Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Μάστορα

Τον δρόμο της λύσης έχει πάρει το πρόβλημα της χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από τις ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο αθλητικό μητρώο. Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σκέφτεται να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης με την οποία θα δίνεται νέα παράταση μέχρι το τέλος του 2021 για την εγγραφή των σωματείων. Συγχρόνως θα δίνει το δικαίωμα στα μη εγγεγραμμένα σωματεία να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στους Ο.Τ.Α 

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο είναι η 31η Αυγούστου, αλλά τα μηνύματα που υπάρχουν από πολλές Ενώσεις της χώρας είναι απογοητευτικά, καθώς μεγάλος αριθμός ομάδων δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους με αποτέλεσμα να μην έχουν, σύμφωνα με τον νόμο, δικαίωμα χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα εξεύρεσης χώρου προπόνησης, αλλά και έδρας αγώνα. Για το θέμα υπήρξαν πολλές αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν οι αντιδράσεις οδηγούν τον κ. Αυγενάκη στο να δώσει προσωρινή λύση, οι πιέσεις από το Μαξίμου ή ένα απρόσμενο γεγονός που είναι οι πυρόπληκτες ομάδες. 

Με το θέμα πάντως ασχολήθηκε με θέρμη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θόδωρος Ζαγοράκης, τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας διαδοχικές επαφές τόσο σε πολιτικό όσο και αθλητικό επίπεδο και ενημερώνοντας την ΟΥΕΦΑ. Ο,τι κι αν ισχύει πάντως κερδισμένες θα είναι οι ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρό κίνδυνο να μη συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα, λόγω μη εγγραφής στο αθλητικό μητρώο.

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This