Επιλογή Σελίδας

Με νίκη για την Ελλάδα στο σημαντικότερο αγώνισμα του τετραημέρου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία ο διεθνής αγώνας υπερπήδησης εμποδίων Athens CSI*2023 EEF Evolution League.

Στο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.40μ. δύο Έλληνες αθλητές κατέκτησαν την 1η και την 3η θέση. Ο λόγος για τον Ηλία Μπαλιούση με τον Casper d’Argouges που είχε διπλή άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο 57,76 στον 2ο γύρο. Στην 3η θέση ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio με 4 βαθμούς στον 2ο γύρο, ενώ στην 2η θέση ήταν η Τουρκάλα Dilara Pars με τον Daramis de Champlong με επίσης 0 βαθμούς στους δύο γύρους και χρόνο 61,63. Την απονομή στο αγώνισμα Grand Prix έκαναν από κοινού ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κ. Κώστας Καρακασίλης.

Στο αγώνισμα Grand Prix της Κατηγορίας Παίδων ύψους 1.20μ. η πρώτη θέση είχε επίσης χρώμα Ελληνικό. Μετά από αγώνα διαβάθμισης μεταξύ πέντε παιδιών που είχαν άπταιστες στον 1ο γύρο, ο Λουκάς Μπαλιούσης με τον Uidji με άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο, ήταν ο μεγάλος νικητής. Στην 2η θέση ήταν η Κύπρια Στεφανή Γεωργίου με τον Cola Light με 0 βαθμούς και χρόνο 47,20 και στην 3η θέση ο Τούρκος Yigit Ahmer Han με τον Viper με 4 βαθμούς.

Στο αγώνισμα ύψους 1.25μ. νικητής ήταν ο Κύπριος Πέτρος Γεωργίου με τον Condor 10 με διπλή άπταιστη διαδρομή και χρόνο 33,42. Στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα ο Τούρκος Nil Ozvanligil με τον Firocco με 0 βαθμούς και χρόνο 33,72 και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με τον Princess Diana Capitol με 0 βαθμούς και χρόνο 34,16.

Στο αγώνισμα ύψους 1.15μ. δύο Ρουμάνοι ήταν στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Zontal Antal με τον Casalino αναδείχθηκε νικητής μετά από μπαράζ όπου είχε την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 28,44, ενώ στην 2η θέση ήταν η Isabel Iulia Agirbicean με την Fabiola 290 με 0 βαθμούς και χρόνο 29,14. Τρίτη ήταν η Σοφία Forster Georgiou από την Κύπρο με την Cindy με επίσης 0 βαθμούς και χρόνο 32,24.

Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας Νεολέκτων Ίππων, στην κατηγορία 5 ετών ύψους 1.10μ., την 1η και 2η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Νάτσης με τα δύο άλογά του Sofani van Dasseghem και Nerosa και στην κατηγορία 6-7 ετών ύψους 1.25μ. πρώτος ήταν ο Τούρκος Cem Vardar με τον Lupo P.

Ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 7-10 Σεπτεμβρίου τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This