Επιλογή Σελίδας

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών έκανε από νωρίς αποφασιστικό βήμα για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ, αφού επιβλήθηκε με 10-8 επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στον Β’ όμιλο στο Ζάγκρεμπ.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με τα αστέρια της, σε αντίθεση με τους Ούγγους που είχαν μόλις πέντε παίκτες στη 13άδα από την ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι είχε νικήσει την ελληνική στον τελικό του Παγκοσμίου. Παρόλα αυτά η Ελλάδα πήρε την άτυπη ρεβάνς.

Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με τον Ντάβιντ Τάτραϊ, όμως στη συνέχεια η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη κι έκανε την ανατροπή. Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες διεθνείς είχαν μέτριο ποσοστό παίκτη παραπάνω, είχε άμυνα και Ζερδεβά σε μεγάλη μέρα και βρήκε τρόπο να πάρει προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Τα γκολ των Δημήτρη Νικολαΐδη και Στέλιο Αργυρόπουλου – Κανακάκη έφεραν τα πάνω κάτω στο ξεκίνημα και το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο αν η Ελλάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει και τα… δοκάρια. Στο 2ο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κράτησαν το προβάδισμα των δύο γκολ χάρη σε αυτά των Άγγελου Βλαχόπουλου και Γιάννη Φουντούλη, όμως στη συνέχεια όλα άλλαξαν.

Οι παίκτες του Ζολτ Βάργκα επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, πέτυχαν πρώτοι γκολ και όσο κι αν απαντούσαν οι Έλληνες με τους Κάκαρη και Φουντούλη, οι πρωταθλητές κόσμου μείωσαν τη διαφορά. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση, η ομάδα μας απέτυχε να σκοράρει σε τρεις σερί επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και με τη διαφορά στο γκολ, όλα ήταν ανοιχτά στο τέλος.

Το γκολ του Αργυρόπουλου Κανακάκη με πέναλτι έπειτα από την αποβολή του Μπάλαζ Χάραϊ άνοιξε ξανά την ψαλίδα, όμως ο Γκέργκελι Μπούριαν μείωσε ξανά στο γκολ με παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη στον αγώνα.

Ένα πέναλτι του Άγγελου Βλαχόπουλου στα 101 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έριξε αυλαία στην αγωνία, με την Ελλάδα να παίρνει εκδίκηση από την Ουγγαρία για την ήττα στον προηγούμενο αγώνα τους για κάποια διοργάνωση και να αρχίζει με το δεξί το 2024.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μπούρζ (Γαλλία).

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Τατράι (κόντρα), 1-1 Νικολαΐδης (π.π.), 1-2 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 1-3 Κάκαρης (φουνταριστός), 2-3 Νάγκι (π.π.), 2-4 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-4 Τατράι (περιφέρεια), 3-5 Φουντούλης (π.π.), 4-5 Φέκετε (φουνταριστός), 4-6 Κάκαρης (φουνταριστός), 5-6 Φέκετε (πέναλτι), 5-7 Φουντούλης (περιφέρεια), 6-7 Μπούριαν (περιφέρεια), 6-8 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 7-8 Μπούριαν (π.π.), 7-9 Σκουμπάκης (π.π.), 7-10 Βλαχόπουλος (πέναλτι), 8-10 Φέκετε (περιφέρεια).

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βίνσε Βίγκβαρι, Νάγκι 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 2, Κόβατς, Βέντελ Βίγκβαρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Γκιάπιας.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This