Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Είκοσι-δύο μέρες. Τόσες χρειάστηκαν από τις «κατάρες» στον Γιάννη Αλαφούζο για την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι να βγουν στο δρόμο στις 2 τα ξημερώματα 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού για να σταματήσουν το πούλμαν της αποστολής που κατευθυνόταν από το Φάληρο προς το Κορωπί, και να φωνάξουν τα συνθήματά τους, να πανηγυρίσουν εξ αποστάσεως με τους παίκτες, να μοιραστούν και να μοιράσουν την ηδονή τους για τον αποκλεισμό επί του Ολυμπιακού.

«Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς»: έτσι είμαστε εδώ στην Ελλάδα, των άκρων. Ακόμα κι όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού σιχτίριζαν (για να μην πούμε κάτι βαρύτερο) λόγω της απόλυσης του Ιβάν, τώρα δοξάζουν τον «Αλχημιστή». Πολύ νωρίς λέμε εμείς. Βιάζονται. Όμως απολύτως φυσιολογικά πανηγύρισαν με τρέλα στο πέναλτι του Καμαρά!

Η ηδονή φέρνει ενότητα

Αυτή η ηδονή, αυτή η παναθηναϊκή τρέλα, αυτός ο γλυκός ύπνος μετά την πρόκριση, αυτό το χαμόγελο σήμερα το πρωί, αυτή η ελπίδα για τα καλύτερα είναι η τεράστια προσφορά της χθεσινής πρόκρισης για τον εφετινό Παναθηναϊκό σε πάρα πολύ κομβικό σημείο της σεζόν. Στο σημείο που ο αποκλεισμός θα «πάγωνε» ακόμα πιο πολύ πιο πολλούς παρά τις μεταγραφές. Στο σημείο που αυτή η πρόκριση ανάβει ξανά την πράσινη σπίθα, ενώνει ξανά τους διχασμένους με την απόλυση του Ιβάν οπαδούς της ομάδας και τους ξαναφέρνει πάλι κοντά της. Χωρίς τον Ιωαννίδη, τον Παλάσιος, τον Τσέριν, τον Τζούρισιτς, τον Μάγκνουσον, τον Γερεμέγεφ. Με τον Κώτσιρα σε τέσσερις θέσεις, με τον Γεντβάι, με τον Ζέκα, με τον Βέρμπιτς και σέντερ φορ τον… Αλαντίν όπως αναφέρεται ήδη στο Twitter ο Σαμέτ Ακαϊντίν. Μ’ αυτούς.

Θα μπορούσε να έχει πάρει την πρόκριση στα 90 λεπτά με τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες, παρά το κάκιστο θέαμα. Θα μπορούσε να έχει χάσει την πρόκριση στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, όταν ο Ολυμπιακός έχασε τρεις δικές του στιγμές πάνω στην πράσινη παραζάλη των μυϊκών προβλημάτων και του αλαλούμ στις αλλαγές. Ο Θεός της μπάλας ήταν μαζί του αυτή τη φορά και του δίνει ανάσα δύο μηνών. Ακόμα και… έναν βαθμό που λέει ο λόγος να πάρει ο Παναθηναϊκός στα δυο προσεχή ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα (εντός) και τον ΠΑΟΚ (εκτός), το μαξιλαράκι της χθεσινής πρόκρισης θα απορροφά τους κραδασμούς.

Μπάλα, πάθος και φιλότιμο

Εχει ταυτότητα η ομάδα του Τερίμ; Όχι, την ψάχνει ακόμα. Εχει τους αυτοματισμούς που βλέπαμε επί Ιβάν; Όχι. Μπορεί να πάει μακριά αν συνεχίσει να παίζει σε μεγάλα διαστήματα των αγώνων «μπάλα» και όχι «ποδόσφαιρο»; Όχι. Εχει όμως φλόγα. Εχει πάθος. Θα βρει μεγαλύτερη συσπείρωση και αυτοπεποίθηση μετά την ισοπαλία στην OPAP Arena και τη χθεσινή πρόκριση. Θα καμφθούν και οι όποιες ενστάσεις/διαφωνίες παικτών για τις μεθόδους του old school Τερίμ. Αγόρασε πολύτιμο χρόνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός κι αυτό είναι το δεύτερο σημαντικότερο όφελος. Χρόνο για την αποκατάσταση των τραυματιών, για την υλοποίηση και την προσαρμογή των μεταγραφών: ο Μπακασέτας, επί παραδείγματι, θα είναι παρών στην Τούμπα!

Η ελπίδα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι ότι με πιο «γεμάτο» ρόστερ μετά την επιστροφή των τραυματιών και τις μεταγραφές, ο Τερίμ θα καταφέρει να στήσει ξανά μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, το οποίο θα τον οδηγήσει και σε επιτυχίες. Αν ο Τούρκος κόουτς αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι δεν μπορείς να κάνεις ξαφνικά προπονήσεις… προετοιμασίας γιατί θα «χάνεις» παίκτες με τραυματισμούς (αυτό δείχνει πλέον), οι ελπίδες θα αυξηθούν. Κι αν εκτός από τον Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός αποκτήσει και ένα «οκτάρι» ανώτερο των Βιλένα – Τσέριν οι ελπίδες θα πολλαπλασιαστούν, διότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν φαίνονται ιδιαίτερα δραστήριοι ως προς την ενίσχυσή τους και ο Ολυμπιακός που έχει μπει δυνατά στην αγορά δεν θα βρει εύκολα την απαιτούμενη χημεία για να προσπεράσει και τους τρεις.

Η… τρέλα με «100 κιλά α@@δια»

Από τον Αλαφούζο, βέβαια, τώρα που «απελευθερώθηκε» στα μεταγραφικά χωρίς τον Γιοβάνοβιτς, όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Χθες, επi παραδείγματι, έδωσε πράσινο φως για να γραφτεί στα media ότι τηλεφώνησε στον Τερίμ μετά το ματς για να του πει «έχεις εκατό κιλά α@@@δια»! Εντελώς τελείως out of character Αλαφούζου απόφαση, αλλά έτσι είναι: απρόβλεπτος, ενθουσιώδης, ορισμένες φορές των άκρων, παρότι δεν του φαίνεται. Τρομερά πράγματα για έναν μεγαλομέτοχο ο οποίος επί Δώνη – Νταμπίζα ντρεπόταν να πάει στο ξενοδοχείο των παικτών ακόμα κι όταν είχε εξοφλήσει τους πάντες και επί Γιοβάνοβιτς σπανίως πήγαινε στα αποδυτήρια: τώρα, επί Τερίμ, το κάνει μετά από κάθε ματς στη Λεωφόρο!

Κι όταν ο Αλαφούζος «τρελαίνεται» στη μεταγραφική περίοδο και πασιφανώς πια θέλει να το «πάρει πάνω του» εφέτος, μην αποκλείετε να κάνει και πέντε ή και έξι μεταγραφές. Ηδη έχει κάνει τέσσερις και… έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This