Επιλογή Σελίδας

Μια μεγάλη μορφή των Ελληνικών γηπέδων είχα την τύχη να συναντήσω στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου “Γιάννης Παραλυκίδης”, στις 12 Μαΐου στον αγώνα Αιγινιακός – Κιλκισιακός του Περιφερειακού πρωταθλήματος των πρωταθλητών ομάδων των Ενώσεων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πρόκειται για τον Σάκη Σημαιοφορίδη έναν ποδοσφαιριστή “διαμάντι’, που φόρεσε και τίμησε τις φανέλες του Κιλκισιακού (Β’ Εθνική κατηγορία) και του Απόλλωνα Καλαμαριάς (μαζί του ανέβηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία).

Ως γνωστόν ο Σάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Λάκη Σημαιοφορίδη, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Κυπελλούχο Ελλάδας Καστοριά και τον Παναθηναϊκό.

Ενώ ως προπονητής προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες τόσο στην ΕΠΟ, όπου ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας ηλικιακών κατηγοριών, όσο και ως ενωσιακός, με την ΕΠΣ Κιλκίς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η ολιγόλεπτη συνομιλία μας ήταν… χωρίς πρωτόκολλο, αφού ο παλαίμαχος άσσος θυμήθηκε παλαιότερες συναντήσεις μας στο Κιλκίς και στην Κατερίνη σε αγώνες των μικρών Εθνικών ομάδων μας.

Συνοδευόμενος από σεβασμό, προς το πρόσωπό του, ένοιωσα έντονη συναισθηματική φόρτιση, αντικρύζοντας απέναντι, μου τον πολυσήμαντο δάσκαλο του ποδοσφαίρου μας, πριν και στο τέλος του αγώνα με την μεγάλη του αγάπη τον Κιλκισιακό.

Το τελικό σκoρ 2-3 υπέρ των φιλοξενουμένων όχι μόνο δεν μετρίασε την κουβέντα μας, ούτε αποτέλεσε σημείο όξυνσης της, τουναντίον μάλιστα δεν παρέλειψε να μ’ ευχαριστήσει προσωπικά εμένα για την φιλοξενία, που επιφυλάξαμε στον ιστορικό κιλκισιώτικο σύλλογο, στην αναμέτρηση του Αιγινίου.

Αναμφίβολα ήταν μια “ευχάριστη νότα” η συνύπαρξη μας έστω για λίγο με τον τεράστιο Σάκη Σημαιοφορίδη.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

Ο Σάκης Σημαιοφορίδης (δεξιά) στο γήπεδο του Κιλκίς με τον τότε Γραμματέα της ΕΠΣ Πιερίας Άρη Τίγκα, σε αγώνα της Εθνικής Παίδων ; της Χώρας μας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This