Επιλογή Σελίδας

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League, πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 7-6 της Ούιπεστ στη Βουδαπέστη για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν την 4η νίκη τους ισάριθμα ματς, έφτασαν στους 12 βαθμούς και οδηγούν την κούρσα του 4ου ομίλου στο δρόμο για την παρουσία τους σε ένα ακόμα Final 4. Η νίκη μέσα στη Βουδαπέστη, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες απέναντι σε στην ισχυρή Ούιπεστ, την κάτοχο του Euro Cup, ήρθε στην εκπνοή της αναμέτρησης, χάρη στο γκολ που σημείωσε η Βάσω Πλευρίτου, 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη, βρισκόταν από την έναρξη του αγώνα πίσω στο σκορ, αλλά με ένα 3-0 σερί, μετέτρεψε το 4-2 σε 4-5 και με οδηγό την άμυνα, έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση που της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα πρώτα 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξει το σκορ η Χαϊντού με μακρινό σουτ, για λογαριασμό της Ούιπεστ στα 3:43. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο ξεκίνημα του 2ου οκταλέπτου. Η Χριστίνα Σιούτη με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Ουγγρικής ομάδας γράφοντας το 1-1 στα 7:32. Η Ούιπεστ, ανέκτησε το προβάδισμα περίπου ένα λεπτό μετά, με την Αουμπέλι να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω, αλλά η αρχηγός του Θρύλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, ήταν εκείνη που απάντησε για το 2-2 στα 4:48. Τελικά με το δεύτερο προσωπικό γκολ της Χαϊντού, στην εκπνοή, διαμορφώθηκε το 3-2 που ήταν το σκορ του ημίχρονου.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στην έναρξη του 3ου οκταλέπτου και στη συνέχεια οι γηπεδούχες ξέφυγαν με +2 για πρώτη φορά, χάρη στο τέρμα της Μπάξα στην παίκτρια παραπάνω στα 6:21. Όμως στο σημείο αυτό ο Θρύλος έβγαλε αντίδραση και έφτασε στην ισοφάριση. Αρχικά η Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε σε 4-3, σκοράροντας στον παραπάνω στα 5:34 και στη συνέχεια η Βάσω Πλευρίτου έφερε ξανά το ματς στα ίσια σημειώνοντας το 4-4 στα 2:18, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο οκτάλεπτο.

Ο Θρύλος μπήκε δυνατά και στην τελευταία περίοδο, με εμφανή διάθεση να ολοκληρώσει την ανατροπή και διεύρυνε στο 3-0 το σερί του, μετά το 4-2, αφού η Ιωάννα Χυδηριώτη με γκολ στον παραπάνω (7:22) έγραψε το 4-5, βάζοντας για πρώτη φορά τις «ερυθρόλευκες» στη θέση του οδηγού. Με εύστοχο πέναλτι της Χαϊντού, η Ούιπεστ σκόραρε μετά από ώρα, ισοφαρίζοντας σε 5-5 στα 5:43, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με τέρμα της Ξενάκη από το φουνταριστό, ανέκτησε το προβάδισμα για το 5-6 στα 5:26. Οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν μέχρι και 1:12 πριν τη λήξη την πρωτοπορία στο σκορ, όταν η Φαράγκο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ισοφάρισε σε 6-6. Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου, έχασε το πέναλτι που εκτέλεσε στα 56’’. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και ανέκτησαν την κατοχή, έχοντας 9’’ στη διάθεσή τους για να εκδηλώσουν επίθεση μετά το τάιμ άουτ, στην παίκτρια παραπάνω και με γκολ της Βάσως Πλευρίτου, 1 δευτερόλεπτο, πριν τη λήξη έφτασαν στο 7-6 που τις φέρνει ένα βήμα πριν την πρόκριση στο Final 4.

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3.

Διακύμανση
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Χαϊντού (περιφέρεια, 3:43)
2ο οκτάλεπτο: 1-1 Σιούτη (περιφέρεια, 7:32), 2-1 Αουμπέλι (π/π, 6:12), 2-2 Μαργαρίτα Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:48), 3-2 Χαϊντού (περιφέρεια, 0:01)
3ο οκτάλεπτο: 4-2 Μπάξα (π/π, 6:21), 4-3 Ελευθεριάδου (π/π, 5:34), 4-4 Βασιλική Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:18)
4ο οκτάλεπτο: 4-5 Χυδηριώτη (π/π, 7:22), 5-5 Χαϊντού (πέναλτι, 5:43), 5-6 Ξενάκη (φουνταριστό, 5:26), 6-6 Φάραγκο (πέναλτι, 1:12), 6-7 Βασιλική Πλευρίτου (π/π, 0:01)

Ούιπεστ (Μάρτον Μπέντζουρ): Μάγιαρι, Αουμπέλι 1, Γκολοπένζα Ν., Χαϊντού 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζέκεντι, Τίμπα, Ίρμες, Νάγκι, Γκολοπένζα Σ..

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

Pin It on Pinterest

Shares
Share This