώτσιρας και αριστερά ο Μλαντένοβιτς. Η τριάδα του κέντρου αποτελούταν από τους Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν και Μπακασέτα. Στα «φτερά» της επίθεσης οι Παλάσιος και Μπερνάρντ ενώ στην κορυφή ο Σπόραρ.

Μοιρασμένο το πρώτο 45λεπτο

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο χορτάρι της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να χτίσει το παιχνίδι του από την άμυνα του. Ο Μπερνάρ απείλησε πρώτος για λογαριασμό των «πράσινων», με τους γηπεδούχους να ισορροπούν μετά το 15’ κυρίως λόγω της υπεροχής τους στη μεσαία γραμμή, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες και σχεδόν όλες στις δεύτερες μπάλες.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στο 13ο λεπτό, αλλά ο Ντεσπόντοφ δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, δύο λεπτά μετά ο Ντραγκόφσκι πρόλαβε την κάθετη του Ζίβκοβιτς προς τον Τόμας, με τον Πολωνό «κίπερ» να κάνει στο 21’ μεγάλη επέμβαση στην προβολή του Ισπανού φορ.

Από το 20’ μέχρι το 35’ δεν είδαμε σχεδόν τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί δις από την αριστερή πλευρά, αλλά τόσο ο Παλάσιος, όσο και ο Μπερνάρ δεν μπόρεσαν να τελειώσουν σωστά τις ευκαιρίες που βρήκαν μπροστά τους. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 42’ με το γυριστό σουτ του Τόμας με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

«Πράσινο» προβάδισμα με Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ με τον Σπόραρ στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους. Οι «πράσινοι» άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα ο Μπερνάρ έκανε αρχικά την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι έδιωξε και από κοντά ο Σλοβένος φορ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1 στο 53ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα στα πόδια τους, άγγιξαν το 0-2 με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στον Σπόραρ και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Έριξε στο ματς τους Τάισον, Μεϊτέ, Μουργκ σε μια προσπάθεια να αλλάξει την προβληματική εικόνα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να φτάσει σωστά και με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Τερίμ να βγάζει τον Σπόραρ, να χρίζει σέντερ φορ τον Μπακασέτα και τον Ντραγκόφσκι να κρατάει το μηδέν για την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση στο 75ο λεπτό σε κεφαλιά του Σαμάτα. Ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» στο δεύτερο μέρος.

Κοκκορομαχία και αποβολές Τάισον και Μπακασέτα

Το ματς χάλασε στο 78ο λεπτό στην κοκορομαχία μεταξύ Τάισον και Μπακασέτα, με τον Ολλανδό Λίντχαουτ να αποβάλλει και τους δύο ποδοσφαιριστές με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μαντσίνι και Κώτσιρας άγγιξαν το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό, που είδε την τύχη να του χαμογελά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στο σουτ του Μεϊτέ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.

MVP: Μπορεί ο Σπόραρ να πέτυχε το γκολ για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ντραγκόφσκι ήταν αυτός που με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιους τους «πράσινους» μέσα στην Τούμπα. Εκπληκτικός ο Πολωνός «κίπερ».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Γιεβντάι και Αράο κάνουν μεγάλο παιχνίδι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Μάρκος Αντόνιο στη μία ώρα που ήταν στο γήπεδο. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός από τον Μπακασέτα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη από την αρχή ως το τέλος στη φάση γκολ του Σπόραρ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Άλαρντ Λίντχαουτ από την Ολλανδία προσπάθησε να αφήσει το παιχνίδι και να μην σφυρίξει πολύ, του ξέφυγαν κάποια μαρκαρίσματα που ήταν στο όριο του φάουλ, σωστά απέβαλλε τους Τάισον και Μπακασέτα που αρπάχτηκαν χωρίς λόγο. Δεν τιμώρησε τον Μπράντον Τόμας που ως παίκτης του πάγκου (είχε γίνει αλλαγή) κράτησε τον Μλαντένοβιτς

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών δεν μπόρεσε, με εξαίρεση ένα δεκαπεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο να κυριαρχήσει και να κάνει το παιχνίδι του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Σβαμπ (76’ Οζνόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (64’ Τάισον), Τόμας (71’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γιεβντάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Μπακασέτας, Μπερνάρ (86’ Βαγιαννίδης), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This