Επιλογή Σελίδας

Τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας “πήρε” ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου επικρατώντας με 2-1 σε βάρος του ΓΑΣ Σβορώνου για δεύτερη φορά στον 2ο ημιτελικό.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα έπαιξε “έξυπνα” τον αντίπαλο του ΓΑΣ Σβορώνου και δίκαια κατάφερε να φτάσει στο νικηφόρο 2-1 (συνολικό 3-1) και έτσι εξασφάλισε το ένα απο τα δυο εισιτήρια του φετεινού τελικού.

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου με το “καλησπέρα” ο Μουράτη άνοιξε το σκορ, όταν στο 3ο λεπτό ο Κόλα βγήκε απο δεξιά και σέντραρε χαμηλά στον επερχόμενο Παπαδόπουλο Χ. που σούταρε δυνατά και συρτά για να αποκρούσει αρχικά ο Κούζας και να πάρει το ριμπάουντ ο Μουράτη πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 14′ ο Εθνικός έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Μηλιώτης θα πλαγιάσει την μπάλα αριστερά στον Παπαδόπουλο που θα κλείσει προς τα μέσα και θα σουτάρει δυνατά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Κούζα.

Στο 31′ ο Παπαδόπουλος Χ. γύρισε απο δεξιά την συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Γιώργος Τουλίκας σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Κούζας και με διπλή προσπάθεια να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 33′ ο ΓΑΣ Σβορώνου είχε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι με τον Κυπαρίσση να βγαίνει απέναντι στον Πατσιογεώργο και απο καλή θέση να σουτάρει ψηλά άουτ.

Στο 40′ καλή εκτέλεση φάουλ με τον Παπαδόπουλο Χ. για τον Εθνικό απομάκρυναν σε κόρνερ οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Στο 50′ το δυνατό σουτ του Λάμπογλου πέρασε άουτ με τον ΓΑΣ να ανεβαίνει πιο ψηλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Αυτό “έδειξε” με την αλλαγή του κεντρικού αμυντικού Φυτόπουλου με τον επιθετικό χαφ Κυρτέγο.

Στο 63′ ο Εθνικός θα πετύχει το 2-0 όταν απο πολύ ωραία προσωπική ενέργεια ο Μηλιώτης θα πασάρει στον Τουλίκα Γ. με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πλασάρει δυνατά και εύστοχα πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο 72′ ο Παπαδόπουλος Χ. δε θα προλάβει να σουτάρει απο καλή θέση στην κόντρα επίθεση της ομάδας του.

Στο 73′ το δυνατό διαγώνιο σουτ του Κυπαρίσση δε θα βρεί την εστία του Πατσιογεώργου.

Στο 80′ η αποβολή του Ζουκάν με 2η κίτρινη θα αφήσει την ομάδα του Νέου Κεραμιδίου με 10 παίκτες.

Στο 90′ ο Χαρτσιάς έβγαλε την σέντρα απο αριστερά και ο Κοντοθανάσης μείωσε σε 2-1 για τον ΓΑΣ Σβορώνου.

Στο 90+3′ ο Εθνικός θα χάσει την ευκαιρία για το 3-1 στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Μελικιώτη να πλασάρει αλλά να αποκρούει ο Κούζας το πλασέ του σε κόρνερ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Πολυχρόνης με βοηθούς τους κ.κ Μηνούδη και Χατζηγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα (73′ Καρασαρίδης), Μηλιώτης, Γιαλαμίδης, Γκιώνης, Ζουκάν, Παπαδόπουλος Χ., Ιντζόγλου (73′ Κρυεμάδι), Μετάι (60′ Μελικιώτης), Τουλίκας Β. (46′ Κυριακίδης), Μουράτη (27′ λ.τ. Τουλίκας Γ.)
ΓΑΣ Σβορώνου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κούζας, Χαρτσιάς, Δημηνάς (87′ Ξυδούς), Καραγκούνης (18′ λ.τ. Λάμπογλου – 87′ Τρούμπαλος), Φυτόπουλος (46′ Κυρτέγος), Δερμητζόγλου (64′ Χατζής), Κοντοθανάσης, Κυπαρίσσης, Βούλγαρης, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This