Επιλογή Σελίδας

Νίκη με 12-11, που του δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης, πέτυχε ο Πανιώνιος επί της Στεάουα Βουκουρεστίου, στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των “16” του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι δύο ομάδες άφησαν έτσι ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου, στις 23/3.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι, αφενός γιατί είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (2/7 στο πρώτο ημίχρονο), αφετέρου γιατί δεν βρήκε τρόπο να σταματήσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Στεάουα, τον Βλαντ Γκεοργκέσκου, που “σήκωνε” σχεδόν μόνος του το σκοράρισμα για την ομάδα του.

Το “μομέντουμ” άλλαξε στην τρίτη περίοδο, όταν με ένα απίθανο γκολ του Μουρίκη από τα 2μ. και έναν “κεραυνό” του Μοσκόφ από την περιφέρεια, οι “κυανέρυθροι” πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (6-5), για να ακολουθήσει μάλιστα χαμένο πέναλτι του Γκεοργκέσκου (του γλίστρησε η μπάλα).

Αν και οι Ρουμάνοι κατάφεραν, χάρη στη σκληρή τους άμυνα, να κρατηθούν στο ματς ως τις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, ο Πανιώνιος κατάφερε να ξεφύγει 11-8, 3.45 πριν τη λήξη, με τον Κοπελιάδη να δίνει δύο καθοριστικές λύσεις στον παίκτη παραπάνω. Εκεί, όμως, οι παίκτες του Κώστα Δήμου έπαθαν… μπλακ-άουτ, έκαναν δύο λάθη σε επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Γκεοργκέσου (που είχε “σιγήσει” στο β΄ ημίχρονο) με δύο διαδοχικά γκολ ισοφάρισε 11-11, 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Μία λόμπα του Μοσκόφ στα 29΄΄ έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο, αλλά η πρόκριση θα κριθεί στο Βουκουρέστι.

Διαιτητές: Στανόγεβιτς (Σερβία), Κόριζνα (Πολωνία).

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-1, 5-5.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 4, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Παυλοστάθης, Καπετανάκης, Λιμαράκης.

Στεάουα (Μπόγκνταν Ρατ): Τικ, Βούσκοβιτς 1, Γκεοργκέσκου 6, Φουλέα 2, Μπότα 2, Νεάμτου, Κλίκοβατς, Αντίπα, Τέπελους, Οάντα, Ιουντεάν, Γκοάντα, Ντράγκουσιν.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This