Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Βαλαβάνη

Τέσσερις ημέρες «γεμάτες» από μπάσκετ, με κίνητρο και στόχο για οκτώ ομάδες την κατάκτηση του 49ου Κυπέλλου Ανδρών στο ΟΠΑΠ Final-8, καθώς και η διεξαγωγή του 27oυ τελικού Κυπέλλου Γυναικών την ίδια ημέρα και έδρα, συνθέτουν -ουσιαστικά- μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στον θεσμό που έχει ανακτήσει το κύρος του.

Για δεύτερη χρονιά, ύστερα από την διεξαγωγή του F4, το 2022 και πάλι στο γήπεδο «Δύο Αοράκια», οι 7 πρώτες ομάδες στον πρώτο γύρο της Stoiximan Basket League και ο κάτοχος του Unicef Trophy που θα είναι και πάλι ο Πανιώνιος, θα παραταχθούν στο παρκέ για τους προημιτελικούς, οι τέσσερις νικητές για τους ημιτελικούς και το απόγευμα της Κυριακής (18/2), οι δυο φιναλίστ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του 2024.

Η κούπα του Κυπελλούχου, αστράφτει πλέον, οργανωτικά και αγωνιστικά. Γιατί, οι 7 πρώτες ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας που είναι αντικειμενικά και οι ισχυρότερες στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, θα παίξουν στην ίδια έδρα, χωρίς το πλεονέκτημα των κληρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως γηπεδούχοι.

Οι συνθήκες ουδετερότητας είναι απόλυτα θετικές σε αυτό το κριτήριο διεξαγωγής των 7 αγώνων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, δια ζώσης, οι φίλοι του μπάσκετ στην Κρήτη και όσοι ταξιδέψουν για το τετραήμερο (15-18/2) στο Ηράκλειο, αλλά από τις τηλεοράσεις τους, είτε στην συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote Tv και της ελεύθερης συχνότητας του ΣΚΑΪ.

Δέκα προπονητές και δέκα αρχηγοί στο πάνελ των δύο Κυπέλλων ανδρών και γυναικών.

Η ΕΟΚ με «πυξίδα» την τελειοποίηση της διεξαγωγής του θεσμού του Κυπέλλου και της θέσπισης του F8, προχώρησε ένα ακόμα βήμα στη σεζόν 2023-24. Η διεξαγωγή του 27ου τελικού Κυπέλλου Γυναικών, Παναθηναϊκού-Εσπερίδων, στην ίδια έδρα, την ίδια ημέρα και νωρίτερα το μεσημέρι (13.30), προσφέρει κύρος στην ίδια διοργάνωση θηλυκού φύλου, μόνο και μόνο από το γήπεδο διεξαγωγής της τελικής αναμέτρησης για την Κυπελλούχο 2024.

Το θέμα ασφαλείας για τους θεατές, τους ουδέτερους φίλους του μπάσκετ, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους διοργανωτές που θέλουν και έχουν καταφέρει να δώσουν την έννοια και την μορφή της γιορτής του αθλήματος στο 49ο Κύπελλο Ανδρών-F8, αποτρέποντας και περιορίζοντας στο μέγιστο βαθμό, κάθε τάση για κρούσμα βίας. Ακόμα και λεκτικής. Και είναι ευκαιρία για το μπάσκετ, το φετινό F8, με το «άνοιγμα» των ποδοσφαιρικών γηπέδων που ήταν κλειστά για δυο μήνες και της εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας του νέου νόμου για την βία, να δείξει και πάλι τον δρόμο στο «όταν θέλουμε πραγματικά και απόλυτα να προστατεύσουμε το άθλημα και το προϊόν, μπορούμε και απόλυτα να το πετύχουμε για την πραγματική γιορτή».

Η πολυετής εμπειρία των διοργανωτών του Ηρακλείου και η αγαστή συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση, τελούν αποτρεπτικά για τον οποιοδήποτε θελήσει να προμηθευτεί εισιτήριο εισόδου, προσπαθήσει να προκαλέσει επεισόδιο και να επιχειρήσει να στρέψει τον τηλεοπτικό και φωτογραφικό φακό σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στα «Δύο Αοράκια», εκτός του αγωνιστικού χώρου και των πρωταγωνιστών.

