Επιλογή Σελίδας

Την πρόκριση του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας εξασφάλισε από το απόγευμα της Τετάρτης ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος επικράτησε με 1-3 επί του Εθνικού Κατερίνης στο “Ιωάννης Καλλιανίδης” σε αγώνα για την β’ φάση του θεσμού.

Η ομάδα του Σβορώνου αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο χαμηλά από εκείνη και στον οποίο έδειξε τον μέγιστο σεβασμό, δεν υποτίμησε σε καμία στιγμή το παιχνίδι και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση σε μία επαγγελματική νίκη.

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης προχώρησε σε ένα “λίφτινγκ” της ομάδας, αφενός για να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕ Κιλελέρ και αφετέρου για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δε μετρούσαν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους μέχρι σήμερα.

Ο ΓΑΣ φρόντισε να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Αρχικά,  προειδοποίησε τους γηπεδούχους χάνοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 5’ με τους Μπατζώνη και Κυρτέγο, ενώ οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν και στη φάση του 7ου λεπτού όταν ο δεύτερος έβγαλε τον πρώτο σε θέση τετ-α-τετ αλλά το τελείωμά του εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Εθνικού παραχωρώντας κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση και ύστερα από αναταραχή που προκλήθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Λάμπογλου και εκείνος με αριστερό σουτ την έστειλε στη γωνία της εστίας βάζοντας το ΓΑΣ σε θέση οδηγού.

Ο ίδιος παίκτης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 0-2 στο 14’ όταν αφού διέσχισε όλη την αριστερή πλευρά και μπήκε στην μεγάλη περιοχή σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Η ομάδα του Σβορώνου ζευγάρωσε τελικά τα τέρματά της στο 19’ όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας εκείνη έφτασε στον Κυρτέγο ο οποίος έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μπατζώνη που περίμενε στο πίσω δοκάρι και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-2.

Ο Εθνικός προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια και μάλιστα έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στην ίδια φάση, όταν στο 28’ ο Λαζαρίδης βγήκε στο τετ-α-τετ και σούταρε με δύναμη πάνω στον Κούζα και στην εξέλιξη της φάσης ο Μυστρίδης ζύγισε το αριστερό πόδι του εκτός περιοχής αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 36’ ο ΓΑΣ πέταξε στα σκουπίδια μία απίστευτη ευκαιρία με το εξ-επαφής πλασέ του Βούλγαρη να μη βρίσκει εστία και στο 39’ έδωσε οριστικό τέλος στην τύχη της αναμέτρησης με τον Μπατζώνη να σερβίρει στον Λάμπογλου και εκείνον να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ από θέση βολής πετυχαίνοντας το 0-3.

Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και έπαιξαν το ματς στον «αυτόματο πιλότο» απέναντι σε έναν Εθνικό που πάλεψε τίμια για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν μία σημαντική στιγμή για να μειώσουν σε 1-3 στο 54’ με το αριστερό σουτ του Παπαδόπουλου από θέση τετ-α-τετ να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο 56’ ο Ίτσιος με μία εξαιρετική έμπνευση επιχείρησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα 40 περίπου μέτρα, αλλά το ψηλοκρεμαστό τελείωμά του πέρασε εκατοστά πάνω από τα γκολπόστ.

Τελικά ο Εθνικός κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 74’ όταν ο Παπαθανασίου ανατράπηκε από τον Παύλο Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή κερδίζοντας πέναλτι και ο Νίκος Μυστρίδης ευστόχησε από τα 11 βήματα νικώντας τον Κούζα και διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παραδεισόπουλος με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Σταφύδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Εθνικός Κατερίνης (Σάκης Παντελιάδης): Κώτσογλου, Λαζαρίδης (87’ Αναγνωστούδης), Δήμος (70’ Αδαμίδης), Θωμαίδης, Γκατζούνης, Ξενόπουλος, Αγγέλου (62’ Μάνης), Μυστρίδης, Σοφιανίδης, Ανθίτσας, Παπαδόπουλος (70’ Παπαθανασίου).

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Δημηνάς, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (46’ Καραγκούνης), Βύρος, Τρούμπαλος (87’ Μυστρίδης), Ίτσιος, Ξυδούς, Λάμπογλου (46’ Μπράτσιος), Μπατζώνης (46’ Οικονομίκος), Κυρτέγος.

  • Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Εθνικού Κατερίνης για την άψογη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν και να πετύχει τους στόχους της.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This