Επιλογή Σελίδας

Επιβλητική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για την 4η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Euro Cup, που τον βάζει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι κυανέρυθροι του Κώστα Δήμου, που δεν είχαν στη σύνθεση τον Νίκολα Μοσκόφ, επιβλήθηκαν με 13-10 επί της ιταλικής Ορτίτζια και έφτασαν τους 8 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Ιταλούς. Ο «Ιστορικός», μάλιστα, κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του στον μεταξύ τους αγώνα του πρώτου γύρου, καθώς είχε ηττηθεί με 13-12 στις Συρακούσες.

Ο αγώνας του Πανιωνίου με την Ορτίτζια στη Νέα Σμύρνη ήταν ντέρμπι στο πρώτο μισό, αλλά από το τρίτο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα, με όπλο την άμυνα και καθοριστικούς τους Γκιουβέτση, Γούνα και Ουκρόπινα στην επίθεση, έχτισε τη διαφορά και πήρε πανάξια τη νίκη.
Ο Κάσια ισοφάρισε για την Ορτίτζα σε 6-6,όμως ο Πανιώνιος με γκολ των Ουκρόπινα, Γούνα και Παπάκου ξέφυγε ξανά με τρία γκολ (9-6).Στο 4ο οκτάλεπτο οι Κοπολιάδης (7:26) και Καπετανάκης (6:28) έφεραν τον δείκτη της διαφοράς στο 10-6 και 11-7, αντίστοιχα.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης ήταν αυτός που με δύο γκολ διατήρησε το +4 για τον Πανιώνιο (12-8 και 13-9), με τον Κώστα Γαλανίδη να έχει καθοριστικές επεμβάσεις και τον Πανιώνιο να φθάνει στο τελικό 13-10.

Για την 4η αγωνιστική ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί την Πρίμορατς Κότορ στις 23 Νοεμβρίου.

Διαιτητές: Πέτικ (Ουγγαρία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία).

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 3-1, 4-4.

Δείτε αναλυτικά τη διακύμανση ΕΔΩ.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 3, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Παπάκος 1, Γραμματικός, Καλαϊτζής 1, Κατραούρας, Μουρίκης, Γούνας 2, Ουκρόπινα 2, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης

Ορτίτζια (Στέφανο Πικάρντο): Τεμπέστι, Κάσια 3, Γκιριμπάλντι 1, Λα Ρόζα, Ντι Λουτσιάνο, Κούπιντο, Μπιτάτζε 1, Καρνεζέκι, Κοντέμι, Ινάμπα, Φερέρο 4, Ναπολιτάνο 1, Καλαμπρέζι

Pin It on Pinterest

Shares
Share This