Επιλογή Σελίδας

Η Αγία Παρασκευή ηττήθηκε με 64-68 από την Ακαδημία Ελευσίνας, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Κοντόπευκου Ζέττα Λαούδη, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Αν και δεν ήταν σε καμία περίπτωση το φαβορί της αναμέτρησης, η Ακαδημία Ελευσίνας απέδειξε πως πολύ δύσκολα θα χάνει φέτος περνώντας από την Αγία Παρασκευή και το σπίτι της ΚΑΠ. Στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ηλιούπολη.

Αν και η φιλοξενούμενη δε βρήκε ποτέ λύση στο μαρκάρισμα του Παππά (δώδεκα πόντοι με 3/4 δίποντα και 2/4 τρίποντα μαζί με τέσσερα ριμπάουντ), έκανε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα και κρατώντας αφενός την ΚΑΠ σε ένα χαμηλό ρυθμό και αφετέρου βρίσκοντας λύσεις από διαφορετικά πρόσωπα στην επίθεση (εννιά διαφορετικοί σκόρερ) ήταν διαρκώς μπροστά στον πίνακα του σκορ.

Μάλιστα, ακόμα και αν με τους Παππά και Στεργιάκη να συνεργάζονται για είκοσι επτά πόντους, δεκατρία ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και πέντε κλεψίματα μέχρι και τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, η Αγία Παρασκευή μείωσε ακόμα και στο καλάθι, η Ελευσίνα βρήκε ξανά την ψυχραιμία και τις λύσεις να επεκτείνει το προβάδισμά της -με ένα μεγάλο τρίποντο του Γκουαλτιέρι να την ξεκολλάει στο 34′ για το 54-61.

Αυτή ήταν και η απαραίτητα βοήθεια για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα που έκτισαν και δίκαια έκαναν την έκπληξη περνώντας στην επόμενη αγωνιστική.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης, Ανδρεόπουλος, Παπαδόπουλος Ανδ.

Δεκάλεπτα: 12-13, 33-38, 47-56, 64-68.

ΚΑΠ (Κτιστάκης): Κόντος Απ., Φωτητζόγλου 5, Παπανικολόπουλος 11 (2), Στεργιάκης 14 (2), Κόντος Αθ., Λιμαντζάκης 4, Γιαννούτσος 8 (2), Μαραθάκης, Παπαθανασίου 2, Παππάς 16 (2), Παρασκευόπουλος 4, Παυλίδης, Οούντε Μπος.

Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας: Ηλιάδης, Καραμίντζος 11 (2), Λίβανος 7, Στεργίου 7 (1), Ντόσκορης 12 (3), Κοντούλης 4, Πολιτόπουλος 7 (1), Καπώνης 8 (2), Δούκας 4, Γκουαλτιέρι 6 (2), Κοντραφούρης 2.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This