Επιλογή Σελίδας

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την απόφαση του Κλάους Αθανασιάδη να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Παράλληλα, σχολίασε τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, έκανε προβλέψεις για τον τελικό του Κυπέλλου ενώ εκμυστηρεύτηκε και τους δικούς του προσωπικούς στόχους για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, για το αν τον εξέπληξε η απόφαση του καλού του φίλου, Στέφανου Αθανασιάδη, να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια: «Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε συζητήσει στην αρχή της σεζόν, όταν μου είχε πει ότι μάλλον θα παίξει για ακόμη έναν χρόνο και μετά θα σταματήσει. Οπότε ήταν κάτι που το επεξεργαζόταν στο μυαλό του. Αυτό που πιστεύω πως τον στεναχώρησε πιο πολύ είναι ότι δεν κατάφερε να σωθεί η Καρδίτσα και να συνδυάσει έτσι το τελευταίο του παιχνίδι με τη σωτηρία της ομάδας. Αλλά αυτό δεν σβήνει την μεγάλη πορεία που έκανε ο Κλάους.

 Για εμάς τότε, την φουρνιά την δικιά μου, ήταν ένα μεγάλο παράδειγμα. Ήταν από τους πρώτους που έζησε το όνειρο να παίξει με την φανέλα του ΠΑΟΚ και να γίνει αρχηγός και πρώτος σκόρερ. Σίγουρα για εμάς ήταν ένα παιδί που το κοιτάζαμε, τον θαυμάζαμε και θέλαμε να πετύχουμε έστω κάτι από αυτά που πέτυχε ο Κλάους. Έχει πετύχει φανταστικά πράγμα!

Οι Έλληνες σαν λαός ξεχνάμε, και παρά τα λάθη που έκανε και ήταν κακά για αυτόν όχι για κάποιον άλλον, είναι ένα παιδί που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ. Και ο κόσμος τον αγάπησε πολύ!»

Για το αν ο Κλάους ήθελε να κλείσει την καριέρα του με τα «ασπρόμαυρα»: «Εμένα προσωπικά δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο. Μπορεί να ήθελε ο Κλάους να επιστρέψει, δεν είναι κάτι παράλογο. Αλλά καμιά φορά είναι και οι συγκυρίες τέτοιες που δεν το επέτρεψαν. Και ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και οι ξένοι παίκτες φεύγανε και θέλανε να γυρίσουνε. Οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο Κλάους ήθελε να επιστρέψει και να παίξει στον ΠΑΟΚ Β, αλλά σε μένα δεν είχε πει κάτι τέτοιο».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο του Βορρά: «Η αλήθεια είναι πως τον ΠΑΟΚ μετά το άσχημο αποτέλεσμα στη Λαμία, τον είχανε ξεγραμμένο. Παρόλα αυτά, πέτυχε να κάνει κάτι το μοναδικό, να κάνει το 4/4, και ειδικά ενώ κρινόταν το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική και  μέσα στον Άρη.

 Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο όλη τη χρονιά, υπήρχαν και τα σκαμπανεβάσματα, όπως είναι φυσιολογικό για μια ομάδα που έπαιζε τόσα πολλά ματς.  Οπότε ο ΠΑΟΚ κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι γενικά είδαμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ το άξιζε 100 % και είχε και την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν θυμάμαι ποτέ τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει ούτε μια ευκαιρία. Μετά τα δύο ματς με την Μπριζ, μπορεί να έμπαινε και η αμφιβολία στα αποδυτήρια. Η μαγκιά όμως του Λουτσέσκου είναι πως δεν άφησε ποτέ τους ποδοσφαιριστές του πιστέψουν ότι είναι χειρότεροι από τους άλλους ή ότι δεν αξίζουν να πάρουν το πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν τα πάντα μέσα στη χρονιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο του προπονητή, που πήρε από τον κάθε ποδοσφαιριστή το 100% αλλά και τον έκανε να διεκδικήσει τα πάντα μέχρι τελευταία στιγμή.

Είναι ένας προπονητής της λεπτομέρειας, προσηλωμένος στο τακτικό πλάνο. Θέλει όλοι να λειτουργούν με βάση το καλό της ομάδας και κανένας να μην είναι πάνω από το σύνολο. Και για αυτό κατάφερε τόσα πολλά στη καριέρα του».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει πολύ καιρό να χαρεί έναν τίτλο. Και ο Παναθηναικός από την άλλη έχει μια ομάδα που τα τελευταία 15- 20 χρόνια δεν είναι ο Παναθηναικός που είχαμε συνηθίσει, με τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές πορείες. Είναι στενάχωρο ότι δεν θα υπάρχει κόσμος, είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, δεν ξέρω πως θα είναι από άποψη ενέργειας. Ο Παναθηναικός με την αλλαγή του προπονητή θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος, το είδαμε ήδη και με τον Ολυμπιακό. Ο Κόντης είναι πολύ κοντά στην φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς, έχει βοηθό τον Τζιόλη που χαίρομαι πολύ για αυτόν και μπορεί να πετύχει πολλά σαν προπονητής. Τώρα από εκεί και πέρα, πιστεύω πως δεν υπάρχει φαβορί σε έναν τελικό. Αν μπορώ να δώσω ένα πλεονέκτημα, θα έδινα ένα μικρό στον Παναθηναϊκό, γιατί νομίζω πως είναι ποιοτικότερο το ρόστερ αλλά και με τον νέο προπονητή θα εμφανιστεί καλύτερος».

Τέλος, για τα δικά του προσωπικά σχέδια στο ποδόσφαιρο: «Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να αγωνιστώ σε ένα υψυλό και καλό επίπεδο, για να μπορέσει η κόρη μου να με θυμάται έτσι. Είμαι πολύ καλά σωματικά και ψυχικά αυτή τη περίοδο. Περιμένω να προσπαθήσω ξανά και γιατί όχι να μην αγωνιστώ και σε μια μεγάλη ομάδα».

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This