Το F8 Κυπέλλου Ανδρών και ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών αξίζουν να τα παρακολουθήσετε με ασφάλεια, ηρεμία, αλλά και πάθος εντός ορίων για τις αγαπημένες ομάδες σας που θα συμμετάσχουν.

Κεντρικό σύνθημα και hastag του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών και του ΟΠΑΠ Τελικού Κυπέλλου Γυναικών με κεντρικό σύνθημα #endviolence. Τέλος στη βία!

Κάθε νοκ άουτ παιχνίδι, όπως οι 7 αγώνες του F8 Κυπέλλου Ανδρών και φυσικά ο 27ος τελικός ΟΠΑΠ Κυπέλλου Γυναικών, εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης. Σε 40 ή και σε 45 λεπτά αγώνα, όπως συνέβη στον περσινό προημιτελικό Πανιωνίου-ΑΕΚ, κάθε ομάδα-αουτσάινερ θα προσπαθήσει να «τεντώσει τα πόδια» πέραν και των δυνατοτήτων της για να πετύχει την έκπληξη της πρόκρισης. Αυτό και μόνο το στοιχείο προκαλεί προσμονή και αναμονή των θεατών για να δουν υπερβάσεις και πιθανές ανατροπές προγνωστικών και αποτελεσμάτων.

Αλλά και η χρονική διαδικασία των καθημερινών αγώνων, μέχρι και τον τελικό στα «Δύο Αοράκια», προσδίδει την συνεχή εγρήγορση των ομάδων, εμπεριέχει την δεδομένη κόπωση των παικτών και προσφέρει συνολικά την ακαταμάχητη γοητεία του αθλήματος, όπως συμβαίνει με την καθημερινή διεξαγωγή παιχνιδιών σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς και Ολυμπιακά τουρνουά Εθνικών ομάδων.

Εβδομάδα Κυπέλλου, λοιπόν, αυτή που διανύουμε. Κορύφωση της γιορτής, την Κυριακή 18/2 στα «Δύο Αοράκια». Ένα γεμάτο, καθημερινό πρόγραμμα, με δυο αγώνες μπάσκετ από την Πέμπτη (15/2) μέχρι την Κυριακή (18/2).

Τα εισιτήρια του τελικού στο F8 Κυπέλλου Ανδρών εξαντλήθηκαν από τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ εισιτήρια για τις προηγούμενες ημέρες των προημιτελικών και των ημιτελικών μπορείτε να προμηθευτείτε ΕΔΩ

Παράλληλα, με την διεξαγωγή του ΟΠΑΠ Final-8 θα γίνουν κοινωνικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, σε συνεργασία της ΕΟΚ με την περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

ΕΔΩ θα βρείτε τις δράσεις-συμπράξεις των αρμόδιων φορέων.

Πάρτε θέσεις στις εξέδρες ή στον καναπέ των σπιτιών σας και απολαύστε το 49ο ΟΠΑΠ Κύπελλο Ανδρών και τον 27ο ΟΠΑΠ Τελικό Κυπέλλου Γυναικών.

ΟΠΑΠ Final-8 49oυ Κυπέλλου Ανδρών

Προημιτελικοί αγώνες

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

18.00 Παναθηναϊκός AKTOR-ΑΕΚ Βetsson (1) Cosmote TV
21.00 ΠΑΟΚ mateco-Άρης Midea (2) Cosmote TV

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

18.00 Ολυμπιακός-Περιστέρι bwin (3) Cosmote TV
21.00 Προμηθέας Π.-Πανιώνιος ΓΣΣ (4) Cosmote TV

Ημιτελικοί αγώνες

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

18.00 νικητής 1-νικητής 2 (5) Cosmote TV/ΣΚΑΪ
21.00 νικητής 3-νικητής 4 (6) Cosmote TV/ΣΚΑΪ

Τελικός

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

13.30 ΟΠΑΠ Τελικός 27ου Κυπέλλου Γυναικών Παναθηναϊκός-Εσπερίδες
19.00 νικητής 5-νικητής 6 Cosmote TV/ΣΚΑΪ

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This