Επιλογή Σελίδας

Με την πρόκριση στους «4» να έχει κριθεί για τον Άρη από το 3-0 του πρώτου ματς, η ρεβάνς του Πανθεσσαλικού κόντρα στη Νίκη Βόλου χάρισε σε όσους την παρακολούθησαν μια χορταστική αναμέτρηση γεμάτη γκολ (2-2). Με την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι Παναιτωλικός – ΟΦΗ στα ημιτελικά οι Θεσσαλονικείς, που είχαν ως σκόρερ τον Σαβέιρο ( 2 γκολ).

Οι «κίτρινοι» περιμένουν να μάθουν πλέον ποιον θα αντιμετωπίσουν για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Παναιτωλικού και ΟΦΗ καθώς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από τη υπεράσπιση της ευρείας νίκης του πρώτου αγώνα. Ο Κίκε Σαβέριο ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου η οποία ήταν γεμάτη αλλαγές αλλά και χαλαρή. Και το πλήρωσε γιατί μετά το 0-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον 24χρονο winger έπεσε θύμα ανατροπής στο 46’. Εκεί η Νίκη Βόλου απέκτησε ελπίδα, οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες από τον έμπειρο τεχνικό και το δεύτερο γκολ από τον Σαβέριο «κλείδωσε» την πρόκριση για τους «κίτρινους».

Νίκη Βόλου – Αρης: Έτσι έπαιξαν…

Η επιστροφή του Φραν Βέλεθ έπειτα από περίπου τρεις μήνες ήταν το γεγονός που ξεχώρισε από το… κύμα αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο Άκης Μάντζιος. Ο Ισπανός ήταν ο παρτενέρ του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας έχοντας στα άκρα τους Φατόρε, Φεράρι. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, μπροστά στους ο Μανού Γκαρθία και στην επιθετική τριάδα οι Παναγίδης, Σαβέριο, Ζαμόρα ενώ ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος προχώρησε σε αλλαγές στην 11αδα. Γιαννίτσης και Ανδρέου ήταν το δίδυμο των στόπερ ενώ Ναά και Κάσσος ήταν οι ακραίοι αμυντικοί. Ναά και Γαβριηλίδης έπαιξαν στον αγώνα της μεσαίας γραμμής έχοντας μπροστά τους τον Λίταινα ενώ στην επιθετική τετράδα αγωνίστηκαν οι Πολίτης, Κρητικός και Ριμπέιρο.

Η βροχή έκανε… εντονότερη την αγγαρεία

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της έντονης βροχής μάλλον έκανε ακόμη πιο… κουραστικό τον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων έπειτα από το 3-0 υπέρ του Άρη στον πρώτο. Για τον Άρη ήταν τουλάχιστον πιο δύσκολο να βρει συνεργασίες με μια 11αδα η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε και μάλιστα λόγω ανάγκης αν και η αλήθεια είναι ότι στο 3ο λεπτό ο Μιχάλης Παναγίδης θα έπρεπε να πάρει καλύτερη απόφαση όταν η εξαιρετική πάσα του Μανού Γκαρθία τον έβαλε (με δύο επιλογές) στη μεγάλη περιοχή.

Οι «κίτρινοι» έκαναν περισσότερο διαχείριση του αγώνα κι όπως αντιμετώπισαν δυσκολίες με το βαρύ τερέν, το ίδιο ίσχυσε και για τη Νίκη Βόλου. Η τελευταία απείλησε πρώτη (10’) με τον Λίταινα αλλά η εκτέλεση του έμπειρου μέσου ήταν απογοητευτική.

Φάσεις δεν υπήρξαν μέχρι το 26ο λεπτό όταν ο Γαβριηλίδης έβαλε άγαρμπα το χέρι του σε σέντρα του Μανού Γκαρθία. Ο διαιτητής Τσακαλίδης υπέδειξε πέναλτι και ο Κίκε Σαβέριο έκανε το 0-1.

Ένα γκολ που δεν πανηγύρισε κανείς

Αυτό ήρθε από τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, τον Πασχάλη Κάσσο, στο 35’ σε μια φάση όπου η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο – και περισσότερο ο Φράνκο Φεράρι. Στο σουτ του Πολίτη η μπάλα κόντραρε και ο Κάσσος βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας με προβολή ισοφάρισε στο σκορ (1-1). Ο ίδιος δεν πανηγύρισε καθώς στο παρελθόν πέρασε από τον Άρη, όπως εξάλλου και κανείς από τη Νίκη Βόλου. Αντιθέτως, άπαντες πήγαν στον πάγκο και στον Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη σύζυγό του (σ. σ. γι’ αυτό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα) και τον αγκάλιασαν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τραυματισμό καθώς στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Ανδρέου υπέστη διάστρεμμα.

