Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Λινάρδου

Στον δρόμο για Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα η αμέσως προηγούμενη στάση γράφει Πικέρμι! Η συνοικία της Ανατολικής Αττικής βλέπει Πεντέλη, βλέπει… Καλλιτεχνούπολη, Ευβοϊκό, αλλά βλέπει και πολύ μπάσκετ. Οι Πικερμιώτες έχουν φτιάξει εδώ και χρόνια το δικό τους μπασκετικό στέκι στο κλειστό της Διώνης. Η ομάδα από τα χαμηλά της ΕΣΚΑ βρέθηκε εδώ και καιρό στα Εθνικά πρωταθλήματα και φέτος στη Γ’ κατηγορία (National League 2).

Τα απογεύματα και τα βράδια όλων των πρωταγωνιστών είναι αφιερωμένα σε Πικέρμι και μπάσκετ. Τα πρωινά άπαντες έχουν τις άλλες σημαντικές υποχρεώσεις τους, φυσικά με τις δουλειές τους. Άλλοι στα καθαρά επαγγελματικά, άλλοι ως φοιτητές. Όλοι όμως είναι ένα, για το Πικέρμι.

Ενδεικτικά λοιπόν, η άλλη οπτική της ομάδας του κόουτς Γιάννη Ψυχογιόπουλου: Ο Μουράτης Κούσουλας με χρόνια στα παρκέ, είναι παράλληλα οδηγός βαρέων οχημάτων. Ο Αλέξανδρος Μπίγγος συνδυάζει το μπάσκετ με τη θέση του ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρεία. Ο Πέτρος Σταμάτης είναι φοιτητής στη σχολή πολιτικών μηχανικών.

Ο Στέργιος Στραφιώτης σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων και ο Αλέξανδρος Παπαζήσης, βιολογία. Στο Οικονομικών επιστημών φοιτά ο Κώστας Τσόπης. Ως barista ασχολείται ο Τζανής Ταφίλη, ως προϊστάμενος αποθήκης ο Σπύρος Γεωργούτσος, ενώ ο έμπειρος Στέφανος Σολωμός είναι προϊστάμενος στο τμήμα αθλητισμού και νέας γενιάς του δήμου Μεταμόρφωσης.

Ως λογιστής καταπιάνεται πέρα από τα καθήκοντά του στο παρκέ ο Γιάννης Ζακυνθινός και ως βιοτεχνολόγος στο γεωπονικό συνεχίζει την παράλληλη δραστηριότητά του ο Γιάννης Νάσσης. Ενας ακόμη οδηγός βαρέων οχημάτων είναι ο Χρήστος Σβάρνας, ενώ ο Μάνος Λιόντας εστιάζει στο Οικονομικών επιστημών ταυτόχρονα με το μπάσκετ.

Και ο γενικός αρχηγός Γιώργος Μελάς παλαίμαχος άσος των γηπέδων, τα πρωινά του τα περνά ως συνεργάτης σε επιχείρηση υγρών καυσίμων στο Παγκράτι ιδιοκτησίας του φίλου του και επίσης παλαίμαχου άσου των Εθνικών κατηγοριών, Νίκου Κρίτσαλου, στον Βύρωνα, σύνορα με Παγκράτι.

Το Πικέρμι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην συσπείρωση και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Στους μεγάλους του χορηγούς, όπως τη βοήθεια από τον Γιώργο Στραφιώτη. Η διοίκηση του συλλόγου κάνει όλες τις προσπάθειες ώστε η ομάδα να μεγαλώνει διαρκώς. Για τον Γιώργο Στραφιώτη, μέσα από την ομάδα, σημειώνεται το εξής:

«Ένας άνθρωπος με όραμα, ηθικές αξίες, επιμονή και μεγάλη υπομονή στο να δημιουργήσει μέσα από ένα οικογενειακό περιβάλλον μία όμορφη εικόνα για το αθλητικό κομμάτι της περιοχής του Πικερμίου. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή δύναμη καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι για να σταθούν τοπικές ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες χρειάζονται πρωτίστως ανθρώπους με διάθεση να προσφέρουν με όποιο κόστος».

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This