Επιλογή Σελίδας

Το Ληξούρι επικράτησε με 57-63 από τη Νέα Κηφισιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία του λεπτά η Νέα Κηφισιά λύγισε το Ληξούρι με 63-57 κι έκλεισε θέση για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης, εκεί όπου θα ταξιδέψει στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τον Λεύκιππο.

Από την αρχή της αναμέτρησης η φιλοξενούμενη πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του σκορ. Παρά το σκληρό παιχνίδι (επτά φάουλ στα πρώτα τρία λεπτά), η Νέα Κηφισιά ήταν εκείνη που χάρη στον πλουραλισμό της αλλά και υπερέχοντας ταυτόχρονα στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες κατάφερε να είναι διατηρεί το προβάδισμα, το οποίο έφτασε έως και τους οκτώ πόντους (27-35)  λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το οποίο τη βρήκε να προηγείται με 29-35.

Μανούσος και Σκορδάς πέτυχαν δεκαοκτώ κοινούς πόντους, ενώ αν και άστοχος (1/5 σουτ, 1/4 τρίποντα) ο Καράμπελας τα έκανε όλα με τρεις πόντους, δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ αλλά και δύο κλεψίματα σε δεκαέξι λεπτά παρουσίας.

Βάζοντας όμως στην εξίσωση και τον Μανάκα, ο οποίος είχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα έντεκα πόντους μαζί με πέντε ριμπάουντ δίνοντας λύσεις σε κάθε πλευρά του παρκέ, ο γηπεδούχος δεν άργησε να πλησιάσει στον πόντο (39-40 στο 27′) και εν συνεχεία να πάρει και το προβάδισμα (46-44 στο 30′). Κλειδί φυσικά και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, οι οποίοι έριξαν τα ποσοστά ευστοχίας της Νέας Κηφισιάς ακόμα και στο 37% μέχρι και τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ ταυτόχρονα ισορρόπησαν και στον τομέα των ριμπάουντ. Λίγο αργότερα δε, με πέντε αναπάντητους πόντους από τους Μπακέα και Λαμπρόπουλο η ομάδα του Καυκή πήρε απόσταση πέντε πόντων (51-46 στο 33’) ανατρέποντας πλήρως τα εις βάρος της δεδομένα με ένα επιμέρους 22-12 σε 13’.

Με τους Στασινόπουλο και Καράμπελα ωστόσο να τρέχουν το δικό τους σερί, η Νέα Κηφισιά βρήκε τις λύσεις και επέστρεψε άμεσα στην εξίσωση της πρόκρισης. Αρχικά, με πέντε προσωπικούς του τελευταίου μείωσε σε 52-51 στο 34′ ενώ με τον πρώτο να σκοράρει από κοντά πέρασε μπροστά στον πίνακα του σκορ με 56-58 στο 38′. Λίγες στιγμές αργότερα δε, ο Καράμπελας με σόλο καλάθι θα έδινε και αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (56-60 στο 39′). Η χαριστική βολή όμως ανήκε στον Χατζηνικόλα που με μια βόμβα από την περίμετρο έγραψε το 57-63 λίγο πριν το τέλος και καθάρισε το ματς μια και καλή.

Διαιτητές: Τσακιράκη, Γεράνιος, Καμήτσος.

Δεκάλεπτα: 19-23, 29-35, 46-44, 57-63.

ΝΕΟ Ληξουρίου (Καυκής): Ραϊτσεβιτς 8, Τσούκας 4, Μόσιαλος 1, Χοτζάι, Μπακέας Θ. 3 (1), Μαρουλής 3, Τρυφωνόπουλος 7, Μπακέας Γ. 5 (1), Μανάκας 13 (1), Λαμπρόπουλος 6 (1), Μακαριάδης, Ματσούκης 7 (1).

ΑΕ Νέας Κηφισιάς (Λαδίκος): Χρυσάκης, Κουτούλας, Χατζηνικόλας 15 (1), Μανούσος 10, Μοίρας 5 (1), Σκούρτης, Στασινόπουλος 7, Μιχαλάκης 3 (1), Καράμπελας 15 (3), Σκόρδας 8.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This