Ο Μπράμπετς ανέδειξε τη χαλάρωση και ο Ριμπέιρο έκανε το 2-1

Η υπερβολική χαλαρότητα των παικτών του Άρη φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που φλέρταραν με το λάθος και τελικώς το έκαναν. Μετά από 35’ δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο, από το… χαλαρό γύρισμα του Μπράμπετς προς τον Χουτεσιώτη ο Πολίτης έγινε κάτοχος της μπάλας την οποία έδωσε στον Ριμπέιρο και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα (2-1). Έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο οι οποίοι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στους «κίτρινους» ψάχνοντας το κλέψιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο εκνευρισμός του Μάντζιου έφερε αλλαγές και γκολ

Έχοντας πολλά παράπονα από τους παίκτες του άξονα και με ξεκάθαρο στόχο την αφύπνιση όλων ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τους κεντρικούς μέσους ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Βερστράτε, Νταρίντα αλλά και τον Παναγίδη με τον Μενέντες στη δεξιά πτέρυγα. Ο δε Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Τζιώρα, δίπλα στον Ριμπέιρο και παράλληλα φρέσκαρε τον άξονά του με τον Κυριακίδη αντί του Γαβριηλίδη. Στο 64’ η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κρητικού έβγαλε σε θέση βολής τον Ριμπέιρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η εκτέλεσή του ήταν κακή. Ωστόσο, μετά τις αλλαγές του Μάντζιου διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν κι έψαξαν το δεύτερο γκολ για να κόψουν κάθε ελπίδα στους γηπεδούχους. Στο 67’ ο Γκαραβέλης γλίτωσε τη Νίκη με εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Μενέντες αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ζαμόρα έστρωσε υπέροχα στον Σαβέριο ο οποίος εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Νίκης κάνοντας το 2-2.

Το παιχνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο μετά το δεύτερο γκολ του Σαβέριο. Στο 73’ ο Τζιώρας απείλησε με κεφαλιά αλλά δεν ανησύχησε τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Και πάλι από ενέργεια του Κρητικού και σουτ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η Νίκη Βόλου έψαξε το προβάδισμα. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι επέμειναν για τη νίκη τιμής αλλά δεν είχαν ουσιαστική ευκαιρίες παρότι ήταν καλύτεροι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γαβριηλίδης, Λίταινας (Νίκη Βόλου),

MVP: Τα δύο γκολ του Κίκε Σαβέιρο «έκρυψαν» τη χαλάρωση του Άρη ενώ για τη Νίκη Βόλου ο Κρητικός έκανε καλό παιχνίδι.

Στο ύψος τους: Η δεξιά πλευρά της Νίκης Βόλου με τους Κάσσο, Πολίτη δημιούργησε προβλήματα στους Θεσσαλονίκης.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς ο Άρης μέχρι τις τρεις αλλαγές του Άκη Μάντζιου και ειδικά ο άξονας (Ντουκουρέ, Τζούρασεκ) μαζί με τον ασταθή Μπράμπετς.

Η «γκάφα»: Ο Μπράμπετς έκανε δώρο στη Νίκη Βόλου το δεύτερο γκολ της με το κάκιστο γύρισμα της μπάλας προς τον Χουτεσιώτη.

Το «στραγάλι»: Ο Τσακαλίδης δεν απέφυγε τα λάθη δίχως αυτά να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Σωστή η απόφασή του στη φάση του πέναλτι με την οποία συμφώνησε και ο Κατοίκος ο οποίος ήταν στο VAR.

Το «ταμείο» του αγώνα: Ο Άρης μπήκε χαλαρός στο παιχνίδι και το προβάδισμα τον έκανε να χαλαρώσει ακόμη περισσότερο. Αυτό αξιοποίησε η Νίκη Βόλου για την ανατροπή η οποία μάλιστα έπαιξε πιο παθιασμένα δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας. Ο Άρης συνήλθε κάπως μετά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου και μετά το 2-2 έκανε διαχείριση του αγώνα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Τοπαλίδης (57’ Τζιώρας), Γιαννίτσης, Ανδρέου (46’ Στίκας), Ναά, Λίταινας (73’ Αθανασίου), Γαβριηλίδης (57’ Κυριακίδης), Πολίτης, Κρητικός, Ριμπέιρο (83’ Μπάλλας)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Βέλεθ (46’ Μοντόγια), Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (57’ Βερστράτε), Τζούρασεκ (57’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία (75’ Χριστοδουλόπουλος), Παναγίδης (57’ Μενέντες), Σαβέριο, Ζαμόρα

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This