Επιλογή Σελίδας

Συνέντευξη στον Παύλο Κερασιώτη

Ηταν 3 Σεπτεμβρίου του 2023 όταν ο Μακεδονικός έδωσε τα ηνία του στον Στέλιο Μαλεζά. Πέντε μήνες μετά ο Ελληνας τεχνικός έχει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης στην 3η θέση του Α’ ομίλου της Super League 2.

Ο Μαλεζάς είχε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής έχοντας αγωνιστεί σε Πόντιους Κατερίνης, ΠΑΟΚ (241 συμμετοχές, πέντε γκολ, ένα Πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα), Ηρόδοτο (33 ματς, ένα γκολ), Φορτούνα Ντίσελντορφ (34 εμφανίσεις), Παναιτωλικό (27 συμμετοχές, ένα γκολ) και Ξάνθη (13 συμμετοχές). 

Ο Μαλεζάς ήταν μέλος της αποστολής της Ελλάδας στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική και στο Euro 2012 που συνδιοργάνωσαν Πολωνία και Ουκρανία. Συνολικά φόρεσε την φανέλα της Εθνικής σε τρεις αγώνες. Το 2020 «κρέμασε» τα παπούτσια του και ανέλαβε στα 35 του χρόνια προπονητής στην Κ19 του ΠΑΟΚ, όπου έμεινε για μία τριετία, έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα Νέων τη σεζόν 2020-21.

«Ενα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, που μου δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνω πράγματα και να βελτιώνομαι»

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στη «Μ» για τους πέντε μήνες παρουσίας του στον πάγκο του Μακεδονικού, με την ομάδα να φιγουράρει στην 3η θέση του Α’ ομίλου της κατηγορίας, έχοντας απολογισμό, έξι νίκες, οκτώ ισοπαλίες και τρεις ήττες. Μάλιστα, στην έδρα του μετράει δύο νίκες και επτά ισοπαλίες, έχοντας καταφέρει να κρατήσει το αήττητο.

Αρχικά ο 38χρονος τεχνικός για πως είναι η πρώτη χρονιά ως προπονητής σε ανδρικό τμήμα, τόνισε: «Είναι μία ωραία διαδικασία γιατί έχω έρθει σε ένα κλαμπ που έχει όλες τις προδιαγραφές που ζητάει ένας προπονητής. Είμαι ικανοποιημένος γιατί και οι παίκτες είναι 100% επαγγελματίες. Ομως, θεωρώ ότι θα έπρεπε και να τους βοηθήσω περισσότερο ώστε να είχαμε μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών».

malezas.jpg

Ο Στέλιος Μαλεζάς με τον Παύλο Κερασιώτη

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μετά από ένα πεντάμηνο συνεργασίας με τον Μακεδονικό;

«Θετικές είναι οι εντυπώσεις, είτε με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο, είτε με τους παίκτες. Δίνεται η δυνατότητα σε έναν προπονητή να δουλέψει όπως θέλει, όπως πρέπει και όπως μπορεί».

-Οταν τελειώσει το Πρωτάθλημα, με ποια θέση στη βαθμολογία θα είστε ευχαριστημένος;

«Καταρχήν όταν τελειώσει το Πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε στα πλέι οφ ώστε να είμαι ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα, ποια θέση θα μπορέσουμε να πάρουμε, ας το δούμε αργότερα».

-Πώς σχολιάζεται το Πρωτάθλημα της Super League 2;

«Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σε ποια μέρα θα βρεθούν οι ομάδες αλλά και οι λεπτομέρειες στο παιχνίδι. Ενα φαβορί δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να κερδίσει, όπως είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη Σούπερ Λιγκ 1. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα που μου δίνει προσωπικά τη δυνατότητα να μαθαίνω πράγματα και να βελτιώνομαι».

-Είναι σωστή η συμμετοχή των Β’ ομάδων στην κατηγορία;

«Είναι 100% σωστή η συμμετοχή τους. Νομίζω ότι βοηθάει την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών, αλλά και τις ομάδες να εκμεταλλευτούν την ακαδημία και να δουν ποιοι παίκτες μπορούν να ανέβουν επίπεδο».

-Τι συμβουλές δίνετε στους νεαρούς παίκτες που κυνηγούν το όνειρό τους;

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να δουλεύουν, δεύτερον να ακούν τους προπονητές τους και τρίτον να μην ακούν τους τριγύρω τους».

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This