Επιλογή Σελίδας

Την αποφασιστικότητα, τη δίψα και την ψυχολογία νικητή που πρέπει να έχει ο Άρης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε ο Μίμης Μπενίσκος.

Ο βετεράνος επιθετικός του Άρη μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκποκπή «Στη Σέντρα» αναφέρθηκε στις ημέρες του τελικού που έζησε το 2005 κόντρα στον Ολυμπιακό και το ραντεβού με την ιστορία που έχουν οι «κίτρινοι» το Σάββατο (25/5) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Ο Μίμης Μπενίσκος συνέδεσε το όνομα του με την πρόκριση του Άρη στον τελικό της Πάτρας το 2005 κόντρα στον Ολυμπιακό και μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ενθυμούμενος εκείνες τις στιγμές, όπως και τη φετινή μεγάλη «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίμης Μπενίσκος στο Metropolis 95,5 FM:

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.Για το τι θυμάται από εκείνες τις ημέρες του τελικού:

«Με πιάνει νοσταλγία… Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτά. Είναι χαραγμένα στη μνήμη μου και τα γκολ στην Ξάνθη και ο τελικός και όσα έζησα εκείνο τον καιρό που δεν μπορώ να τα περιγράψω εύκολα. Για εμένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, γιατί είχα πάει στον Άρη παιδί από τον Αγροτικό Αστέρα και τη Γ’ Εθνική. Ήμουν στο προσκήνιο βάζοντας αυτά τα γκολ και να βάλω ένα πετραδάκι και εγώ για να πάει εκείνη η ομάδα στον τελικό».

Για το αν έχει κρατήσει σε video τον τελικό και τον παρακολουθεί:

«Να πω την αλήθεια τον τελικό και τον ημιτελικό τα έχω σε dvd, αλλά δεν τα έχω δει πολλές φορές. Νοσταλγώ εκείνο τον καιρό που ήταν διαφορετικό το ποδόσφαιρο. Έχει αλλάξει πολύ πλέον και γι’ αυτό κάποιες φορές δε θέλω να τα βλέπω. Όταν έρθει με το καλό ένα παιδί τότε θα του δείξω τι έχω κάνει και ποιος ήταν ο πατέρας του, να ακολουθήσει τον αθλητισμό και να έχει ένα στόχο».

Για τη χαμένη ευκαιρία του απέναντι στον Αντώνη Νικοπολίδη:

beniskos-aris-telikos-2005-1.jpg

«Τη θυμάμαι και μου τη λένε συνέχεια κόσμος, όχι μόνο Αρειανοί. Τους λέω παιδιά ήταν μια φάση… Θα τη δείξω και αυτή στο παιδί μου για να δει και πως είναι η άλλη μεριά του ποδοσφαίρου, πως είναι να χάνεις μια ευκαιρία!

Συνήθως λέω σ’ όσους με ρωτάνε, παιδιά ήταν κλάσματα του δευτερολέπτου που η σκέψη μου ήταν να περάσω την μπάλα πάνω από τον Νικοπολίδη. Τον μεγάλο Αντώνη Νικοπολίδη που ήταν Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα… Έμεινε όρθιος. Ήταν μια απόφαση της στιγμής, είχα τη θέληση, την καλή ψυχολογία, αλλά δεν μπήκε το γκολ. Με έχει στιγματίσει εκείνη η ευκαιρία. Αν έμπαινε εκείνο το γκολ θα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός τελικός».

Για τον εφετινό τελικό του Άρη με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένα ματς που πρέπει να μπει ο Άρης με μια ψυχολογία ότι «πάω να πάρω τον τελικό», όχι «να παίξω στον τελικό». Έχει πολλά χρόνια να γευτεί έναν τίτλο η ομάδα, πέρασε δύσκολες καταστάσεις, πιστεύω ότι τα παιδιά που είναι αυτή τη στιγμή στον Άρη και ο προπονητής κ. Μάντζιος, έχουν στόχο από την αρχή της χρονιάς στο Κύπελλο.

Είναι ένα ματς που πρέπει να δώσουν την καρδιά και την ψυχή τους στο γήπεδο για να πάρουν το τρόπαιο. Είχα το καλό πως κράτησα πολλές συμβουλές από τους προπονητές μου που έλεγαν ότι έναν τελικό πρέπει να παίζεις για να τον κερδίσεις. Μια ομάδα που είναι διψασμένη πρέπει να κερδίσει τον τελικό».

Για το γεγονός πως ο τελικός θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόσμο σχολίασε:

«Είναι στενάχωρο που δε θα έχει κόσμο. Είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Είναι μια φανταστική ατμόσφαιρα να έχει κόσμο και από τις δύο ομάδες. Το λέω και ανατριχιάζω. Σε κάνει να παίξεις και να χαρείς το ποδόσφαιρο, να βγάλεις τα πάντα στο γήπεδο, να δώσεις την καλύτερη παράσταση για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το παιχνίδι».

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This