Επιλογή Σελίδας

Ο προπονητής του Μεγάλου Αλέξανδρου Λεπτοκαρυάς, Νίκος Μπακάλης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Μέγα Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς: «Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1991 από μια παρέα αθλητών που θέλησαν να περάσουν το ταλέντο τους στην τότε κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ, η οποία είχε τρεις κατηγορίες. Αξιοσημείωτο για εκείνη την εποχή ήταν ότι η ομάδα, από ένα μικρό χωριό όπως η Λεπτοκαρυά με γύρω στους 3.5-4 χιλιάδες κόσμο, κατάφερε να πάρει την πρώτη κιόλας χρονιά το πρωτάθλημα και ανέβηκε κατηγορία απ’ την πρώτη της χρονιά. Υπήρχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από ‘κεινη τη στιγμή και μετά απ’ τους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς, ήταν μεγάλη η απήχηση».

Για τα τμήματα του συλλόγου: «Η ομάδα ξεκίνησε μ’ ένα ανδρικό τμήμα το 1991 και αμέσως μετά δημιουργήθηκε κι ένα παιδικό, το οποίο εξελίχθηκε πολύ καλά. Μέσα σε μια δεκαετία δημιουργήθηκε ακόμη και τμήμα κοριτσιών. Είχαμε γύρω στους 80 αθλητές, οι οποίοι έκαναν προπόνηση σε ανοιχτά γήπεδα, σε μικρούς χώρους γυμναστηρίων και ακόμη και σήμερα κάνουμε 20 χιλιόμετρα περίπου, πήγαινε-έλα, για να κάνει προπόνηση το παιδικό μας τμήμα, όπου πάει κι αυτό πάρα πολύ καλά».

Για το γηπεδικό πρόβλημα του Μέγα Αλέξανδρου: «Κάνουμε μια προσπάθεια άθλο, γιατί υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τις υποδομές, δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο. Απ’ το 1991 ο σύλλογος παίζει σε ανοιχτό γήπεδο. Καθαρίζαμε τα χιόνια για να παίξουμε, καθαρίζαμε τα νερά για να μη γλιστράμε, ζούσαμε τέτοιες στιγμές, οι οποίες όμως είναι ρομαντικές και μάς έχουν μείνει «ανεξίτηλες» στο μυαλό μας. Αυτές οι στιγμές ήταν που μάς κράτησαν και δυνάμωσαν τη θέλησή μας και τη «φλόγα» για το μπάσκετ. Γίνονται κάποιες ενέργειες απ’ το σύλλογό μας και μερικούς τοπικούς φορείς, έχει βγει κάποια μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο της Λεπτοκαρυάς, όπου ευελπιστούμε κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί. Από πέρυσι έχει ανακοινωθεί ήδη η μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο, έχουμε κάποιες υποσχέσεις σε κάποια τουρνουά που κάναμε το καλοκαίρι και περιμένουμε πώς και πώς να υλοποιηθεί».

Για το στόχο της ομάδας: «Πέρυσι είπαμε με το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο να ξεκινήσουμε τελείως απ’ το μηδέν. Κάναμε τις ακαδημίες και σιγά σιγά φτιάξαμε ένα παιδικό τμήμα με δικά μας παιδιά αποκλειστικά, στο οποίο υπάρχει μια προοπτική να περάσει στην επόμενη φάση και να διακριθεί. Κάποια παιδάκια από ‘μας έχουν επιλεχθεί και στα κλιμάκια. Υπάρχει εξέλιξη και υπάρχει και όρεξη. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αλλά όλα είναι αλληλένδετα με το βασικό μας πρόβλημα, το οποίο πρέπει άμεσα να λυθεί. Δεν έχουμε μόνο παιδιά απ’ τη Λεπτοκαρυά, αλλά γενικά της Νότιας Πιερίας. Αυτήν την στιγμή έχουμε 55 παιδιά στην ακαδημία, συν το τμήμα του παιδικού που μάς φτάνει στα 60-65».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This