Επιλογή Σελίδας

Με δύο μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) επέστρεψε από τους Μεσογειακούς αγώνες καράτε της Σαρδηνίας (Ιταλία 19-22/09) ο Παναγιώτης Σαμαράς.

Μεσογειονίκης ο Παναγιώτης Σαμαράς της Λέσχης Καράτε Budokan Κατερίνης

Ο αθλητής της Λέσχης Budokan Κατερίνης, αγωνίστηκε στο kumite (καράτε μάχης) στην κατηγορία Cadet -57 klg κατακτώντας το ένα από τα 4 συνολικά χρυσά μετάλλια της χώρα μας στη διοργάνωση. Πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις νίκησε διαδοχικά τον αθλητή από την Μάλτα Sant Zack 11-1 , τον αθλητή από την Ιταλία Apicella Carmine 3-0. Στον τελικό νίκησε τον αθλητή από την Κύπρο Νικολάου Γεώργιο με σκορ 4-1, κατακτώντας την πρώτη θέση σε μια διοργάνωση στην οποία μετείχαν αθλητές από 18 χώρες.

Μεσογειονίκης ο Παναγιώτης Σαμαράς της Λέσχης Καράτε Budokan Κατερίνης

Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας ο Παναγιώτης, αγωνίστηκε και στο ομαδικό kumite, όπου η Ελληνική Ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της 4 χρυσά, 8 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια. Στη γενική κατάταξη η χώρα μας τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από την οικοδέσποινα Ιταλία και την Ισπανία. Να σημειωθεί ότι σε σύνολο μεταλλίων η Ελλάδα κατέκτησε όσα και η Ισπανία.

«Ένας ακόμη αθλητής μας, πέτυχε μια σπουδαία διάκριση, εκπροσωπώντας τη χώρας μας σε μια μεγάλη διοργάνωση», δήλωσε ο προπονητής του Συλλόγου Budokan Κατερίνης Βασίλης Σταυριανίδης. Είναι τιμή για το Σύλλογό μας, αλλά και την Κατερίνη, όταν αθλητές μας αγωνίζονται στο εξωτερικό με το εθνόσημο και πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει, κατέληξε ο κ. Σταυριανίδης.

Μεσογειονίκης ο Παναγιώτης Σαμαράς της Λέσχης Καράτε Budokan Κατερίνης

Στους αγώνες παραβρέθηκε ο συμπολίτης μας δάσκαλος του καράτε Σταύρος Σταυριανίδης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Καράτε, μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε και ιδρυτής του σωματείου «Λέσχη καράτε Budokan», η οποία το 2025 γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This