Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Μυστακίδη

Το ποδόσφαιρο έχει πολλές διαφορετικές θέσεις και πολλές διαφορετικές ονομασίες για αυτές. Κάθε θέση ενός παίκτης έχει το δικό της πολύ συγκεκριμένο καθήκον, από την άμυνα στις επιθέσεις του αντίπαλου έως και το σκοράρισμα. Για να το απλοποιήσουμε , θα κατηγοριοποιήσουμε τις θέσεις του ποδοσφαίρου σε τέσσερις: του τερματοφύλακα, των αμυντικών, των μέσων και των επιθετικών.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Πλάγιος επιθετικός

Ο πλάγιος επιθετικός παίζει τον ίδιο ρόλο ως κεντρικός επιθετικός χαφ αλλά εστιάζει τις επιθέσεις του από τις πλευρές. Θεωρητικά τα μπροστινά φτερά της ομάδος. Η θέση αυτή χρησιμοποιείται συχνά σεσχηματισμούς, όπως το σύστημα 4-3-3 και 4-5-1. Δεδομένου ότι ο πλάγιος επιθετικός παίζει συχνά μεταξύ του κέντρου και της επιθετικής γραμμής μερικές φορές είναι ταξινομημένος ως προς τα εμπρός. Ένας παίκτης ο οποίος κατέχει αυτή την θέση πρέπει να είναι γρήγορος, έχει εξαιρετική ντρίμπλα και ικανότητες διεισδύσεις από τα πλάγια. Ένα σύγχρονος πλάγιος επιθετικός είναι συνήθως ευέλικτος και μπορεί να επιτεθεί από το κέντρο και προς τα εμπρός .

Επιθετικοί

Οι επιθετικοί είναι οι πιο διάσημοι παίκτες στην ομάδα επειδή είναι συχνά αυτοί που πετυχαίνουν τα γκολ. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοράρεις, υπάρχουν και επίσης πολλά διαφορετικά ειδή επιθετικών. Ακρίβεια, ικανότητα στο κεφάλι και έλεγχο της μπάλας είναι μερικά από τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός επιθετικού παίκτη.

Εμπρός κεντρικός επιθετικός

Είναι ο παίκτης που βρίσκεται πιο κοντά στο στόχο που είναι η εστία του αντιπάλου. Έχει δύο ρόλους πρώτον αξιόλογη τις προσπάθειες για γκολ και δεύτερον αποσπά την άμυνα για να δώσει χώρο στους μεσοεπιθετικός εξτρέμ να βρεθούν περισσότερο στον άξονα αντίπαλης εστίας. Ένας επιθετικός πρέπει να είναι εξαιρετικός στην υποδοχή και τον έλεγχο της μπάλας Ικανότατος να κερδίσει την μπάλα στον αέρα και να παίζει με την πλάτη στην εστία. Μερικοί από τους μεγαλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών είναι Batistuta, Ruud van Nistelrooy και Ρονάλντο.

Ο δεύτερος επιθετικός που παίζει πίσω και προς τα εμπρός σε σχέση με τον άλλο επιθετικό. Είναι χαρακτηριστικό σε επιθετικές στρατηγικές ποδοσφαίρου να είναι ο κύριος σκόρερ, η ο παίκτης μπροστά του χρησιμεύει ως δόλωμα. Χρησιμοποιείται συχνά στον σχηματισμό 4-4-2. Πρέπει να έχει ικανότητα να παίξει σε άδειο γήπεδο άλλα και σε κλειστό χώρο. Ξεμαρκάρισμα και προσφορά για την μπάλα και ικανότητα για αγωνιστική και ψυχολογική πίεση επί και προς του αντιπάλου.

Διαβάστε επίσης: Αμυντικοί

Διαβάστε επίσης: Τερματοφύλακας

Διαβάστε επίσης: Μέσοι

Pin It on Pinterest

Shares
Share This